Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Εάν ο γάμος άρχισε με προγαμιαίες σχέσεις και δεν….Του Ρουμάνου Γέροντος Αρσενίου Μπόκα (1910-1989)

Η έχθρα στο σπίτι προέρχεται από την αμαρτία. Όλα έχουν την προέλευσή τους από την αμαρτία. Οπωσδήποτε έρχεται η έχθρα στο σπίτι:

α. Εάν ο γάμος άρχισε με προγαμιαίες σχέσεις και δεν ακολούθησε μετάνοια.

β. Εάν οι σύζυγοι ζουν χωρίς εκκλησιαστικό γάμο. Αυτή είναι η πρώτη αμαρτία την όποια πληρώνουν όλοι με την αμοιβαία έχθρα. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να γίνουν φρόνιμοι και να συνδεθούν εκκλησιαστικά με την ευλογία του γάμου.

γ. Εάν υπάρχουν ανεξομολόγητες πορνικές πράξεις πού έγιναν πριν ή και μετά τον γάμο. «Έτσι, εισήλθαν σε ένα νέο σπίτι με την δαιμονική σφραγίδα της αμαρτίας στο σώμα τους και στην ψυχή τους.

δ. Εάν ο γάμος έγινε για την προίκα. Ο γάμος αυτός δεν είναι του Θεού και η συμβίωσής δεν θα είναι ειρηνική.

ε. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Υπάρχουν γονείς που υπανδρεύουν τα κορίτσια τους στην ηλικία των 14-16 ετών, ενώ στα 18-19 οι κόρες τους είναι ζωντοχήρες και μάλιστα με παιδιά.

Τι ημπορεί να κάνη μία νεαρή κόρη μπροστά σ’ ένα εύρωστο άνδρα, ο οποίος θα την υποτάξη τελείως και δεν θα την σέβεται; Η μεγάλη διαφορά ηλικίας είναι αμαρτία ενώπιον του Θεού.

Και εξ αιτίας αυτού του λόγου το σπίτι δεν κρατιέται, αλλά διαλύεται, και σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς να αναγνωρίζουν και να ομολογούν τη δική τους ευθύνη.

στ. Από την αδιαφορία που έχουν οι σύζυγοι για την εξομολόγησή, την Θεία Κοινωνία και την όλη τάξι της Εκκλησίας, που είναι εντολές του Θεού.

Εάν δεν εφαρμόζουν αυτές τις εντολές, εφαρμόζουν τις εντολές του διαβόλου και δεν ημπορούν πλέον να ζουν με ειρήνη και ησυχία.

ζ. Εξ αιτίας της καταργήσεως της νηστείας. Αυτοί που γεμίζουν από οργή είναι ήδη γεμάτοι από χολή, η οποία πολλαπλασιάζεται στο σώμα του ανθρώπου, όταν τρώγει πολύ κρέας και δεν νηστεύει.

«Έτσι, και για ένα ασήμαντο λόγο, επειδή, επί παραδείγματι, το τάδε πράγμα δεν είναι στην θέση του, σηκώνει ο ένας το ξύλο και το φέρνει στο κεφάλι του άλλου.

πηγη: elromio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου