Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Όσο και να ψάχνεις τον ιερέα με ιδιαίτερη χάρη, την τέλεια κοινότητα, δεν θα τους βρεις...

Όσο και να ψάχνεις τον ιερέα με ιδιαίτερη χάρη, την τέλεια κοινότητα, δεν θα τους βρεις...όπως δεν θα βρεις τον τέλειο γάμο ή το ιδανικό παιδί.  Δεν μπαίνεις στην Εκκλησία όπως σε ένα κόμμα όπου αρχίζεις να κρίνεις και να μοιράζεις δικαιοσύνη μόνος σου.

Στην Εκκλησία είσαι σε ένα καράβι με άρρωστους και αμαρτωλούς ανθρώπους, που έχουν σωθεί από τη θάλασσα.  Δεν είμαστε άγιοι!  Ούτε ο ιερέας ούτε οι λαϊκοί, όλοι έχουμε πάθη και αδυναμίες, αλλά θέλουμε να μείνουμε εδώ στην Εκκλησία μέχρι τέλους.

Γιατί έχουμε αναλάβει ο ένας τον άλλον και θέλουμε να φέρουμε αυτό το έργο ως το τέλος, με αγάπη και υπομονή, μέχρι να αγιοποιήσουμε ο ένας τον άλλον.

Όλη την ώρα, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα έχουμε μια εσωτερική δουλειά να κάνουμε, θα πρέπει να αναλαμβάνουμε τη ζωή μας και τους ανθρώπους γύρω μας.  Αν δεις σε έναν άντρα μια πτώση, ένα πάθος, μην αποστασιοποιηθείς από αυτόν, οι άνθρωποι δεν πρέπει να απορριφθούν.

Είναι μια ολοκληρωτική αποτυχία ενός μηνύματος του Χριστού να έχουμε τον τρελό ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι είναι άγιοι, ότι δεν φταίνε.

Όταν κρίνετε, όταν γκρινιάζετε εναντίον των άλλων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, όταν θεωρείτε τους άλλους για πάντα ένοχους για τη δυστυχία σας, η πνευματική σας εξέλιξη έχει κλείσει.

 Άνθρωπε, συνειδητοποίησε ότι στεκόμαστε μπροστά στο πιο ισχυρό Όν στο σύμπαν και όχι μόνο.  Κοιτάξτε τον Ιησού Χριστό, τον τρόπο ζωής Του, σκέψης, διατροφής, αναπνοής... αφήστε Τον να σας γεμίσει με τη χαρά Του!

 ☦️ Άγιος  Σωφρόνιος του Έσσεξ ☦️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου