Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ο αποχαυνωμένος κόσμος βαδίζει αδιάφορος προς έναν εφιάλτη


«Υπάρχει ένας πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη»
Έτσι άρχιζε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ελληνική έκδοση της μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Huffington Post στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου. Ποιός είναι αυτός ο πόλεμος;

«Πρόκειται για τον πόλεμο κατά των μετρητών», διευκρινίζει ο αρθρογράφος. Και συνεχίζει: «Διεξάγεται σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας έχει λάβει μία ιδιαίτερα επιθετική μορφή... Όλο και περισσότεροι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάργηση των μετρητών στη φυσική τους μορφή, μας οδηγεί σ᾿ έναν ολοκληρωτισμό, όπου η ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των πολιτών θα περιοριστούν δραματικά, και όλοι μας θα είμαστε ανυπεράσπιστοι, υπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση του κράτους, των μυστικών υπηρεσιών, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τους συλλογείς προσωπικών δεδομένων από τον κλάδο της πληροφορικής».

Στή συνέχεια η Huffington Post Greece παραθέτει συνέντευξη του κ. Νόρμπερτ Χέρινγκ (Norbert Haring), αρθρογράφου στη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, τη Handelsblatt. Ο κ. Χέρινγκ έχει γράψει πρόσφατα το βιβλίο «Η κατάργηση των μετρητών και οι συνέπειές της. Οδεύοντας πρός τον ολοκληρωτικό έλεγχο», που κυκλοφορεί και στα Ελληνικά.

Τό σύνηθες επιχείρημα ότι με την κατάργηση πληρωμής με μετρητά θα παταχθεί η φοροδιαφυγή «είναι παρατραβη­γμένο και παράλογο». «Παραβλέπεται το γεγονός ότι οι μεγάλες πολυεθνικές “εξοικονομούν” δισεκατομμύρια σε φόρους νόμιμα, ημινόμιμα ή εντελώς παράνομα μέσω της μεταφοράς ηλεκτρονικού χρήματος. Οι εφοριακοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που ερευνούν τέτοιου είδους πρακτικές κατηγορούνται ως τρελοί και απομακρύνονται από τις υπηρεσίες τους», λέει ο κ. Χέρινγκ. Και φέρνει ως παράδειγμα το περιστατικό ενός τέτοιου υπαλλήλου που κατηγόρησε μία τράπεζα για φοροδιαφυγή και τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο.

Αυτός είναι ο εφιαλτικός κόσμος, στον οποίο οδηγούμαστε με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των μετρητών και τον εξ­­αναγ­κασμό διενέργειας των συναλλα­γών με ηλεκτρονικό χρήμα, που τόσο πιεστικά επιβάλλει η Κυβέρνηση της χώρας μας τελευταία.

Κι αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά άρχισε παγκόσμιος πόλεμος. Όλη δε αυτή η ιστορία ίσως προετοιμάζει το έδαφος για σύστημα παρόμοιο με αυτό που το βιβλίο της «Αποκαλύψεως» περιγράφει ότι θα έχει επιβληθεί τον καιρό της φρι­κτής κυριαρχίας του Αντιχρίστου. Κι ο διεστραμμένος κόσμος μας βαδίζει αδιάφορος πρός αυτόν τον εφιάλτη, για να πληρώσει έτσι ακριβά το τίμημα της αποστασίας του από την αλήθεια του Ευαγγελίου.

πηγή: osotir.org

πηγή: https://synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου