Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

«Ας αναπέμψουμε θερμές δεήσεις προς τον Κύριο για να ενδυναμώσει τους αδελφούς και τις αδελφές μας από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, να φωτίσει τους πολιτειακούς παράγοντες, να δώσει ειρήνη στην ουκρανική γη», κάλεσε στις 26 Αυγούστου 2024 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στην πόλη Πέρνικ στη Βουλγαρία.

  Την ίδια ημέρα συζητώντας με δημοσιογράφους ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας αναφέρθηκε στην κατάσταση, στην οποία περιήλθε η κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία, αναφέρει η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

  «Η Βερχόβνα Ράντα (Βουλή – σ.τ.μ.) της Ουκρανίας υπερψήφισε τον νόμο, που προβλέπει την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία είναι η μόνη κανονκή Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα», υπενθύμισε ο Αγιώτατος και συνέχισε: «Όπως είναι γνωστό, ένδεκα από δεκαπέντε κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αναγνώρισαν τη συσταθείσα το 2019 εκκλησιαστική δομή, τη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δηλαδή δεν είναι κανονική εκκλησία. Και όταν το κράτος εγκρίνει νόμο για την απαγόρευση της κανονικής Εκκλησίας, τί θα μείνει;».

mospat.ru , orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου