Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τον άρραφο Χιτώνα και το Τίμιο Ξύλο από την Ι.Μ. Παντοκράτορος

Τον αρραφο χιτώνα του Kυρίου Ιησού Χριστού υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα η πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας έχουν την ευκαιρία -για πρωτη φορα- να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ του Αρράφου Χιτώνα του Χριστού, αλλά και τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, πλαισιουμενος από τον Μητροπολίτη Βρυούλων κ.Παντελεήμωνα, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη και πλειάδα ιερέων, διακόνων της τοπικής Μητρόπολης καθώς και πλήθους κόσμου.

Τα Ιερά κειμήλια κόμισαν, με την ευλογία του Καθηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ, πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους. Aκολούθως τελέσθηκε εντός του Ναού Δοξολογία όπου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.Φιλόθεος ευχαρίστησε στο πρόσωπο των πατέρων της Μονής τον Γέροντα Γαβριήλ όπου με την άδεια και την ευλογία έχουν ανάμεσα τους τεμάχιο εκ του Αρράφου Χιτώνα του Χριστού, αλλά και τεμάχιο Τίμιου Ξύλου προς ευλογία απάντων.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος των πνευματικών διαλέξεων που πραγματοποιούνται κατά τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σχετικά με την προσευχή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιούνται πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων, καθημερινά, από την Κυριακή, 14η Απριλίου 2024 έως και την Κυριακή 21η Απριλίου 2024, οπότε, τα ιερά και ανεκτίμητης πνευματικής αξίας κειμήλια θα αναχωρήσουν μετά το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Κατά τις ημέρες του προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός, για τη διευκόλυνση των ευλαβών Χριστιανών, από τις 06.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

       

   

  

                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου