Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Συγκλονισμένος ο Ίλον Μασκ από την κατάρρευση των γεννήσεων στην Ελλάδα

Την ανησυχία του για το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, εξέφρασε μέσω (X) ο μεγιστάνας Ίλον Μασκ.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της Space Χ, προχώρησε σε ανάρτηση δημοσιεύοντας έρευνα σύμφωνα με την οποία, οι θάνατοι καταγράφουν μεγάλη αύξηση στη χώρα μας, την ώρα που μειώνονται οι γεννήσεις.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων» σχολίασε ο Ίλον Μασκ στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλείται το δημοσίευμα, το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 30% από το 2011 έως το 2021 σε λιγότερο από 84.000 ετησίως, υποχωρώντας κάτω από το ποσοστό θνησιμότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αυξήσεις θανάτων στη χώρα μας, οφείλονται σε παράγοντες όπως ο καρκίνος, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι θρομβώσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Το 2022 είχαμε μόλις μια γέννηση ανά δύο θανάτους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να αδιαφορεί για τους σημαντικούς παράγοντες της υπογεννητικότητας όπως η σαρωτική ακρίβεια σε βασικά αγαθά και στέγη, που εμποδίζουν τα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας.

newsbreak.gr 

1 σχόλιο: