Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Η εξαφάνιση των μετρητών φέρνει με μαθηματική ακρίβεια μεγάλη ΠΕΙΝΑ!

Ούτε τα χαρτζιλίκια δεν θα επιτρέπονται σε λίγο...

Παγκοσμίως γίνονται κινήσεις για την σταδιακή «απόσυρση» των μετρητών από την αγορά.

Με την…αγαστή συνεργασία των πολιτών, ολόκληρα κράτη πλέον λαμβάνουν μέτρα κατά της ροής του φυσικού χρήματος.

Οι όποιες ουσιαστικές αντιστάσεις, ιδίως μετά την τρίχρονη πανδημία, έχουν εκλείψει. Όλοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έχουν εθιστεί στο να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για τις συναλλαγές τους.

Ο πόλεμος κατά του φυσικού χρήματος, που αναμένεται να ενταθεί, έχει και θύματα.

Στην «πρώτη γραμμή» είναι όλα εκείνα τα άτομα που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Άτομα τα οποία ζουν στο περιθώριο και επιβιώνουν ΜΟΝΟ με τη στήριξη άλλων ανθρώπων (οικείων και μη). Ακόμα κι αν επρόκειτο για ανθρώπους που δουλεύουν αλλά δεν δύνανται να τα βγάλουν πέρα παρά μόνο με τη βοήθεια άλλων.

Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα ρεπορτάζ από δίκτυα του εξωτερικού για το πως επιδρά η επέλαση της αχρήματης κοινωνίας στους απόρους.

«Σε μια κοινωνία που ολοένα και περισσότερο χωρίς μετρητά, ορισμένοι άνθρωποι χωρίς στέγη μένουν πίσω», είναι ο τίτλος του ABC News της Αυστραλίας, το οποίο σημειώνει τα εξής:

«Ένας άστεγος της Μελβούρνης, ο Μόργκαν, πέρασε χρόνια να τα βγάλει πέρα ​​με τη βοήθεια δωρεών σε μετρητά από αγνώστους, επιτρέποντάς του να πάρει αυτό που χρειάζεται όταν το χρειάζεται. Αφήνει το καπέλο του στο έδαφος για όποιον θέλει να πετάξει μερικά δολάρια στο δρόμο του, αλλά ποτέ δεν ενοχλεί τους περαστικούς.

Αλλά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, υπήρξε μια πρόκληση: πολύ λιγότεροι άνθρωποι μεταφέρουν πάνω τους μετρητά ή κέρματα.

Αυτές τις μέρες, μόνο το 13% των Αυστραλών χρησιμοποιεί μετρητά — από 27% μόλις πριν από τρία χρόνια, δείχνουν τα στοιχεία της Reserve Bank.

Ο Morgan είπε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ρωτούσαν αν είχε PayID για να μεταφέρει ηλεκτρονικά χρήματα στον λογαριασμό του!!! Οι άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν αλλά δεν ένιωθαν άνετα να μεταφέρουν χρήματα του αγόρασαν δωροκάρτες σούπερ μάρκετ.

Η συλλογή δωρεών μπορεί να είναι απαραίτητη για πολλούς ανθρώπους που βιώνουν επισφαλείς ζωές, είπαν ειδικοί στο ABC. Μεταξύ 2016 και 2021, ο αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν έλλειψη στέγης αυξήθηκε κατά 5%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία απογραφής».

Σε λίγο καιρό, που καμία «αδικαιολόγητη κίνηση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν θα επιτρέπεται, κανείς δεν θα μπορεί όχι μόνο να βγάλει μετρητά (και επομένως να τα χρησιμοποιήσει όπου θέλει) αλλά ούτε και να μεταφέρει κάποια ποσά σε άλλους λογαριασμούς ατόμων που τα έχουν τυχόν ανάγκη!!

Δεν πρόκειται για κινδυνολογίες, αλλά για κάτι που ήδη εν μέρει συμβαίνει και επηρεάζει πρώτα τους πιο ευάλωτους!

freepik photo

πηγη , choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου