Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΡΑΓΙΚΟ! Γκάφα των ΕΛΤΑ με τα δύο ορθογραφικά λάθη στο επετειακό γραμματόσημο για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών!


Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών η 26η Σεπτεμβρίου.

Έγραψα με κεφαλαίο Γ τις Γλώσσες, για να μην μπερδεύονται οι αλλοδαποί εργάτες των αλιευτικών μας, οι οποίοι συνήθως νοιάζονται να γίνουν κάτοχοι πολλών ... γλωσσών, μπαρμπουνιών, λούτσων κ.λπ.

Ποσώς όμως τους αφορά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που γιορτάζουμε και δε νομίζω να τους συγκινεί το μήνυμα της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Marija Pejčinović Burić:

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μάς προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία των γλωσσών και να προωθήσουμε όλες τις γλώσσες και πολιτισμούς στην Ευρώπη.
Εφέτος, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη γλωσσική εκπαίδευση για όλους, υποστηρίζοντας όλους όσοι ασχολούνται με την εκμάθησή τους, έτσι ώστε να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να παίξουν ενεργό ρόλο σε ποικιλόμορφες και δημοκρατικές κοινωνίες».

Φυσικά, προτιμότερο θα ήταν να σεβόμαστε οι λαοί της Ευρώπης πρώτα τις εθνικές μας Γλώσσες και βλέπουμε για τις ξένες... 

Η πρόσφατη γκάφα των ΕΛΤΑ με τα δύο ορθογραφικά λάθη (ΚΟΙΝΩΝ αντί ΚΕΙΝΩΝ και ΠΕΙΘΩΜΕΝΟΙ αντί ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ) στο επετειακό γραμματόσημο για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μία από τις άπειρες γροθιές στα στομάχια μας! 

Γιάννης  Β. Κωβαίος

πηγη: http://amfoterodexios.blogspot.com , https://ellasnafs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου