Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Άδεια γάμου, βάπτισης και διαζύγιο στο gov.gr – Σύμφωνη η Εκκλησία της Ελλάδος

Όλες οι διαδικασίες για την τέλεση ενός μυστηρίου από τον υπολογιστή

Την ψηφιοποίηση έκδοσης άδειας γάμουβάπτισης, λύσης διαζυγίου επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας

Μέχρι το τέλος του 2024 οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους και να ολοκληρώνουν χωρίς γραφειοκρατία όλες τις σχετικές διαδικασίες για την τέλεση ενός μυστηρίου από τον υπολογιστή μέσω του gov.gr.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου, «μια πολύ φιλόδοξη και αναγκαία προσπάθεια για περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών ξεκινά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Εκκλησία της Ελλάδας».

Και εξηγεί: «Οι διαδικασίες, όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήμερα γίνονται μόνο με επίσκεψη σε κάποιο Ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος να πιστοποιεί και την τέλεση των παραπάνω. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ακολουθώντας το όραμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεργαζόμενοι καθημερινά με όλη την κοινωνία, φέρνουμε λύσεις, για μια πιο ψηφιακή, αποτελεσματική Ελλάδα για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου