Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Πατριάρχης Σερβίας: Δεν δεχόμαστε τον όρο Γονέας 1 και Γονέας 2

Προσφώνηση του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου προς τους συμμετέχοντες στο Επιστημονικό Συνέδριο «Νομικές πτυχές και συνέπειες του νόμου για την ισότητα των φύλων», που έλαβε χώρα στις 14 Μαρτίου 2024 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο σερβικός ορθόδοξος λαός μας, καθώς και άλλοι ομοϊδεάτες λαοί  δεν θα αφήσουν τις επόμενες γενιές να έρθουν σε έναν στρεβλό κόσμοΤο μαρτυρούν δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ, επιστολές, σχόλια και μηνύματα που λαμβάνουμε.

Οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν συμφωνούν στο να είναι οι μητέρες και οι πατέρες οι αριθμοί γονέων – 1 και 2, και ίσως 3 και 4. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μην ξέρουν ποια είναι η μητέρα τους και ποιος είναι ο πατέρας τους, και στο τέλος δεν ξέρουν να μην ξέρουν καν ποιοι είναι οι ίδιοι. Δεν μιλάμε και δεν θα μιλήσουμε μια γλώσσα “συμπεριληπτική” ως προς το φύλο, αλλά τη σερβική γλώσσα. Δεν συμφωνούμε ότι θα πρέπει κάποιος που μιλά τη σερβική γλώσσα να στερείται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολύ περισσότερο ότι θα πρέπει να τιμωρείται γι’ αυτό. Ο λαός μας εκφράζει ιδιαίτερα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από το νηπιαγωγείο, μέχρι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια, επιβάλλεται μια αλλαγή στη συνείδηση ​​και στον τρόπο ζωής του ατόμου και της κοινωνίας στο σύνολό της μέσω της προώθησης  της ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικής και πρακτικής . Είναι αντίθετο σε κάθε δημοκρατική αρχή το γεγονός ότι οι προσωπικές προτιμήσεις μιας μειοψηφίας, τις οποίες κανείς δεν απειλεί με κανέναν τρόπο, και δεν μπορεί να απειλήσει, καθίστανται γενικά δεσμευτικές για την πλειοψηφία. Σε αυτήν τη συγκέντρωση έχουμε καθηγητές νομικής, επιστήμονες, δικηγόρους και άλλους· ζητώ σήμερα και τις επόμενες μέρες να προτείνουμε ποια νομικά μέτρα πρέπει να λάβουμε, ώστε στο άμεσο μέλλον να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτόν τον Νόμο που προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο της αμοιβαίας επικοινωνίας και στην πραγματικότητα προσπθεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής μας, το ήθος μας.»

spc.rs , orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου