Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος – Στις 18:00 η υποδοχή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Έφτασε λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»  από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και τη συνοδεύει ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, με αντιπροσωπεία μοναχών.


Νωρίτερα το πρωί η Ιερά Εικόνα κομίστηκε από τις Καρυές με σκάφος στο λιμάνι της Ουρανούπολης και από εκεί με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από όπου αναχώρησε με πτήση της AEGEAN για την Αθήνα.


Η τελετή υποδοχής

Η τελετή υποδοχής θα γίνει παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιερέων και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η Ιερά Εικόνα θα φτάσει στην Αθήνα με πτήση της AEGEAN ενώ θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μοναχών του Αγίου Όρους.

Η λιτανευτική πομπή θα ξεκινήσει από το παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης και θα κατευθυνθεί προς τον Καθεδρικό Ναό συνοδεία αγήματος και της μπάντας του στρατού. Μετά την υποδοχή θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο οποίος για 12 ημέρες θα αποτελεί το προσκυνηματικό κέντρο καθώς πιστοί αναμένεται να καταφθάσουν από διάφορα σημεία της χώρας, αλλά και του εξωτερικού σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ενώ νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μικρή σύσκεψη μεταξύ των διοργανωτών έξω από τον Καθεδρικό Ναό στην πλατεία Μητροπόλεως.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μητροπόλεως
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα στην οδό Μητροπόλεως. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Τετάρτη και ώρα 06:00 και 14:00 αντίστοιχα, επί της οδού Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, περιοχής Δήμου Αθηναίων.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην παραπάνω οδό κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Επίκεντρο λατρευτικών εκδηλώσεων ο Καθεδρικός Ναός
Επίκεντρο λατρευτικών εκδηλώσεων αναμένεται να είναι τις ημέρες παραμονής της Ιεράς Εικόνας στην Αθήνα ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες (Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός). Οι ακολουθίες αναμένεται να τελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου