Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Κερκύρας Νεκτάριος: Δεν μας ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την θλίψη του για όσα λαμβάνουν χώρα σχετικά με το ζήτημα του λεγόμενου γάμου ομοφύλων και το επερχόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δεν είχε ενημερώσει το Σώμα της Ιεραρχίας για τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργός ενώ τόνισε επίσης ότι η Καθολική Εκκλησία πρόλαβε τις εξελίξεις με την ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Μιλώντας στο Alert TV, o Σεβασμιώτατος μίλησε αρχικά για τα ξενόφερτα μηνύματα και ιδεολογήματα που φέρνουν στην πατρίδα μας αυτοί οι νόμοι. “Ζούμε την ελευθερία μας, την καταστρατήγηση της αλήθειας και εκθιάζεται το ψεύδος και η υποκρισία στην κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε και στο θέμα της υιοθεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί καν το νομοσχέδιο δεν κάθισαν επιστήμονες να συζητήσουν για την τεκνοθεσία. “Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα παιδάκια θα αποβούν μοιραίες προσωπικότητες, θύματα δηλαδή αυτού του νόμου που θα παγιδευθούν τα παιδιά, χωρίς αυτά τα παιδάκια να συγκατατεθούν με τη δική τους θέληση, με την δική τους ελευθερία, να παν σε τέτοιες ανάδοχες, εντός παρενθέσεως, οικογένειες”, ανέφερε. Μετέφερε επίσης και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για αυτό το θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Δεν μας ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε στείλει πριν λίγες ημέρες προς την Ιερά Σύνοδο με την οποία ζητούσε την σύγκληση Ιεραρχίας, η οποία είναι υπεύθυνη για αυτά τα ζητήματα. “Ζητήματα οικογενείας, ζητήματα πίστεως, για όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία μας”, είπε και τόνισε ότι μας πρόλαβε το ανακοινωθέν της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, “με εξέπληξε”.

“Ομοίως και η Εκκλησία της Κρήτης έσπευσε και τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Εμείς που θα έπρεπε πρώτη να είμαστε, δυστυχώς, δυστυχώς.. τι να πω. Τώρα θα το δούμε και θα κουβεντιάσουμε την Τρίτη που θα συγκληθούμε. Θα ρωτήσουμε τον Μακαριώτατο, διότι απ’ ότι είδα είχε κάποια επαφή με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και βεβαίως θα έπρεπε να μας είχε ενημερώσει το Σώμα, το οποίο πρέπει να το ενημερώνει. Εγώ προσωπικά δεν είχα ενημέρωση. Διότι ό, τι κάνει ο Προέδρος εννοείται ότι εξουσιοδοτείται από το Σώμα της Ιεραρχίας. Από εκεί και πέρα θα μας εξηγήσει, θέλω να πιστεύω, ο Μακαριώτατος”, απάντησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας για τη στάση τη στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό.


orthodoxianewsagency.gr , aktines.blogspot.com

youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου