Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Άγιος Ανδρέας διά Χριστόν Σαλός: Διά να μην πλανηθούμε από τον Αντίχριστο


ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ
Εκ του βιβλίου «ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ»

Είναι φανερόν ότι θα συγκεντρώσει πάλι ο Θεός τους Ισραηλίτας εις την Ιερουσαλήμ και θα τους ξαναδλωσει όσα είχαν πρώτα. Και αυτό για να ανατρέψει την μέχρι τότε πρόφασή τους, ότι η απώλειά τους οφείλεται στον διασκορπισμό. Θα μπορούσαν δηλαδή κατάτην ημέρα της Κρίσεως να απολογηθούν ως εξής στον Χριστό : 

" Αν μας συγκέντρωνες στην Ιερουσαλήμ και μας ξαναέδινες όσα είχαμε, τότε θα πιστεύαμε σ΄εσένα, αφού δεν θα υπήρχε πια λόγος να φθονούμε τα έθνη, που προτιμήθηκαν τόσο εις βάρος μας". Ετσι λοιπόν θα συναχθούν όλοι μαζί και θ΄αποκτήσουν όσα στερήθηκαν, αλλά θα παραμείνουν στην ίδια απιστία. Και τότε πώς θα σωθούν, όταν μα΄λιστα την ίδια εποχή θα έρθει ανάμεσά τους ο αντίχριστος και θα πιστέψουν όλοι τους σ΄αυτόν, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου; Ο Θεός δεν ψεύδεται. " εγώ ειμί η αλήθεια" διακηρύσσει με τον μονογενή του Υιό. Με την αποκατάστασή τους λοιπόν θα στερηθούν αυτομάτως απ΄αυτήν τη δικαιολογία...

Εκείνος ο πλανεμένος και μάταιος, ο αντίχριστος, θα ταλαιπωρήσει υπερβολικά τους χριστιανούς στην εποχή του μέχρι την τελευταία τους αναπνοή με θλίψεις και φοβερές τιμωρίες. Όποιος δεν πλανηθεί και δεν πιστέψει σ΄αυτόν, θ΄αναδειχθεί εκλεκτός και άξιος φίλος του Χριστού. Όλοι βεβαίως οι άγιοι είναι μακάριοι. Τρισμακάριοι όμως θα είναι όσοι μαρτυρήσουν την εποχή του αντιχρίστου. Θα τους περιμένει παντοτινά υπερβολική δόξα και αγαλλίαση. Θα ακολουθήσει τότε φοβερός πόλεμος μεταξύ του αντιχρίστου και του Δεσπότου Χριστου.

Μόλις δηλαδή ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του θα κάνει μανιασμένος αντίπραξη στον ουρανό: θα ρίξει αστραπές και βροντές και θα κάνει τέτοιους κτύπους, ώστε απ΄τον ήχο της βοής να δονήται το σύμπαν και να αντηχεί φοβερά. Ποιός τότε δεν θα φοβηθή και δεν θα φρίξει; 

Μακάριοι θα είναι όπως είπα προηγουμένως, εκείνοι, των οποίων δεν θα κλονισθή η πίστις εις τον Χριστόν, τον αληθινό Θεό μας, που σαρκώθηκε και εγεννήθηκε από την αγία παρθένο Μαρία. 

Μακάριοι επίσης εκείνοι που θα πεθάνουν για την αγάπη του Χριστού και θα ελέγξουν με θάρρος τον δράκοντα και την πλάνη του. 

Μακάριοι όσοι θα υψώσουν το ανάστημά τους εναντίον του και θα ελέγξουν με γενναιότητα τα ατοπήματά του....

Εκ του Βιβλίου Διά να μην πλανηθούμε από τον Αντίχριστο

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ 

1 σχόλιο:

 1. Μιας και ήταν θέλημα Θεού να ανεβάσει το ευλογημένο Ιστολόγιο το απόσπασμα από τις εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη.
  Αυτό το βιβλιοπωλείο στην κυριολεξία είναι Πνευματική όαση.
  Οικονόμησε ο Θεός και στις αρχές της πνευματικής μου ζωής γνώρισα τον εκδότη ΣΤΥΛΙΑΝΌ ΚΕΜΕΝΤΖΕΤΖΙΔΗ είναι άξιο πνευματικοπαίδι του Αγίου Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου της Πάρου.
  Διανέμει χιλιάδες βιβλία δωρεάν για την πνευματική πρόοδο των Χριστιανών.
  Και τώρα επάξια συνεχίζουν τον ίδιο αγώνα τα παιδιά του.

  Όμιλούσε πολλές φορές στο Μοναστήρι από όπου είναι και η πηγή του άρθρου.
  Δεν χορταίναμε να τον ακούμε.

  Και όσο για το Μοναστήρι στην κυριολεξία φυλάει Θερμοπύλες.
  Όταν όλοι υποτάχτηκαν στον καίσαρα και κάνανε Ανάσταση Μεγάλο Σάββατο, ενώ είναι η μόνη μέρα που δεν καταλύεται ούτε λάδι, ενώ όλα τα Σάββατα όσο αυστηρή νηστεία και να πέσει καταλύεται οίνος και έλαιος.
  Η Ανάσταση έγινε κανονικά μετά τις 00:00 την Κυριακή του Πάσχα, και τόσες χιλιάδες κόσμο δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου.
  Παρόλο την απαγόρευση.

  Ζει Κύριος ο Θεός!

  Πρώτα ο Θεός για το άρθρο θα μιλήσουμε αύριο.

  Χριστός Ανέστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή