Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 Προσωπικός Αριθμός μετά τα μπάνια του λαού: «Θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή, μεγάλη ευκολία»

«Εμείς είμαστε έτοιμοι», λένε από την πλευρά τους στην κυβέρνηση.

«Θα είναι υποχρεωτικός ο αριθμός αυτός! Δεν είναι κάτι που το παίρνουμε ή δεν το παίρνουμε».

«Κλειδώνει», εκτός απροόπτου, για το φθινόπωρο του 2024 η πρεμιέρα του Προσωπικού Αριθμού Πολίτη (ή Μοναδικού Αριθμού), με τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια να έχουν πλέον ξεπεραστεί.

«Έχει αργήσει λίγο! Αυτός ο αριθμός θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή! Θα ισχύει για όλες τις συναλλαγές. Θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους αριθμούς. Παντού θα είναι αυτός ο αριθμός», ήταν ο δημοσιογραφικός προλογισμός του θέματος, με την καλεσμένη στον «αέρα» του ΣΚΑΪ φοροτεχνικό να συμπληρώνει τα εξής:

«Ακούμε από το 2020 για αυτόν τον αριθμό, ξέραμε ότι θα πάρει χρόνια. Τα όποια θέματα όμως έχουν ξεπεραστεί. Η ενεργοποίησή του θα γίνει μετά το τέλος του καλοκαιριού».

Σχετικά δε με τα χαρακτηριστικά του, ειπώθηκαν τα εξής:

«Ο Π.Α. θα είναι ένας μοναδικός αριθμός, θα χορηγείται άπαξ. Δεν θα μεταβάλλεται. Θα τον χρησιμοποιούμε ακόμα και στα νοσοκομεία και τον γιατρό μας. Είναι μεγάλη ευκολία.

Δεν αντικαθιστά τους άλλους αριθμούς με την έννοια του ότι εξαφανίζονται, στην πραγματικότητα ξεκλειδώνει όλα αυτά τα δεδομένα στα μητρώα μας. Δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα άλλο.

Πρακτικά ο Π.Α. θα δοθεί σε όλους, σε όσους διαθέτουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησής του θα τη μάθουμε στην πορεία.

Θα αποτελείται από 12 ψηφία –και γράμματα και αριθμούς– τα 9 από αυτά θα είναι ο ΑΦΜ και θα προηγούνται 3 ψηφία. Θα γίνει πρόβλεψη ο πολίτης να μπορεί να επιλέγει τα 2 από αυτά τα ψηφία.

Δεν θα έχουμε πρόβλημα και στην ταυτοποίηση του προσώπου όταν χρειάζονται περισσότερα από 1-2 στοιχεία».


το είδα oimaskespeftoun.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου