Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Κων/νος Βαθιώτης: Η φάρμα των ζώων στην εποχή της Παγκόσμιας Δικτατορίας

Κωνσταντίνος Βαθιώτης,  πρ. Αναπλ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου

Εδώ η, όπως όλα δείχνουν τελευταία ομιλία μου, υπέρ των εν αναστολή υγειονομικών στην πολύπαθη πόλη της Δράμας, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πολύ σύντομα θα στερηθεί την σιδηροδρομική σύνδεση με Αθήνα-Θεσσαλονίκη (το ίδιο θα συμβεί και με άλλες πόλεις, όπως τις Σέρρες και το Κιλκίς – οι Ανθέλληνες-προδότες πολιτικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο με την ανοχή των αποχαυνωμένων Ελλήνων).
 
Οι προγενέστερες της Δράμας ομιλίες είχαν λάβει χώρα στην Σύρο, την Κόρινθο, το Σύνταγμα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, το Πάρκο Ελευθερίας, την Αίγινα και την Κοζάνη. 
 
Στην ομιλία αυτή, η οποία αποτέλεσε ένα υβρίδιο πανεπιστημιακής διαλέξεως και θεατρικής παραστάσεως, προσπάθησα να αναδείξω τις ομοιότητες που συνδέουν την απολυταρχική διοίκηση της οργουελικής Φάρμας των Ζώων από το γουρούνι Ναπολέοντα με την σημερινή έξυπνη παγκόσμια δικτατορία, η οποία έχει εγκαθιδρυθεί στον πλανήτη υπό την καθοδήγηση μιας μισάνθρωπης υπερεθνικής και ολιγάριθμης ελίτ που χειρίζεται τις εθνικές κυβερνήσεις σαν μαριονέτες της, προκειμένου να τις στρέψει ενάντια στους ανυποψίαστους λαούς αποτελούμενους ως επί το πλείστον από άκακα αρνία.
 
Ήταν η πρώτη φορά που σε τέτοια ομιλία επιχείρησα να δημιουργήσω διαδραστικότητα με το κοινό, μεταφέροντας στην πλατεία την ατμόσφαιρα μιας παράδοσης Ποινικού Δικαίου, η οποία υπό κανονικές συνθήκες δημοκρατίας γίνεται στο αμφιθέατρο από καθηγητές που έχουν ανεμπόδιστη ακαδημαϊκή ελευθερία.
 
Το ακροατήριο της πλατείας της Δράμας έδειξε ότι είχε εξαιρετικά ρεφλέξ, αφού π.χ. βρήκε ότι η αγαπητική σχέση του Έλληνα με την μασκούλα εντοπίζεται και στην σχέση του με την καρτούλα, το τσιπ της οποίας εκτιμάται ότι αργά ή γρήγορα, δαιμονικώ τω τρόπω, θα εγκατασταθεί κάτω από το δέρμα ή μέσα στο κεφάλι του ενδοτικού πολίτη.
 
Καλή διασκέδαση, όσο ακόμη μας επιτρέπεται κι αυτή!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου