Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο ιός της πανδημίας , «ιός» του άθεου δογματισμού «ορθολογισμού» και ο «ιός» του Οικουμενισμού


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 1η Απριλίου 2020

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, Ο «ΙΟΣ» ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥ «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΙΟΣ» ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Σε μια πρωτοφανή κατάσταση, κατ’ εξοχήν οδυνηρή, εισήλθε ολόκληρος ο πλανήτης, εδώ και τέσσερις μήνες περίπου, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης βρίσκονται σε καραντίνα, σε έναν πρωτόγνωρο περιορισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος πλανάται ωσάν φρικτό φόβητρο πάνω από την οικουμένη, σκορπώντας παντού στο πέρασμά του τον πανικό και τον θάνατο.

Ο ιός της πανδημίας ως άλλος  «ιός της απωλείας», πριν από τον κατ’ εξοχήν «υιό της απωλείας», (Β΄ Θεσ. 2,3), τον Αντίχριστο, φέρνει στη μνήμη μας το κίτρινο άλογο της Αποκαλύψεως, το οποίο εμφανίζεται με το άνοιγμα της τετάρτης σφραγίδος: «και ιδού ίππος χλωρός, και ο καθήμενος επάνω αυτού, όνομα αυτώ ο θάνατος, και ο άδης ηκολούθει μετ’  αυτού· και εδόθη αυτώ εξουσία επί το τέταρτον της γης, αποκτείναι εν ρομφαία και εν λιμώ και εν θανάτω και υπό των θηρίων της γης», (Αποκ.6,8). Σύμφωνα με τις στατιστικές πάνω από εξακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής από τον ιό με συμπτώματα ήπια, ή μέτρια και πάνω από τριάντα δύο χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε χώρες, όπως η Κίνα, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Η.Π.Α, η Γερμανία, κ.α. στις οποίες έχουμε τα περισσότερα θύματα με εκατόμβες νεκρών, η κατάσταση είναι όντως εφιαλτική. Τα συστήματα υγείας στις χώρες αυτές βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, αδυνατώντας να προσφέρουν ικανοποιητική περίθαλψη στους χιλιάδες ασθενείς. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι υπερπλήρεις, γι’ αυτό και οι γιατροί πολλές φορές βρίσκονται στο δίλλημα να αποφασίσουν, ποιόν θα διασωληνώσουν με αναπνευστήρα και ποιόν θα αφήσουν να πεθάνει.

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ήδη σε βαθιά ύφεση. Οι ηγέτες των κρατών αναγγέλλουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με έναν αόρατο και επικίνδυνο εχθρό. Προσπαθούν να πάρουν δραστικά μέτρα και διαθέτουν τεράστια κονδύλια για τη μείωση της διασποράς του ιού, ώστε να μην καταρρεύσουν οι υπηρεσίες υγείας. Φρίκη προκαλεί η πρόσφατη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, ότι αν στην Αμερική οι θάνατοι δεν ξεπεράσουν τις διακόσιες χιλιάδες, τότε θα έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον κορωνοϊό! Κύριο μέτρο όλων των κυβερνήσεων ο κατ’ οίκον περιορισμός των πολιτών, με αποτέλεσμα να έχουν νεκρώσει κυριολεκτικά οι πόλεις και να μηδενιστεί κάθε επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.

Στην πατρίδα μας άρχισαν σταδιακά να λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και να αναστέλλεται κάθε μορφή δημόσιας ζωής. Μεταξύ των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε και η αναστολή κάθε λατρευτικής δραστηριότητας κάθε θρησκείας. Επιτράπηκε στην αρχή η προσέλευση στους λατρευτικούς χώρους για ατομική προσευχή, αλλά στη συνέχεια, με την επιβολή  αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία, ακυρώθηκε και αυτή η δυνατότητα. Επιτρέπεται, κατόπιν ειδικής διαδικασίας, η έξοδος από το σπίτι μόνον σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, (μετάβαση σε γιατρό, φαρμακείο, για αγορά τροφίμων, για άσκηση, κ.λ.π.), όχι όμως η μετάβαση στην Εκκλησία για προσευχή!

Γνωστοί και άγνωστοι χριστιανομάχοι βρήκαν την ευκαιρία της πανδημίας, για να ξεσπαθώσουν και πάλι κατά της Εκκλησίας με απίστευτο μίσος. Βγήκαν στα κανάλια και υποστήριξαν με πάθος ότι ο συνωστισμός του εκκλησιασμού «εγκυμονεί κινδύνους μολύνσεως από τον κορωνοϊό», αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός είναι μεγαλύτερος στα Σούπερ Μάρκετ, ή στις εισόδους των φαρμακείων! Πρωτίστως και με απίστευτη μανία καταφέρθηκαν κατά της Θείας Κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι η μετάληψη δια της αγίας λαβίδος μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Τις πάμπολλες ομολογητικές φωνές από την πλευρά της Εκκλησίας ότι δεν είναι δυνατόν να μεταδοθεί καμιά μεταδοτική ασθένεια μέσω της Θείας Κοινωνίας, όχι απλά δεν τις σεβάστηκαν, αλλά και τις λοιδόρησαν με υβριστικές εκφράσεις. Αγνόησαν επιδεικτικά το βεβαιωμένο γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε περίπτωση μετάδοσης λοιμώδους ασθένειας δια της Θείας Κοινωνίας, όπως και το ότι οι λειτουργοί ουδέποτε ασθένησαν από την κατάλυση του Ιερού Ποτηρίου και χαίρουν άκρας υγείας! Την ομολογητική διαβεβαίωση πιστών επιστημόνων, όπως της αξιότιμης λοιμοξιολόγου καθηγήτριας κ. Ε. Γιαμαρέλλου, όχι απλά λοιδόρησαν, αλλά έφτασαν στο σημείο να την κατηγορήσουν ως αίτια διάδοσης του ιού και την απείλησαν με παραπομπή στο πειθαρχικό!

Το αντιχριστιανικό και αντιεκκλησιαστικό μένος το είδαμε και σε ένα σχετικό δημοσίευμα στην «αριστερή»  εφημερίδα «Αυγή» (φ.13-3-2020), με τίτλο: «Ή με την επιστήμη, ή με το σκοταδισμό», το οποίο υπογράφει ο συντάκτης κ. Σπύρος Ραπανάκης. Θέλοντας να «καυτηριάσει» τις όποιες, (αρχικές), επιφυλάξεις του αντιπροέδρου του κόμματος της Ν.Δ. υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τους περιορισμούς της λατρείας στις Εκκλησίες, έκανε λόγο για «παραλήρημα» και τον χαρακτήρισε ως «σταυροφόρο»! Τα μέτρα που πήρε κατόπιν η κυβέρνηση, κλείνοντας τους Ναούς, χαρακτήρισε ως «άδειασμα στους ακραίους του κόμματος και της κυβέρνησής του που επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ‘ιερό πόλεμο’ στα πάνελ για την ασφάλεια της Θείας Κοινωνίας», επισημαίνοντας ότι «η σιωπή της κυβέρνησης εντούτοις τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προκλητική και επικίνδυνη, δίνοντας χώρο σε ιερείς και ακραίους βουλευτές να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Και συνεχίζει: «Συνιστά αναμφίβολα βήμα προς τον ορθολογισμό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άδειασε σήμερα τους ακραίους του κόμματός του, που όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζαν ‘άπιστους’ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η παρακινούσαν τους πιστούς να μεταλάβουν άφοβα…. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται, γιατί δεν αποφασίζει η κυβέρνηση αναστολή, ή τροποποίηση του τελετουργικού των Μυστηρίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, ‘παρά πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και στους πιστούς;…Δεν είναι θέμα ευσέβειας και ατομικής πίστης, αλλά κατεπείγουσας προστασίας της δημόσιας υγείας και των πολιτών’ τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ»! Χαίρεται και αγάλλεται ο συντάκτης, που ο πρωθυπουργός συντάχτηκε με τις θέσεις της αριστεράς και των αθέων, οι οποίοι, όπως προαναφέραμε, βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να επιτεθούν κατά της Εκκλησίας και να σπείρουν στον κόσμο τις ιδεοληψίες τους.

Όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, φέτος θα κάμουμε Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση εκτός των Ιερών Ναών, στις οθόνες των τηλεοράσεων, πράγμα το οποίο είναι πολύ οδυνηρό για τον πιστό λαό του Θεού. Οι αρμόδιοι φορείς της υγείας προβλέπουν, ότι δεν θα έχουμε ύφεση της επιδημίας πριν από τον Μάιο, (ίσως και τον Ιούνιο), ε.ε., πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι η απαγόρευση των ιερών ακολουθιών και της Θειας Λειτουργίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τον Μάιο. Προ ολίγων ημερών δημοσιεύθηκε επιστολή της Δ.Ι.Σ. προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία απευθύνει αίτημα να επιτραπεί να γίνουν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, με έναν ιερέα και ένα ψάλτη. Η Υπουργός απήντησε ότι θα εξεταστεί το αίτημα αυτό και περιμένουμε την σχετική απάντηση εντός των προσεχών ημερών.   

Χωρίς να παραθεωρούμε τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι από τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, ωστόσο πιστεύουμε, ότι η πλήρης απαγόρευση τελέσεως ιερών ακολουθιών και Θείας Λειτουργίας στους Ναούς είναι υπερβολική, (και ως εκ τούτου και αντισυνταγματική), διότι παραβιάζει την συνταγματική αρχή του άρθρου 13,1 και την αρχή της αναλογικότητος. Θα μπορούσε η πολιτεία να εφαρμόσει για τους Ιερούς Ναούς τα ίδια μέτρα, τα οποία εφήρμοσε στα Σούπερ Μάρκετ. Να επιτρέψει δηλαδή να εισέρχονται στους Ναούς ελεγχόμενος αριθμός πιστών, ανάλογα με το μέγεθος του Ναού, που θα αναλογεί σε ένα πιστό ανά 15 τ.μ. Φυσικά δεν περιμένουμε από τα μέλη της κυβέρνησης, να κατανοήσουν ότι για μας τους πιστούς η συμμετοχή στο ποτήριο της Ζωής είναι πηγή δυνάμεως και Χάριτος, πηγή ζωής αιωνίου και πηγή ανεφοδιασμού στον πνευματικό μας αγώνα, απλούστατα διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τέτοιου είδους πνευματικές εμπειρίες. Ούτε περιμένουμε επίσης να κατανοήσουν, ότι στη Θεία Λειτουργία προσευχόμεθα υπέρ όλης της Οικουμένης και επομένως μεταξύ αυτών και υπέρ των προσβληθέντων από τον ιό, αλλά και υπέρ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των άλλων κρατικών λειτουργών που αγωνίζονται στη μάχη εναντίον του ιού. Ούτε επίσης περιμένουμε να κατανοήσουν πόσο μεγάλη δύναμη αντλούν, τόσον οι ασθενείς, όσο και αυτοί που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, από την κοινή προσευχή των πιστών κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Αδυνατούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν, ότι ο πιστός λαός του Θεού σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς, σε περιπτώσεις επιδημιών, ή άλλων συμφορών, κατέφευγε στην Εκκλησία για να βρει εκεί ασφαλές καταφύγιο και να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού και των αγίων με θερμές προσευχές, με λιτανείες και με περιφορές θαυματουργών εικόνων και ιερών λειψάνων. Και συχνά ο Θεός επενέβαινε με θαυματουργικό τρόπο και αίρονταν οι επιδημίες. Εκείνο που απαιτούμε από την πολιτεία είναι να σεβαστεί τα αναφαίρετα συνταγματικά μας δικαιώματα για την, έστω και με περιορισμούς, συμμετοχή μας στη θρησκευτική λατρεία, τηρουμένων παραλλήλως και των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων, που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε στον αξιότιμο συντάκτη του άρθρου, ότι ο αληθινός σκοταδισμός δεν είναι η πίστη στο Θεό, αλλά ο δογματικός ορθολογισμός, ο οποίος, με την ιδιότυπη «μεταφυσική» του, είναι πρόθυμος να δεχτεί οποιαδήποτε άλλη πίστη, όσο παράλογη και αν είναι, εκτός από την πίστη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό! Η γνήσια και αληθινή πίστη στο Θεό δεν εναντιώνεται στην επιστήμη, αλλά η μία συμπληρώνει την άλλη. Εκεί που σταματά η επιστήμη, ως πεπερασμένο ανθρώπινο μέγεθος, έρχεται η πίστη στο Θεό να προσφέρει τη βοήθειά της στον άνθρωπο. Το πόσο σκοταδιστικός είναι ο άθεος ορθολογισμός αποδεικνύεται από τον βίο του πολύπαθου νεοφανούς αγίου της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, τον πλέον διαπρεπή χειρουργό του 20ου αιώνος. Ο άθεοι μαρξιστές δικτάτορες απαγόρευαν να εκδοθεί πρωτοπόρο επιστημονικό του σύγγραμμα για τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών, επειδή ο συγγραφέας ήθελε να αναφέρει και την ιδιότητά του ως Επίσκοπος! Κι’ ακόμα τον πετούσαν έξω από τα χειρουργεία, όταν τον έβλεπαν να κάνει το σταυρό του πριν από κάθε εγχείριση! Ρωτάμε τον κ. Ραπανάκη: Ποιοί είναι οι σκοταδιστές, οι πιστοί, οι οποίοι καταφεύγουν στην επιστήμη και ταυτόχρονα στη Χάρη του Θεού, ή οι κάθε λογίς άθεοι «ορθολογιστές»;  
    
Από το διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι κάποια χριστιανικά σωματεία, με ανοικτή επιστολή τους προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία, εξέφρασαν την οδύνη τους για το κλείσιμο των Εκκλησιών και  την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όπως αναφέρουν: «Αυτό που μας πικραίνει ιδιαιτέρως είναι η  αμφισβήτηση της Εκκλησίας και των Θείων και Υπερφυών μυστηρίων Της και η συντονισμένη προσπάθεια να διακοπεί πλήρως η τέλεση τής  Θείας Λειτουργίας ως ‘επικίνδυνης’ (ώ της βλασφημίας!) για την δημόσια υγεία». Τους πικραίνει «η  αμφισβήτηση της Εκκλησίας και των Θείων και Υπερφυών μυστηρίων Της», από χριστιανομάχους και αντίχριστους κυβερνητικούς παράγοντες. Σύμφωνοι, και εμείς πικραινόμαστε. Πως όμως συμβαίνει να μην πικραίνονται από το γεγονός ότι κάποιος άλλος «ιός», που είναι ασυγκρίτως φοβερότερος και ολεθριότερος από τον κορωνοϊό,  ο «ιός» της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, έχει εισχωρήσει μέσα στην Εκκλησία εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχει διαβρώσει συνειδήσεις, έχει αιχμαλωτίσει πολλούς, μέχρι σημείου μάλιστα να μην τολμούν να αρθρώσουν ούτε λέξη κατά της φοβερής αυτής αιρέσεως, έχει αλώσει τις Θεολογικές μας Σχολές, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχει «περάσει» στα σχολικά βιβλία της μέσης εκπαίδευσης; Τέλος έχει κατορθώσει να νομιμοποιηθεί στη  «Σύνοδο» του Κολυμπαρίου της Κρήτης, η οποία κάθε άλλο παρά Ορθόδοξη Σύνοδος ήταν, διότι δεν έπραξε το καθήκον της. Δεν κατεδίκασε urbi et orbi τις εν χώρω και χρόνω υφιστάμενες κακοδοξίες και αιρέσεις, των οποίων ανεγνώρισε την «ιστορική» τους ονομασία. Πως συμβαίνει να μην τους πικραίνει το γεγονός της αναγνωρίσεως του ακύρου Τόμου της Αυτοκεφαλίας, που δόθηκε στο «εκκλησιαστικό» μόρφωμα  των σχισματικών, αυτοχειροτονήτων, αχειροτονήτων και καθηρημένων της Ουκρανίας από την πλειονότητα των Ιεραρχών μας; Πως δεν πονούν και πως δεν σπαράσσει η καρδιά τους, όταν διαπιστώνουν ότι εξ’ αιτίας του ουκρανικού Αυτοκεφάλου υφίσταται σήμερα η διακοπή της λειτουργικής ενότητος της Εκκλησίας;  Πως δεν εξεγείρεται η συνείδησή τους όταν βλέπουν να διοργανώνονται στην πατρίδα μας Διαθρησκειακά Συνέδρια, όπου διατυπώνονται βλάσφημες και αντορθόδοξες θέσεις από Προκαθημένους και Ιεράρχες «Ορθοδόξους»; 

Έχουν άραγε αναλογιστεί, πόσο φοβερότερος από τον κορωνοϊό είναι μολυσμός των Ιερών Ναών μας, που προέρχεται από τις συμπροσευχές με ετεροδόξους, που απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας; Πως συμβαίνει να παραμένουν απαθείς και αδιάφοροι για όλα τα παρά πάνω; Και, εν πάσει περιπτώσει, ποιους αγώνες αντιαιρετικούς έχουν να παρουσιάσουν ενώπιον του Θεού για την «απολύμανση» της Εκκλησίας από τον παρά πάνω ολέθριο «ιό»; Μήπως θα ήταν καλύτερο για όλους μας, αντί να κλαίμε και να οδυρόμεθα για το κλείσιμο των Εκκλησιών, να κλαύσουμε και να θρηνήσουμε για το κατάντημά μας; Για το ότι με την αδράνεια και την αδιαφορία μας παροργίσαμε τον Θεό, με αποτέλεσμα να έρθουν τώρα αυτά τα κακά, που μας φαίνονται οδυνηρά και δυσβάστακτα;  
Πληροφορηθήκαμε ακόμη από το διαδίκτυο ότι πριν από μερικές ημέρες, στις 27.3.2020, πραγματοποιήθηκαν στο άγιον Όρος αγρυπνίες σε όλες τις αγιορειτικές Μονές με λιτανείες, περιφορές αγίων λειψάνων και ανάγνωση σχετικών ευχών, υπέρ καταπαύσεως της επιδημίας. Ωστόσο το γεγονός είναι, ότι η επιδημία συνεχίζει να καλπάζει ανενόχλητη, παρά τις πολύωρες προσευχές των αγιορειτών. Γιατί άραγε ο Θεός δεν άκουσε τις προσευχές τους; Ας αναλογιστούν οι αγιορείτες, τι άραγε μπορεί να σημαίνει αυτή η άρνηση του Θεού να ακούσει τις προσευχές τους, σε σχέση με όσα παρά πάνω αναφέραμε περί του «ιού» του Οικουμενισμού και του «ιού»  του ουκρανικού Αυτοκεφάλου. Ας κάνουν μια αυτοκριτική και έναν αυτοέλεγχο, μήπως ο «ιός» αυτός έχει κατορθώσει να εισχωρήσει και στο Περιβόλι της Παναγίας!   

Κλείνοντας, κάνουμε ύστατη έκκληση προς τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες, να σεβαστούν τα αναφαίρετα συνταγματικά μας δικαιώματα. Αλλά και προς τη σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, να εμμείνη στην απόφασή της, ώστε να ανοίξουν οι Εκκλησίες, έστω και με κάποιους περιορισμούς, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Η ρύθμιση αυτή πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα επιδεινώσει τη μετάδοση της επιδημίας, αλλά μάλλον θα βοηθήσει στον περιορισμό της και στην εξαφάνισή της, διότι η άκτιστη Χάρη του Θεού έχει ακατανίκητη δύναμη!   

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου