Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Η τελική κρίση όλου του κόσμου θα είναι τρομακτική. Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου θα είναι το πνεύμα της τύφλωσης.

Η δεύτερη έλευση του Χριστού θα είναι φοβερή και η τελική κρίση όλου του κόσμου θα είναι τρομακτική.  Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου θα είναι το πνεύμα της τύφλωσης.

Ο πνευματικός νους θα είναι σπάνιος, ο σαρκικός νους θα είναι πιο κοινός, έτσι οι άνθρωποι δεν θα διακρίνουν τον Αντίχριστο, μάλλον θα βλέπουν έναν ευεργέτη σε αυτόν.  Άλλωστε, το να αποκτήσει πνευματική νοημοσύνη σημαίνει, όπως ένα παιδί από τη μητέρα του, να μην ξεφεύγει από την Οικουμενική Εκκλησία και να καθοδηγείται συνεχώς από τη δοκιμασμένη στους αιώνες Αγία Γραφή.

Ο ίδιος ο Χριστός μας προειδοποίησε: «Προσέχετε τους εαυτούς σας, μήπως βαρύνουν οι καρδιές σας από το μεθύσι και τις μέριμνες αυτής της ζωής, και έρθει ξαφνικά επάνω σας εκείνη η ημέρα».  (Λουκάς 21, 34).

Η υπερβολική βύθιση στις φροντίδες της υλικής ζωής συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός καθημερινού νου, που την κατάλληλη στιγμή δεν θα αντιληφθεί τις θείες αποκαλύψεις.  Για να κάνει έναν άνθρωπο αναίσθητο για τη δική του σωτηρία, ο εχθρός θα τον σκοτεινιάσει προσεκτικά.

Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν πώς να επιθυμούν την αιώνια ζωή, η πιθανότητα της αιώνιας καταδίκης θα πάψει να τους τρομάζει.  Όλη η προσοχή θα είναι στραμμένη στα θέματα της ημέρας.

 Ο πατέρας Nicolae Gurianov από το Zalit (1910-2002)

apantaortodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου