Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Θανάσουλας: Επτά χιλιάδες υγειονομικοί δεν κλίνατε το γόνυ στο Θηρίο!!!

 

Χρόνια πολλά!

Λένε ότι δύσκολα ένας ηττημένος παραδέχεται την ήττα του. Η κυβέρνηση δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Όταν μοιράζονταν οι πρώτες αναστολές στις 16 Αυγούστου του 2021 κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ πανηγύριζαν και αράδιαζαν τις κοινωνικές ομάδες που θα ακολουθούσαν: καθηγητές, ένστολοι κλπ. Το Θηρίο της Υποχρεωτικότητας  φάνταζε τεράστιο και μας έβλεπε μια μπουκιά! Έμεινε με την όρεξη!

Επτά χιλιάδες υγειονομικοί δεν κλίνατε το γόνυ στο Θηρίο. Αντισταθήκατε και μετατρέψατε τις αναστολές σας σε εργασιακό αγώνα. Δεν θίξατε κανένα παρά μόνο τους εαυτούς σας και την οικογένειά σας. Το Θηρίο πίστεψε ότι δεν θα αντέχατε, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι υπάρχουν αξίες ανώτερες από το χρήμα και το συμφέρον. Εσείς όμως, συν Θεώ και με την βοήθεια της Παναγίας μας, αντέξατε. Αφήσατε το Θηρίο ατάιστο! Τα σχέδιά του πήγαν περίπατο και μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει ξέσπασε πάνω σας με λύσσα.

Για 16μιση μήνες σας έβριζε, σας εξόντωνε ηθικά και επαγγελματικά, σας έκανε τη ζωή μαρτύριο. Απειλούσε ότι θα σας απολύσει ως την τελευταία στιγμή αλλά ο χρόνος κυλούσε σε βάρος του. Και τώρα πρέπει να τα πάρει όλα πίσω. Θα ήταν έντιμο και ανθρώπινο να ψηφίσει η Βουλή μια διάταξη, ένα τόσο δα άρθρο που να λέει ότι αίρονται οι αναστολές σας, να πάψει η αγωνία σας. Δεν το έκαναν. Θα μπορούσε να βγει μια κανονιστική πράξη που να ορίζει την επιστροφή σας. Δεν τους έκανε καρδιά να το κάνουν. Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν βγάλει ούτε καν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που βγάζουν κάθε 15 μέρες και θα αφορούν το διάστημα από 2-1-2023 και μετά. Έτσι είναι, είπαμε, δύσκολα παραδέχεσαι  την ήττα σου και τώρα κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ κάνουν σαν να μην έγινε τίποτε και ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι, από 1-1-2023 το άρθρο 205 του ν. 4620/21, αυτό που σας εμπόδιζε να εργάζεστε, παύει να ισχύει και περνάει στην ανυπαρξία. Εσείς επιστρέφετε αυτοδίκαια λοιπόν την πρώτη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή 2-1-2023 εκτός εάν άλλως σας καλέσει η Υπηρεσία σας. Ήδη κάποιοι από εσάς μαθαίνω ότι επιστρέφετε από 1-1-2023. Είναι δικαίωμα της υπηρεσίας σας να το ορίσει αυτό. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να σας αρνηθεί την επάνοδό σας στις 2-1-2023. Το ξαναλέω. Επιστρέφετε αυτοδίκαια λόγω λήξης του μέτρου στις 31-12-2022. Κανονικά βέβαια έπρεπε να επιστρέψετε νωρίτερα, όταν δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των αναστολών σας έως 31-12-2023, αλλά κάτι τέτοια περί αντισυνταγματικότητας και σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων είναι ακατανόητα για το Θηρίο…

Γυρίζετε πίσω νικητές! Αλλά βαθιά πληγωμένοι. Ο αγώνας για την πλήρη δικαίωσή σας, την αποκατάσταση της οικονομικής, ηθικής και υπηρεσιακής βλάβης που έχετε υποστεί είναι ακόμη μακρύς αλλά θα τον συνεχίσουμε μέχρι πλήρους αποκατάστασής σας. Όσο πιο νωρίς αντιληφθεί η Ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση οι δικαστές ( μέρος της κοινωνίας είναι ) ότι είχατε αδικηθεί, ότι η αλήθεια για τα εμβόλια είναι άλλη από αυτή που παρουσιάζει το Θηρίο, τόσο πιο νωρίς θα έρθει η δικαίωσή σας. Δεν σταματάμε λοιπόν τον αγώνα μας. Απλά, συν Θεώ, τα πολύ δύσκολα είναι πλέον πίσω σας.

Τώρα που θα γυρίσετε πίσω, μην ξεχάσετε τι περάσατε. Μην ανεχθείτε νέες προσβολές και διακρίσεις. Συγχωρείστε όμως τους συναδέλφους που σας είχανε πικράνει. Η μνησικακία είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε γιατί θα διαλύσει αυτόν τον τόσο σημαντικό για την κοινωνία μας Τομέα που υπηρετείτε, την Υγεία των συνανθρώπων μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας, την αγάπη σας και τις προσευχές σας. Θεωρώ τιμή μου που σας γνωρίζω, που μου διδάξατε την ανωτερότητα και την αυτοθυσία. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να συμμεριστώ αυτόν τον Αγώνα σας.  Να ζητήσω συγγνώμη από όσους δεν μπόρεσα να εξυπηρετήσω, αν σε κάποιον από εσάς ακούστηκα ή φάνηκα απότομος και νευρικός. Η κούραση είναι μεγάλη και διαρκής, 18 μήνες τώρα. Συγγνώμη από όσους τους απογοήτευσα. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Συγγνώμη από την οικογένειά μου γιατί δεν ήμουν κοντά τους τις πιο πολλές φορές  και γιατί και όταν βρισκόμουν ήμουν συνήθως σιωπηλός και δύσθυμος. Όσους με έβρισαν και με συκοφάντησαν τους ευχαριστώ γιατί με έκαναν προσεκτικότερο και σοφότερο. Ο Θεός θα μας κρίνει όλους, από εμένα, συγχωρεμένα.

Είμαι ευγνώμων στους λίγους αλλά εκλεκτούς συναδέλφους που αψηφίσατε τις απειλές και την γνώμη των πολλών και συνταχθήκαμε στις υποθέσεις των αναστολών. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δε θα μπορέσω ποτέ να ευχαριστήσω δημοσίως ή όσο πρέπει. Ο Θεός τους ξέρει και είμαι σίγουρος ότι έχουν την Ευλογία Του.

Καλή Χρονιά να έχουμε! Δεν ξέρω πόσο, αλλά ας είναι έστω καλύτερη από το 2022!

Χρόνια πολλά και πάλι! Σας ευχαριστούμε που δεν λυγίσατε!

Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος

πηγη: https://toromaiiko.com , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου