Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Β.Εύβοια: Το ΣτΕ εγκρίνει την αδειοδότηση 83 επιπλέον ανεμογεννητριών

Με τη βούλα του δικαστηρίου (ΣτΕ Ε΄ 159-165/2024) προχωράει μια πρωτοφανής οικοκτονία στην Εύβοια. Τα βουνά που βλέπουμε στην εικόνα, δηλ. η Δίρφη, το Ξεροβούνι και ο Ευβοϊκός Όλυμπος, αποφασίστηκε να γεμίσουν με 51 ανεμογεννήτριες των MOTOR OIL/ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς η αδειοδότηση του έργου από το ΥΠΕΝ κρίθηκε νόμιμη σπό το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέρος του έργου (27 ανεμογεννήτριες) βρίσκεται εντός περιοχής Natura και το 25% σε αναδασωτέες εκτάσεις, ενώ μεγάλο τμήμα του είναι σε άθικτα δάση ελάτης, βελανιδιάς και πεύκης.

Παράλληλα, με δεύτερη απόφαση εγκρίθηκε και η κατασκευή ενός ακόμα μεγάλου συγκροτήματος 32 ανεμογεννητριών των ΕΛΛΑΚΤΩΡ/EDPR στην ήδη τρομερά επιβαρυμένη και κορεσμένη Καρυστία, στην ευρύτερη περιοχή των Στύρων. Μεγάλο μέρος και αυτού του έργου είναι σε δασικές εκτάσεις, ενώ βρίσκεται και δίπλα στα αρχαία λατομεία του Νημποριού.

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων στην Καρυστία έχουν λάβει ακόμα ένα έργο της MOTOR OIL με

32 ανεμογεννήτριες στην περιοχή των Στύρων/Αγίων Αποστόλων και ένα έργο της EDPR με άλλες 28 ανεμογεννήτριες ανάμεσα στο Μαρμάρι και την Κάρυστο. Απρόσκοπτα προχωράει και η κατασκευή των 17 αιολικών σταθμών της ΤΕΡΝΑ με 101 ανεμογεννήτριες στην Όχη και τον Κάβο Ντόρο.

Τα παραπάνω έργα έρχονται να προστεθούν στις ήδη εκατοντάδες εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Δείτε την περίληψη των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ εδώ: https://lawnet.gr/…/ste-e%CE%84-159-165-2024…/

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

Πηγή

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου