Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Γενεαλογικές αμαρτίες και κατάρες

Γενεαλογικές αμαρτίες και κατάρες

Άννα Δήμου

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν γενεαλογικές αμαρτίες και κατάρες που μεταφέρουν την ενέργεια αμαρτίας μέσα στην οικογενειακή γραμμή?

Πάρα πολύ σημαντικό!

Ορισμένες ενέργειες αμαρτίας μέσα σου, δεν έχουν αρχίσει από σένα.

Άρχισαν από τη γραμμή σου, και έχουν περάσει σε σένα από τις προηγούμενες γενεές, οι οποίες παράγουν είτε κατάρα είτε ευλογία στη ζωή σου.

Η Βίβλος λέει, ότι οι κατάρες μπορούν να μεταδοθούν μέχρι την τρίτη και την τέταρτη γενεά. (Έξοδος κ:4-6).

Μη κάμης εις σεαυτόν είδωλον, μηδέ ομοίωμά τινός, όσα είναι εν τω ουρανώ άνω, ή όσα εν τη γη κάτω, όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γής· μη προσκυνήσης αυτά μηδέ λατρεύσης αυτά· διότι εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων με· και κάμνων έλεος εις χιλιάδας γενεών των αγαπώντων με και φυλαττόντων τα προστάγματά μου.

Η ενέργεια αμαρτίας από σεξουαλικές αμαρτίες έχει επίδραση μέχρι και τη δέκατη γενεά (Δευτερονόμιο κγ:2).

Ο νόθος δεν θέλει εισέλθει εις την συναγωγήν του Κυρίου· έως δεκάτης γενεάς αυτού δεν θέλει εισέλθει εις την συναγωγήν του Κυρίου.

`Ομως, η ευλογία της υπακοής στο Θεό περνά σε χίλιες γενεές. (Δευτερονόμιο ζ:9).

Γνώρισον λοιπόν, ότι Κύριος ο Θεός σου αυτός είναι ο Θεός, ο Θεός ο πιστός, ο φυλάττων την διαθήκην και το έλεος προς τους αγαπώντας αυτόν και φυλάττοντας τας εντολάς αυτού, εις χιλίας γενεάς·

Προφανώς λοιπόν, μια από τις πρώτες ερωτήσεις που θα ήθελες να ρωτήσεις όταν μάχεσαι ενάντια σε μια ενέργεια ή πίεση προς αμαρτία μέσα σου είναι:

Είναι αυτό το πρόβλημα εμφανές στην προγονική μου γραμμή? Εάν είναι όντως έτσι, τότε πρέπει να αρχίσεις την επίθεσή σου στο πρόβλημα με το να αποκόψεις τις δυνάμεις οι οποίες περνούν μέσα σου από το γενεαλογικό σου δένδρο.

Πραγματικά, η πιο κατάλληλη ερώτηση μπορεί να είναι, “Ποιος στην προγονική μου γραμμή φανέρωσε αυτό το ίδιο γνώρισμα;” Σε τέσσερις γενεές, έχεις τριάντα προγόνους, και σε δέκα γενεές έχεις 2.046.

Η πιθανότητα ότι σχεδόν οποιαδήποτε αμαρτία, ειδικά σεξουαλική αμαρτία, είναι παρούσα στους τριάντα ή στους 2.046 είναι σχεδόν γεγονός.

Τι μπορεί να περάσει μέσω της οικογενειακής γραμμής;

Τίποτα και όλα!

Ο κατάλογος περιλαμβάνει: αλκοολισμό και όλα τα άλλα είδη εθισμών όλα τα είδη φυσικών ασθενειών και νόσων όλα τα είδη συναισθηματικών και διανοητικών προβλημάτων, έμμονων αμαρτιών όπως και κάθε είδους πνευματικής ευλογίας, και χαρισμάτων.

Μια ερώτηση που θα μπορούσαμε να υποβάλουμε είναι:

“Όταν ένα άτομο έρχεται αντιμέτωπο με μια ισχυρή αρνητική δύναμη στη ζωή του, ποιες είναι οι πιθανότητες ότι είναι ριζωμένη με κάποιο τρόπο στις ενέργειες που έχουν περάσει μέσω της οικογενειακής γραμμής του από τις τελευταίες τέσσερις (30 άνθρωποι) ή τις δέκα (2.046 άνθρωποι) γενεές;” Πιστεύω ότι είναι 100%.

Επομένως, η προσευχή για να σπάσουν γενεαλογικές αμαρτίες και κατάρες είναι μια αυτόματη ανταπόκριση όταν έχεις να κάνεις με οτιδήποτε, επειδή σίγουρα υπάρχουν μερικές ρίζες στην οικογενειακή γραμμή.

Από πρακτικής απόψεως, δεν πρέπει καν να αναρωτιέσαι εάν πρέπει να σπάσεις τις γενεαλογικές αμαρτίες και τις κατάρες.

Πρέπει να το κάνεις.

Είναι σοφό να αρχίσει τη θεραπεία σου με προσευχή, για να σπάσεις οποιαδήποτε γενεαλογική αμαρτία ή κατάρα που γνωρίζεις και έπειτα να κάνεις μια γενική προσευχή για όλες τις υπόλοιπες γενεαλογικές αμαρτίες ή κατάρες που παραμένουν, ώστε να αποκοπούν.

Καθώς αργότερα θα εισέλθεις σε πιο συγκεκριμένη προσευχή θεραπείας, με σκοπό να διαλεχτείς για ένα συγκεκριμένο ζήτημα στην καρδιά σου, πάλι θα προσευχηθείς για να σπάσεις οποιεσδήποτε γενεαλογικές αμαρτίες και κατάρες από την οικογενειακή σου γραμμή, εφόσον αφορούν εκείνο το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι καλό να είμαστε σίγουροι, ότι δε μας έχει ξεφύγει τίποτε από το να πούμε απλά: “Ω, πιστεύω ότι ασχολήθηκα μ’ αυτό πριν λίγο καιρό”. Ας το τακτοποιήσουμε στα σίγουρα!

Απόσπασμα απο το βιβλίο: Προσευχές που θεραπεύουν την καρδιά

Δική μου υποσημείωση:

Αν έχετε καλό πνευματικό θα γνωρίζει πως να σας διαβάζει ευχές γι αυτό το θέμα. Αν θυμάμαι καλά λέγονται ευχές για επίλυση όρκων

Οι προσευχές ενός ιερέα είναι πολύ πιο δυνατές από το να κάνουμε μόνοι μας μια προσευχή.

facebook.com , xristianikanea.blogspot.com 

https://choratouaxoritou.gr/?p=361035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου