Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Ένα απλό ανακάτεμα στη χύτρα της αλαζονείας

Ανασχηματισμός: Το μόνο μήνυμα που εισέπραξε ο Μητσοτάκης από την κατρακύλα των εκλογών, είναι να αλλάξει τα ρούχα του «Μανωλιού»

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να λάβει κανένα μήνυμα από το στραπάτσο των ευρωεκλογών που αποτελεί την αρχή του τέλους για τη «μοναρχία» της ΝΔ. Τι μήνυμα να λάβει άλλωστε, ένας άνθρωπος που δήλωσε ότι το ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν την κυβέρνηση από πέρυσι: «μας είπαν με τον τρόπο τους ‘’ σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι’’»;

Βγαίνουν πρώτοι με την ψήφο του ενός από τους δέκα πολίτες, και ακόμα νομίζουν ότι… βρέχει. Αυτά να τα βλέπουν όσοι ζουν με την πλάνη ότι η αυξανόμενη αποχή θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ορίστε πώς την εκλαμβάνουν οι ξιπασμένοι πολιτικοί. Ο καναπές και η παραλία παρουσιάζεται ως κατάθεση «εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης είναι στο τιμόνι, άρα ας πετάξουμε στα σκουπίδια τα πολιτικά μας δικαιώματα και ας κοιμηθούμε ήσυχοι. Γι’ αυτό λέμε με πίκρα ότι έχουμε τον πρωθυπουργό που μας αξίζει και τον λαό που αξίζει τέτοιο πρωθυπουργό.

Δυστυχώς πολύς κόσμος του αντισυστημικού ρεύματος, συνεχίζει να είναι πιασμένος στην παγίδα. Δεν βλέπουν μπροστά, για να καταλάβουν πού οδηγεί η «φάκα» της αποχής. Ο πιο γρήγορος δρόμος για να καταρρεύσει εντελώς η συνταγματική διαδικασία των εκλογών και να περάσουμε σε υπερκυβερνήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων και διεθνοποιημένες «εκλογές», είναι μέσω της ολικής απαξίωσης της κάλπης, από τη γενικευμένη αποχή. Με λίγα λόγια, η αποχή βολεύει απόλυτα την παγκοσμιοποίηση και τα σκοτεινά κέντρα που τη μεθοδεύουν.

Οι λαοί που απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες πέφτουν σαν ώριμα φρούτα στην αγκαλιά της παγκόσμιας δικτατορίας που ετοιμάζεται. Με 60% αποχή, τους δίνουμε δικαίωμα για να αξιώσουν επίσημη μεταφορά εξουσιών σε υπερεθνικά κέντρα. Είναι θέμα χρόνου να το ξεφουρνίσουν, πατώντας στο επιχείρημα της αποχής των ευρωπαϊκών λαών και του «υπερεπείγοντος» του πολέμου Δύσης – Ρωσίας.

Ανασχηματισμός κοροϊδίας

Πάμε όμως στον περιβόητο ανασχηματισμό. Ένας ανασχηματισμός που υποτίθεται ότι δεν θα γινόταν άμεσα, όπως είχε πει ο Μητσοτάκης πριν 3 μέρες. Τελικά όμως ο πρωθυπουργός ακύρωσε τον εαυτό του και δείχνει σε τι τρικυμία βρίσκεται το Μαξίμου μετά το Βατερλό της ευρωκάλπης. Ο ανασχηματισμός όπως αναμενόταν, δεν είναι τίποτε άλλο από τη γνωστή γκαρνταρόμπα του «Μανωλιού». Ένα απλό ανακάτεμα στη χύτρα που βράζει η αλαζονεία, όπου κάποια υλικά αναδεύτηκαν προς τα κάτω και κάποια επέπλευσαν προς τα πάνω.

Όταν μια κυβέρνηση επιβιώνει με απόλυτη ομηρία σε διαπλεκόμενα συμφέροντα, δεν μπορεί να ανασχηματιστεί. Τα αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα δεν ανασχηματίζονται, μόνο μετακινούνται. Άλλωστε μας το είπαν ξεκάθαρα τα κυβερνητικά στελέχη: έλαβαν μήνυμα από τον λαό να «εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους πιο γρήγορα». Δηλαδή κατάλαβαν ότι τους είπε ο λαός να καταστρέψουν τη χώρα πιο γρήγορα.

Ποια «στρατιωτάκια» θυσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σκακιέρα της καταστροφής; Μεταξύ άλλων, απέσυρε τον Κώστα Σκρέκα από το υπουργείο Ανάπτυξης, τη Δόμνα Μιχαηλίδου από το υπουργείο Εργασίας, τον Λευτέρη Αυγενάκη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Δημήτρη Καιρίδη από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Στη θέση τους, στο υπουργείο Ανάπτυξης μπήκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο υπουργείο Εργασίας η Νίκη Κεραμέως, στο υπουργείο Μετανάστευσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Τσιάρας. Τη θέση της Νίκης Κεραμέως στο ΥΠΕΣ, πήρε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, άλλος ένας «δημοκράτης» πολιτικός που – θυμίζω – ότι είχε πει στη Βουλή ότι «θα τσιπάρουμε πρώτα τα ζώα και μετά τους ανθρώπους».

Ξεκινάμε από τη διαπίστωση ότι τους υπουργούς που πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα και αντιλαϊκά νομοσχέδια, ούτε καν διανοήθηκε να τους αγγίξει ο Μητσοτάκης. Για παράδειγμα ο Σκέρτσος που μαζί με τον Πατέλη προώθησε τον γάμο των ομοφυλοφίλων που εξελίχθηκε σε ναυάγιο για την κυβέρνηση, έμεινε στη θέση του. Ένας εξωκοινοβουλευτικός που δεν έχει ψηφίσει ο λαός, επιβάλλεται ετσιθελικά στο υπουργείο Επικρατείας. Κανένα μήνυμα δεν έλαβε ο πρωθυπουργός από τη λαϊκή κατακραυγή για το νομοσχέδιο αίσχους.

Η σκανδαλοποιός Νίκη Κεραμέως που έκανε προεκλογικό παραμάγαζο της ΝΔ το ΥΠΕΣ και με ευθύνη της εκλάπησαν τα προσωπικά στοιχεία των ομογενών, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά και επιβραβεύθηκε αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εργασίας. Με τον πρωθυπουργό να τη διευκολύνει τελικά να ξεπλύνει το όνομά της σε ένα νέο υπουργείο, για να ξεφορτωθεί τις «ρετσινιές» από το προηγούμενο. Μεγάλη η «αγάπη» του πρωθυπουργού για τη Νίκη, όσο μεγάλη είναι και η εκτίμησή του στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, που πρωταγωνιστεί στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και εκτόξευε θυμωμένες βολές σε όποιον μιλούσε για το μπάζωμα, παρέμεινε και αυτός στη θέση του. Φαίνεται ότι 1,5 εκατομμύριο υπογραφές δεν ήταν αρκετές για να πείσουν τον Μητσοτάκη ότι τα Τέμπη θα τον κατακρημνίσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που αποτελεί το τοτέμ της αλαζονείας και της προκλητικότητας στη ΝΔ, παρέμεινε στη θέση του και δεν χρεώθηκε τίποτα για την κατρακύλα της κυβέρνησης. Φαίνεται ότι για τον Μητσοτάκη, η καταστροφή του ΕΣΥ δεν ήταν λόγος για να τον μαυρίσουν.

Το ίδιο «ανέγγιχτοι» παρέμειναν Χατζηδάκης (ο «τσάρος» των τραπεζών και καταστροφέας των ελεύθερων επαγγελματιών), Κικίλιας (που στη σκοπιά του κάηκε η μισή Ελλάδα και πνίγηκε η Θεσσαλία), Σκυλακάκης (ο υπουργός των παρόχων και της πανάκριβης ενέργειας που έφερε και τον εκτρωματικό νόμο της «πυροπροστασίας»), Χρυσοχοΐδης (ο υπουργός ανάπτυξης της εγκληματικότητας και των ανεξιχνίαστων δολοφονιών), Βορίδης (ρέκορντμαν στις αλαζονικές δηλώσεις), Γεραπετρίτης (ο ΥΠΕΞ των τεμενάδων – αλίμονο μη χαλάσει το «προξενιό» με τους Τούρκους) και η κλασσικά ανεκδιήγητη Λίνα Μενδώνη.

Φαίνεται ότι από όλους αυτούς έμεινε ευχαριστημένος ο πρωθυπουργός ή τα συμφέροντα που υπηρετεί δεν του επιτρέπουν να τους «κουνήσει».

Οι μόνοι που την πλήρωσαν – προσχηματικά – είναι ο Σκρέκας που στην κυριολεξία έλεγε ότι του κατέβαινε στο κεφάλι για να δικαιολογήσει την ακρίβεια και την κυριαρχία των καρτέλ, και άλλα 3 «χαρτιά» που ήταν πιο εύκολο για τον Μητσοτάκη να τα «κάψει» για λίγο: η Δόμνα Μιχαηλίδου που έσπαγε κάθε ρεκόρ ψηλομυτισμού στη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης που έκανε πάρτι απευθείας αναθέσεων (είχε φτάσει να υπογράψει απευθείας ανάθεση 6.000 ευρώ για… λουλούδια) και ο Δημήτρης Καιρίδης που νομιμοποίησε τους λαθρομετανάστες και είχε μετατρέψει τα ελληνοτουρκικά σε ανοιχτό συνοικέσιο.

Όλη κι όλη η περιβόητη «δεξιά στροφή» του Μητσοτάκη, ήταν απλά να κρύψει έναν αχυράνθρωπο της μειοδοτικής σχολής ΕΛΙΑΜΕΠ, για να μη φαίνεται πολύ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ανασχηματισμός αντιμετωπίστηκε με θυμηδία από τον λαό, με τα σχόλια στα social media να κάνουν λόγο για απόλυτη κοροϊδία.

Η κυβέρνηση δεν δίνει καμία σημασία στο μήνυμα του λαού, και ο λαός απ’ την πλευρά του δεν δίνει καμία σημασία στο μήνυμα του ανασχηματισμού. Πολύ απλά γιατί δεν υφίσταται κανένα μήνυμα, πέρα από το ότι τα ίδια φθαρμένα υλικά θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τον τόπο. Λίγες καρέκλες άλλαξαν, αλλά οι κουτάλες παραμένουν ανά χείρας και μάλιστα γίνονται ακόμα πιο αδηφάγες. Η μοίρα της κυβέρνησης είναι σφραγισμένη από τον λαό. Πολύ σύντομα το 28% θα φαντάζει ένα μακρινό όνειρο για τη ΝΔ.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου