Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Αθώος ο Αλικάκος … ένοχο το Άγιο Φως αποφάνθηκε ελληνικό Δικαστήριο….”με αναπτήρα το ανάβει ο σκευοφύλακας”..


Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι 2 ά-Χριστοι Αρχιεπίσκοποι που εξύβρισαν τον Πανάγιο Τάφο ως περίπτερο.. Επιχειρείται η απόλυτη αποδόμηση της Ορθοδοξίας…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Αθώος ο Αλικάκος… ένοχο το Άγιο Φως αποφάνθηκε ελληνικό Δικαστήριο….”με αναπτήρα το ανάβει ο σκευοφύλακας”..

Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι 2 ά-Χριστοι Αρχιεπίσκοποι του Ιεροσολύμων που εξύβρισαν τον Πανάγιο Τάφο ως περίπτερο και είπαν με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά από το θεομένος ο ένας και σαρδόνιο χαμόγελο ο άλλος ότι το Άγιο Φως είναι απάτη και ανάβει με bic.

Επιχειρείται η απόλυτη αποδόμηση της Ορθοδοξίας…

Ο Αλικάκος πήρε την ”μαρτυρία” από αυτούς… οι προθέσεις του Αλικάκου και βεβαίως δεν είναι αγνές η αναζήτηση της αλήθειας που επικαλείται αλλά οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ έχουν ονοματεπώνυμο είναι οι περιπτεράδες του Πανάγιου Τάφου.. Το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει αλωθεί και δουλεύει για ξένο παράγοντα για αλλότριες θρησκείες…Εποχή Αποστασίας άνθρωποι της εκκλησίας και μάλιστα υψηλά ιστάμενοι πουλούν και παραδίδουν το Χριστό και μετά για ξέπλυμα πάνε να βρουν το δίκιο τους σε κοσμικά δικαστήρια.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ

Αθώος ο Αλικάκος ένοχο το Άγιο Φως αποφάνθηκε ”ελληνικό” Δικαστήριο.. Αντιχριστανικό παραλήρημα… Η αποδόμηση της Ορθοδοξίας η γενικευμένη επίθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι χρήσιμοι προδότες ήταν και πάλι μέσα από τη Εκκλησία με κορώνες στο κεφάλι… Με βάση αυτή την απόφαση το εβραικό κράτος που ετοιμάζεται για τον Τρίτο Ναό και τα κόκκινα δαμάλια και τα πράσινα άλογα μπορεί πλέον ανά πάσα στιγμή να καταγγείλει την Ορθόδοξη Εκκλησία για απάτη και να σφραγίσει μια για πάντα με λίθο σφραγισθέντος υπό των Ιουδαίων τον Πανάγιο Τάφο.. Μια απόφαση κομβική όσο και υβριστική στο άκτιστο Φως στην Ορθόδοξη Δογματική που στηρίχθηκε σε υλικό και μαρτυρίες ρασοφόρων που έδωσαν ”υποστηρικτικό” υλικό στον Αλικάκο. Εποχή Αποστασίας..Ο καθ΄ύλην αρμόδιος ο ηγούμενος και σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, ισχυρίζεται ότι αυτός ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα και ότι δεν ανάβει μόνο του τον τρόπο που ανάβει το άγιο φως μέσα στον Πανάγιο Τάφο..

”Το καταρρίπτω.. και φυσικά το καταρρίπτω” έλεγε και ξανάλεγε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος για το θαύμα του Αγίου Φωτός ενώ ισχυριζόταν σε συνέντευξη του στον Αλικάκο ότι τα καντήλια δεν ανάβουν από μόνα τους το Άγιο Φως δεν διαχέεται μέσα στο ναό …Ελαφρά την καρδία με σαρδόνιο χαμόγελο διαψεύδει τους εκατομμύρια προσκυνητές που βίωσαν το θαύμα του Αγίου Φωτός ως προσκυνητές εντός του Ναού της Αναστάσεως.. Δεν αρκούνται στην προσωπική τους μαρτυρία αλλά επιχειρούν να βγάλουν τρελούς και εκατομμύρια πιστούς που βίωσαν το θαύμα ….ότι είναι σ΄έκσταση δεν είναι δηλ. σε νηφάλια κατάσταση οπότε η μαρτυρία τους και το βίωμα τους δεν είναι αξιόπιστο…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ

Ο Αγιοταφίτης Αρχιεπίσκοπος Γεράσων ο Θεοφάνης ισχυρίζεται ότι τίποτα υπερφυσικό δεν συμβαίνει στον Πανάγιο Τάφο κατά την αφή του Αγίου Φωτός και ότι όλα είναι μια επινόηση των Σταυροφόρων που διέστρεψαν την αλήθεια και αυτοί το έκαναν ”θαύμα” όπως λέει για να υποβάλουν το λαό φύγανε και το πήραμε εμείς και επει΄δή ο κόσμος το έχει συνηθίσει δεν τους πολλοί δεν τους λένε την αλήθεια… Αυτοί είναι Φύλακες του Πανάγιου Τάφου ή ιερόσυλοι αποδομητές του;

Ο Αγιοταφίτης Αρχιεπίσκοπος Γεράσων ο Θεοφάνης ισχυρίζεται ότι είναι απλός συμβολισμός το ότι ο Χριστός είναι το Φως .. γι αυτόν τον ά-Χριστο το ότι ο Χριστός είναι το φως του κόσμου είναι συμβολισμός είναι σχήμα του λόγου είναι μια φτηνιάρικη παρομοίωση. Καθολικίζει οπαδός του Βαρλαάμ και του Ακινδύνου. Αστοιχείωτος πνευματικά και θεολογικά …Διαψεύδει και Aγιο Γρηγόριο Θεολόγο ”Φως ο Πατήρ Φως ο Υιός Φως και το Πνεύμα το Άγιον” και το Θαβώρειον Φως και ολάκερη τη θεολογία του Φωτός τον Άγ Γρηγόριο Παλαμά τον Άγιο Συμεών Νέο Θεολόγο και επιτίθεται κατά του Συμβόλου της Πίστης ”Φως εκ Φωτός Θεόν Αληθινόν εκ Θεού αληθινού”.. και εδώ παρομοίωση είναι; Αστοιχείωτοι τυχάρπαστοι τύποι …δογματικά ανερμάτιστοι που δεν έχουν θέση ούτε για μια μέρα ακόμη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.. Εναντιώνεται στην Ορθόδοξη θέση ότι ο άνθρωπος δύναται να μετέχει στις άκτιστες ενέργειες του θείου που είναι μεθεκτές ..

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ

”το ευλογεί η Εκκλησία και γίνεται Άγιον Φως..ευλογεί φυσικό φως είναι φυσικόν φως δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό αυτό είναι ειδωλολατρία.. ανάβει την καντήλα και τη διανέμει στον κόσμο.. δεν ανάβουν τα καντήλια είναι παραίσθηση είναι σε έκσταση οι 10.000 πιστοί.. το κάνουν για λόγους εμπορικούς ”.. Ατραξιόν λοιπόν, μην ξαναπάτε χρήσιμοι ηλίθιοι χριστιανοί στον Πανάγιο Τάφο αδειάστε κι αυτή την γωνιά στους Εβραίους πήραν όλα τα Ιεροσόλυμα ν΄αδειάσει και ο Πανάγιος Τάφος.. Ωραίος φύλακας με ωραία ιδανικά.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον ερευνητή δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο και τον υπεύθυνο του εκδοτικού οίκου Εκκρεμές, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες, τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Πανάγιου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δε συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.


Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων εμφανίζεται να καλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός κατά την τελετή του Μ. Σαββάτου είναι αληθές. Τα δύο καντήλια ανάβουν μέσα στον Τάφο από το χέρι του εκάστοτε Σκευοφύλακα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια από τις μαρτυρίες που υπάρχουν στο βιβλίο, ο σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, Ισίδωρος, παραδέχεται πως ο ίδιος ανάβει το φως στο καντήλι. «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο…» «Εγώ το ανάβω…» «Με έναν αναπτήρα, τι άλλο»…


ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ Ο ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε την παρακάτω χλιαρή και ουδόλως διαφωτιστική ανακοίνωση: «Ἡ ἀπάντησις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τά περιεχόμενα τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Δημητρίου Ἀλικάκου ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἡ δοθεῖσα ἤδη εἰς ἐκεῖνον ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας, πρό τῆς δημοσιεύσεως τοῦ βιβλίου αὐτοῦ, ὅτι «ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ Πατριαρχείου διά τήν τελετήν τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία περιέχεται εἰς τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Μεγάλου Σαββάτου ἑκάστου ἔτους, εἰς τήν ἱστοσελίδα τοῦ Πατριαρχείου, εἰς τάς μελέτας Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί δή τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιοταφίτου Καλλίστου Μηλιαρᾶ εἰς τό περιοδικόν “Νέα Σιών” καί εἰς ὅ,τι συνάγεται ἐκ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας». Σιγά την απάντηση σιγή ιχθύος για μείζον θέμα …. κατώτεροι των περιστάσεων των πλέον κρίσιμων..

Οι 2 περιπτεράδες είναι αρχιεπίσκοποι του Πανάγιου Τάφου σε αυτούς εμπιστεύθηκαν τα ιερά και τα όσια… ‘Το Άγιον Φως δεν είναι Άγιον Φως’ δηλαδή ‘ο Χριστός δεν ήταν ο Μεσσίας’ … για ποιον δουλεύουν αυτοί; για Χριστό ή για Αντίχριστο;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ

dimpenews.com

4 σχόλια:

 1. Και πριν γεννηθεί αυτός, πώς άναβε; Εμείς πιστεύουμε την εμπειρία και τα λόγια του γέροντα Μητροφάνη.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς πιστεύουμε στο θαύμα του Αγίου Φωτός και κανείς να μην πει τίποτα.Το θέμα είναι όμως πόση διαφθορά να αντέξει αυτός ο τόπος! Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή που αδικεί το Θείο, το θαύμα... Ντροπή.Δεν υπάρχουν λόγια γιαυτή την κατάντια.

   Διαγραφή
 2. Αλήθεια τώρα; Τι πράγματα είναι αυτά; Το Πατριαρχείο υποστηρίζει τις παραπάνω απόψεις; Η εκκλησία της Ελλάδος συμμερίζεται τις απόψεις κ αποφάσεις αυτές; Βγήκαν να τα διαψεύδουν; Πόσο χαμηλά; πόσο σκοτάδι στις ψυχές υπάρχει; Ειλικρινά μένω άναυδη κ θλίβομαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή