Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Θα μιλήσω όσο πιο ψύχραιμα και κομψά μπορώ.

Θα μιλήσω όσο πιο ψύχραιμα και κομψά μπορώ.

Μαθαίνω εδώ στη Θεσσαλία που είμαι από χθες ότι στα χωριά του Παλαμά η μυρωδιά από τα στάσιμα νερά είναι πλέον αφόρητη. 

Τα νερά είναι γεμάτα πτώματα ζώων (ελπίζω μονο), ποντίκια και φίδια περιφέρονται νεκρά, βόθροι που έχουν ξεχυλίσει, ανθρωπινα περιττώματα. Οι κάτοικοι αποκλεισμένοι δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. 

Στο Στομιο, στο Δέλτα του Πηνειού μου είπαν πριν λίγο ότι έχει ήδη έξαρση γαστρεντερίτιδας από το νερό. 

Η κ. Λινού είπε το πρωί ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από την ανάμιξη λυμάτων-χημικών-ορυκτών το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα νεογνά και δεν πρέπει να υπάρξει καμία επαφή με λάσπη κ λιμνάζοντα νερά, χάπια ιωδίου και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πίνουμε νερό από τη βρύση.

Καθηγητής Ιατρικής κ. Μαριόλης είπε το πρωί: 

 «Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες, κυρίως την Α’, σε ακραίες ηλικιακές ομάδες, και την Ε' στις εγκύους. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση, που το βλέπουμε αυτό, και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες, γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε την βρύση για πόσιμο νερό».

Επειδή όλα αυτά στην Αθήνα τέτοια ώρα που σερβίρεται μεσημεριανό υποθέτω δεν πολυαπασχολούν και αντίθετα βλέπουμε μαλιοτραβήγματα και αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε υπουργούς για το ποιος φταίει για το απόλυτο χάος, μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσει το τηλ ο ΠΘ να πάρει τη φίλη του κ. Φοντερλάιεν να στείλει επειγόντως ειδικούς, βάρκες, μηχανήματα και ότι άλλο μπορεί να μεταφέρει τον κόσμο μακριά από της υγειονομικές βόμβες;

Βλέπω απο χθες Λαρισαίους να μετακινούνται και 50 χιλιομετρα για να πάρουν εξάδες νερού απο γειτονικές περιοχές γιατι της Λάρισας προφανώς θα έχει προβλημα.

Στην εικόνα τα μικρά ξωκλήσια που στήθηκαν στον τάφο των τρένων των Τεμπών σκεπάστηκαν πλέον από το νερό του ποταμού.

apantaortodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου