Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Μέγα Θαύμα… Στο μαρτυρικό Ντονμπάς άρχισε να ρέει ακατάσχετο μύρο από την εικόνα της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά κατά το τρισάγιο για φρεσκοσκοτωμένους Ρώσους στρατιώτες!

Στο Donbass, κατά τη διάρκεια μιας προσευχής για την ανάπαυση των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, μια εικόνα της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά άρχισε ακατάσχετα να ρέει μύρο….

Σήμερα το πρωί στο υγειονομικό σημείο εκκένωσης στο DPR έγινε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των νεκρών στρατιωτών που ανασύρθηκαν από το πεδίο της μάχης τη νύχτα.

Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα, έφεραν την εικόνα της Θεοτόκου με τα Επτά Σπαθιά. Κατά την ανάγνωση των προσευχών, η εικόνα άρχισε να ρέει μύρο. Το μύρο συνέχιζε να ρέει αφειδώς. Συνολικά, σε μία ώρα σχηματίστηκαν περίπου 200 ml μύρου. Ήταν ένα εξαιρετικό θαύμα. Τέτοια θαύματα συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή. Η εικόνα της Παναγίας με τα 7 Σπαθιά είναι μια εικόνα της Θεοτόκου που τιμάται στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο εορτασμός της εικόνας γίνεται στις 13 Αυγούστου (26). Το πρωτότυπο της εικόνας προέρχεται από την εκκλησία Toshenskaya του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην περιοχή της Vologda στις όχθες του ποταμού Toshnya.


Η εικόνα της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά, τέσσερα στα αριστερά και τρία στα δεξιά, έχει σχέση με την προφητεία του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, την οποία καταγράφει ο ευαγγελιστής Λουκάς: «…καί σού δέ αυτής τήν ψυχήν διελεύσεται ρομφαία…»(Λουκ. 2.35). Τα συγκεκριμένα λόγια, αναφέρονται στον πόνο που θα βίωνε η Παναγία κατά τη στιγμή του χωρισμού από τον αγαπημένο της Υιό, όταν μπροστά στα μάτια της Τον εσταύρωσαν.
    Η εικόνα αυτή βρισκόταν στο κωδωνοστάσιο μιας εκκλησίας κοντά στον ποταμό Τόσιν. Ωστόσο, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, η εικόνα ήταν με το πρόσωπο προς τα κάτω και χρησίμευε σαν μια απλή σανίδα. Ο Θεός βέβαια, δεν άφησε να συμβαίνει για πολύ καιρό αυτή η κατάσταση και συνέβη το εξής. Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Καντίκωφ, ο οποίος υπέφερε από πολλές ασθένειες, είδε στον ύπνο του ότι έπρεπε να ψάξει στο κωδωνοστάσιο για μια εικόνα και να προσευχηθεί σ ’αυτήν για να γίνει καλά.

Πράγματι πήγε στην εκκλησία, αλλά οι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν του έδωσαν μεγάλη σημασία. Ο άντρας όμως δεν τα παράτησε και συνέχισε να πηγαίνει στην εκκλησία, ώσπου την τρίτη πια φορά, τον άφησαν να ψάξει. Ο Καντίκωφ βρήκε την εικόνα, την καθάρισε, την προσκύνησε και θεραπεύτηκε.
    Η εικόνα διετέλεσε πολλά ακόμη θαύματα. Το 1830 στην πόλη Βολόγκντα υπήρχε επιδημία χολέρας. Τότε πραγματοποίησαν λιτανεία με την εικόνα της «Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά» και η αρρώστια θαυματουργικά κατέπαυσε. Πέρα από τα θαύματα όμως, η εικόνα της Παναγίας, σε κάποιες στιγμές δύσκολες για το λαό στιγμές ή σε κοσμοϊστορικά γεγονότα δάκρυσε. Αυτό συνέβη στις 12 Αυγούστου 2000, όταν συνέβη η τραγωδία με το υποβρύχιο Κούρσκ και στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 όταν κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι.
    Η εικόνα είναι, επίσης, γνωστή και με την ονομασία «Η προφητεία του Δικαίου Συμεών» ή «Το γαλήνεμα των κακών ψυχών».

Tαπεινή και Απλή που είναι η Χάρη της αφανής για καιρό ως απλή σανίδα εμφανίστηκε η Κεχαριτωμένη Mορφή της και η εικόνα της….Σαν σανίδα που την παραμερίζεις στο διάβα σου και όμως ..αποδείχθηκε σανίδα σωτηρίας….

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑΥΜΑ ΝΤΟΝΜΠΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!

16/5/23 Ελλάδα.. είχα την πληροφορία από νωρίτερα ότι μια εικόνα δεν ήξερα πια άρχισε να μυροβλίζει στο Ντονμπάς…. έψαχνα να βρω μέσα από πηγές που και ποια είναι και πως έγινε αλλά ανεπιτυχώς… Πήγα να κάνω μια δουλειά και μπήκα σε ένα χώρο που μπαίνω καθημερινά…Μπαίνοντας μέσα βλέπω κάτι πεσμένο στο έδαφος ενστικτωδώς το παραμερίζω με το πόδι μου γιατί είναι μια απλή σανίδα.. με το που κάνω αυτή την κίνηση σαν να αφυπνίζομαι και γυρνάω τη σανίδα και ήταν μια εικόνα της Παναγίας που είναι πάντα στον τοίχο σε συγκεκριμένη θέση και δεν έχει πέσει ποτέ. Μέσα μου αισθάνθηκα ενοχές που παραμέρισα την εικόνα κατ΄αυτό τον τρόπο.Αφού την επανέφερα στη θέση της ξανάπιασα να προσπαθώ να βρω νέα για τη μυροβλίζουσα κι αυτή τη φορά έπεσα πάνω στην είδηση και στην ιστορία της .Η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας με τα Επτά Σπαθιά πρωτοεμφανίστηκε ως μια απλή σανίδα γιατί ήταν τοποθετημένη από την ανάποδη από την ανεικόνιστη επιφάνεια και είχε περιπέσει σ΄αχρηστία…Αυτό μου συνέβη προφανώς για να είμαι τέλεια πεπεισμένος ότι όντως και πραγματικά σήμερα ρέει μύρο η ίδια εικόνα στο Ντονμπάς κατά την επιμνημόσυνη δέηση των Ρώσων στρατιωτών.Και το διηγούμαι εδώ προς επίρρωση του γεγονότος..

Γιατί ένα θαύμα ποτέ δεν είναι ατομικό γεγονός είναι πάντα κοινωνικό γεγονός δεν υπάρχει ατομικιστικός χριστιανισμός.. μας αφορά όλους ……

2 σχόλια:

  1. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη μεγάλη η χάρη τις Παναγίας μας βοήθεια σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή