Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Οἱ διαστάσεις τοῦ ἀνθρώπου

Δεν είναι ο άνθρωπος εκείνο, που μπορεί να χωρέσει σ΄έναν τάφο, αλλά εκείνο που δεν μπορεί να χωρέσει ούτε στο σύμπαν.

Οι σκέψεις μας για την αλήθεια είναι πεπερασμένες.
Τα αισθήματά μας επεκτείνονται και γνωστοποιούνται σε τόσα όντα και κόσμους, όσοι είναι αυτοί στους οποίους απευθύνονται. Η καλή μας πίστη, εάν φθάνει έως τους αγγελικούς κύκλους, δημιουργεί γύρω μας κύκλο από το σύμπαν, έτσι ώστε ό,τι είναι σ΄αυτόν τον κύκλο την αισθάνεται.

Εάν όχι ασυνείδητα τότε η υποσυνείδητη ψυχή όλων των όντων αισθάνεται τις σκέψεις μας, τα αισθήματά μας και την καλή μας πίστη, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο μέτρο, το οποίο εξαρτάται και από αυτά τα όντα και από εμάς τους ίδιους.
 
Όντως, δεν είναι ο άνθρωπος εκείνο, που μπορεί να χωρέσει σ΄έναν τάφο, αλλά εκείνο που δεν μπορεί να χωρέσει ούτε στο σύμπαν.
 
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
 
«Σκέψεις περί καλού και κακού»
 

faneromenihol.gr 

2 σχόλια:

  1. Ο κύριος Σάββας:
    1. Είναι υπέρ ή κατά των εθνοκτόνων Μνημονίων;
    2. Είναι υπέρ ή κατά της διαθεσιμότητας των υγειονομικών και των προστίμων στους ανεμβολίαστους εξηντάρηδες;
    3. Πιστεύει ότι οι κομματάρχες που θαυμάζουν οι Πρεσβείες και που αποκαλούν τους φορολογούμενους πολίτες που τους διατρέφουν υποτιμητικά "ψέκια" ή "ετερόκλητους όλους", το κάνουν επειδή είναι υπέρ του διχασμού ή όχι;
    4. Πιστεύει ότι εκτός από την πράσινη ανάπτυξη υπάρχει και πράσινη "ανάλυση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γεωστρατηγικός αναλυτής από ότι ξέρουμε.Δεν γνωρίζουμε τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή αν έχει πάρει κάποια θέση στα παραπάνω που επισημαίνεται.Δεν είναι πολιτικοποιημένη η σελίδα.Το άρθρο κατέβηκε.Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση.

      Διαγραφή