Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Το νέο πρότζεκτ του Έλον Μασκ: Μια τσιπαρισμένη μαϊμού που παίζει video games με το μυαλό της

Όπως αποκάλυψε ο Έλον Μασκ, μια εταιρεία του τοποθέτησε ένα τσιπ στο κρανίο μιας μαϊμούς, προκειμένου να παίζει video games με το μυαλό της.

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λόγους που μπορεί να σχετίζονται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή ακόμη και τα tweets του. Αυτή τη φορά, κέντρισε το ενδιαφέρον με δηλώσεις του σχετικά με ένα πρότζεκτ που δρομολογεί μία από τις εταιρείες του και το οποίο περιλαμβάνει μια τσιπαρισμένη μαϊμού, η οποία παίζει video games με το μυαλό της. 

«Είναι μια ευτυχισμένη μαϊμού» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε δηλώσεις του στο Clubhouse, αναφερόμενος σε ένα εγχείρημα από μια startup εταιρεία του, ονόματι Neuralink. 

Όπως ανέφερε, η εταιρεία τοποθέτησε στο κρανίο της μαϊμούς ένα τσιπ και χρησιμοποίησε «μικροσκοπικά καλώδια» για να μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της. 

«Έχουμε μια μαϊμού με ένα ασύρματο εμφύτευμα στο κρανίο της με μικροσκοπικά καλώδια, με τα οποία μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της» σημείωσε ο Έλον Μασκ. 

«Δεν μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται το εμφύτευμα και είναι μια ευτυχισμένη μαϊμού. Έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις για μαϊμούδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλουμε να τις μάθουμε να παίζουν mind-Pong» ανέφερε ακόμη.

Όπως τόνισε ο Έλον Μασκ, υπογραμμίζοντας τη σημασία των συγκεκριμένων πρότζεκτ, η τεχνολογία που σχετίζεται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, έχουν ως στόχο να βρίσκει λύσεις για περιστατικά τραυματισμών στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη και να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα με τη βοήθεια τσιπ. sputniknews.gr

πηγη: https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου