Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Κύριε Μαρινάκη ασχολήσου με τις πολιτικές κωλοτούμπες σας και άσε την Εκκλησία να ξέρει τι είναι αμαρτία!

Ακυρώνοντας τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας, ο ανεκδιήγητος Παύλος Μαρινάκης βγήκε να κάνει «κήρυγμα» περί της γκέι «αναμαρτησίας»!

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Γνωρίζαμε καλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρέπει προς τον καισαροπαπισμό, αυτό που δεν γνωρίζαμε σε όλο του το «μεγαλείο», είναι το πόσο χυδαία είναι διατεθειμένη να τον εφαρμόζει. Η πρεμούρα του μητσοτακικού μπλοκ να περάσει το «συστημένο» νομοσχέδιο για τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και τις υιοθεσίες, οδήγησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να έχει το θράσος να μας ορίζει τι είναι αμαρτία και τι δεν είναι!

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «προφανώς δεν είναι αμαρτία (!) και είναι λυπηρό να ακούγονται διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν τους πιστούς ή την Εκκλησία. Είναι μειοψηφικές, μας βρίσκουν απέναντι. Το να προσβάλεις συλλήβδην έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό για την οποιαδήποτε επιλογή του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με την πίστη μας ούτε με αυτό που εκφράζει ούτε με αυτό το οποίο πρεσβεύει».

Σύμφωνα λοιπόν με τον… γέροντα Μαρινάκη τον εκ Νέας Δημοκρατίας φανερωθέντα, το να χαρακτηρίζεται μια πράξη ως αμαρτία είναι… προσβλητικό γι’ αυτόν που την κάνει! Δηλαδή ο Χριστός που κήρυξε και σταυρώθηκε για τις αμαρτίες όλων μας ανεξαιρέτως, πρέπει να θεωρήσουμε ότι μας προσβάλλει! Να καταργήσουμε και την Εκκλησία του Χριστού τότε, επειδή θίγονται οι πολύχρωμοι «πελάτες» του κυρ Παύλου! Και είναι αυτή επίσημη τοποθέτηση κυβερνητικού εκπροσώπου! Και αυτός ο κύριος βρίσκεται ακόμα στη θέση του!

Με δυο προτάσεις ενός ανίδεου, αθεολόγητου και ξιπασμένου πολιτικού, σβήνεται μονοκοντυλιά το Ευαγγέλιο, η διδασκαλία των Πατέρων, το Πηδάλιο, η έννοια της μετάνοιας, το Μυστήριο της εξομολόγησης, τα πάντα παρασύρονται από την τρικυμία εν κρανίω που θαλασσοδέρνεται ο «πάτερ» Μαρινάκης!

Κύριε Μαρινάκη πείτε μας, σας χειροτόνησε κανείς επίσκοπο και δεν το ξέρουμε; Μήπως έχετε κανένα πτυχίο Θεολογίας και μας το κρύβατε τόσο καιρό; Στο βιογραφικό σας, αναφέρεται ότι είστε δικηγόρος. Θα δεχόσασταν από τον υδραυλικό που θα έρθει στο σπίτι σας, να σας κάνει μάθημα στα νομικά θέματα; Αντί να απαντάτε εσείς στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, την επόμενη φορά βάλτε τον κηπουρό σας να απαντά.

Τι νομίζετε ότι είναι τα θεολογικά θέματα, χάντρες για το κομπολόι του Μητσοτάκη; Καταλαβαίνετε ότι έχετε ευθύνη για τις μπαρούφες που εκστομίζετε ενώπιον του ελληνικού λαού; Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να μείνετε στα πολιτικά χωράφια σας και να μην αγγίζετε πνευματικά θέματα; Δεν βρίσκεστε στη θέση που βρίσκεστε για να εκφέρετε την άποψή σας. Είστε θεσμικό πρόσωπο. Σας ακούνε παιδιά. Σας ακούνε γονείς. Κατεβείτε από το αερόστατο που έχετε ανέβει στα 41(%) χιλιάδες πόδια. Ξεκαβαλήστε το καλάμι. Σεβαστείτε την Εκκλησία και τους χριστιανούς της. Μην το παίζετε αυθεντίες και πολύξεροι. Ο λαός σας παίρνει χαμπάρι.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ο Μαρινάκης είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή εκπρόσωπος ενός κυβερνητικού «Πάπα»; Τι θα κάνει στην επόμενη ενημέρωση των συντακτών; Θα ενημερώσει τον λαό για «αλλαγές» στο τρισυπόστατο της Θεότητας και το Αειπάρθενο της Θεοτόκου; Μήπως θέλει να τον κάνουμε και εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας; Μήπως τον ενοχλεί και το Ευαγγέλιο και θέλει να το ξαναγράψουμε; Να μας ενημερώσει άμα είναι!

Λίγη ντροπή δεν έχει απομείνει επιτέλους στους μανδαρίνους αυτής της κυβέρνησης; Πόσο ακόμα θα ξεπέσετε για να ψηφιστεί η ντιρεκτίβα που έχετε λάβει από τα «κατευθυντήρια» σας; Για 500 ψευδογάμους ανά έτος και μια βιομηχανία υιοθεσιών, έχετε φτάσει σε έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού!

Πρώτα γίνατε «μασέρ» των διαφωνούντων βουλευτών. Μετά γίνατε «δημοσκόποι», διαστρέφοντας την αλήθεια ότι η πλειοψηφία του κόσμου διαφωνεί με το επαίσχυντο νομοσχέδιο. Μετά γίνατε «δικαιωματιστές», ενώ 4 χρόνια τώρα δεν έχετε αφήσει δικαίωμα για δικαίωμα όρθιο. Φτάσατε στο σημείο να κάνετε κερκίδα με όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς, την ίδια ώρα που ακόμα και το ΚΚΕ έφτασε να μιλάει πολύ πιο «δεξιά» από εσάς, υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι «γάμος ομοφυλόφιλων σημαίνει κατάργηση μητρότητας και πατρότητας»!

Όταν ο χυδαίος Μόσιαλος βλασφήμησε την Παναγία με μία άθλια γελοιογραφία, η κυβέρνηση είχε σπεύσει να τον καλύψει λέγοντας ότι ήταν «προσωπική άποψη». Τώρα που ένας Μητροπολίτης διατύπωσε – όχι απλά μια προσωπική άποψη – αλλά τη διαχρονική θέση της Εκκλησίας, ο Μαρινάκης σήκωσε μπαϊράκι γιατί τάχα προσβάλλονται οι ομοφυλόφιλοι! Η Παναγία δηλαδή ας υβρίζεται, αλλά τον σεξουαλικό προσανατολισμό τον έχουμε κορώνα στο κεφάλι! Τέτοια αθλιότητα και τέτοια υποκρισία!

Κύριε Μαρινάκη, μειοψηφία δεν είναι εκείνοι που εντοπίζουν το αφύσικο σε αυτήν την υπόθεση. Θλιβερή μειοψηφία είστε εσείς που αντιτάσσεστε στη λαϊκή βούληση για να περάσετε την ατζέντα που σας έχουν παραδώσει. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε για το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας πηγαίντε σε έναν ιερέα ή έναν θεολόγο να σας κατατοπίσει. Δεν θέλετε όμως. Θέλετε να τοποθετείστε επί παντός επιστητού, φτάνοντας να λέτε αθεολόγητες σαχλαμάρες.

Κύριε Μαρινάκη ο καθένας πρέπει να ασχολείται με το αντικείμενό του ως ειδήμονας. Το δικό σας αντικείμενο εσχάτως είναι οι πολιτικές κωλοτούμπες. Πέρυσι λέγατε ότι οι βουλευτές εκλέγονται για να παίρνουν θέση με την ψήφο τους στα νομοσχέδια της Βουλής, και όχι μόνο να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, αμαξάρες, μετακλητούς υπαλλήλους και αστυνομικές συνοδείες. Και ζηλεύοντας την τέχνη της Νάντια Κομανέτσι, σήμερα λέτε ότι η αποχή «είναι κοινοβουλευτική στάση», για να στείλετε όλους τους γαλάζιους διαφωνούντες για περίπατο την ώρα που θα ψηφίζεται το κατάπτυστο νομοσχέδιό σας.

Όταν η Εκκλησία εκφέρει άποψη και υψώνει φωνή, οι κυβερνητικοί πέφτουν πάνω της σαν αρπακτικά όρνια και λένε στην Ιεραρχία να αρκεστεί «στα του Οίκου της». Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτοανακηρύσσεται σε «Διάκονο» του Μαξίμου και κάνει θεολογικό «κήρυγμα» για το τι είναι αμαρτία.

Δεν έχουν περάσει ούτε 3 χρόνια από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτούσε δημόσια από Μητροπολίτες να μετατρέψουν τα κηρύγματά τους σε εμβολιαστικές καμπάνιες. Ούτε ξεχάσαμε ασφαλώς τους γαλάζιους Βουλευτές που είχαν το βλάσφημο θράσος να διαπραγματεύονται την «υγειονομική ασφάλεια» της Θείας Κοινωνίας. Ο Καισαροπαπισμός σας, ζέχνει, από τότε, ως και τώρα.

Η αμαρτία δεν είναι προσβολή, είναι πτώση. Δεν είναι υποτιμητικό το να πέσεις. Ανθρώπινο είναι. Υποτιμητικό είναι το να μη σηκώνεσαι, διότι πρώτα απ’ όλα υποτιμάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Η αμαρτία δεν είναι κάποιο είδος κατηγορίας. Αμαρτία σημαίνει αστοχία. Αστοχώ στο να γίνω όμοιος με τον Χριστό. Κι εσείς κύριε Μαρινάκη αστοχήσατε ως προς τη θέση που σας όρισε ο ελληνικός λαός. Συνέλθετε ή απέλθετε. Είναι… αμαρτία να μαγαρίζεται η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τέτοιες ανοησίες.


sportime.gr

1 σχόλιο:

  1. Η πολιτεία επεμβαίνει και παίρνει θέση για το τι είναι αμαρτία και τι όχι! Επομένως η εκκλησία δεν πρέπει να πάρει θέση για το επαίσχυντο νομοσχέδιο και να διατρανώνει τι είναι αμαρτία; Το ερώτημα βεβαίως είναι ρητορικό. Την απάντηση την δίνει ο εξαιρετικός κ. Ανδρώνης. Σας ευχαριστούμε κ. Ανδρώνη που πάντοτε, με τον γνήσια ορθόδοξο και ελληνικό καθάριο λόγο σας, μας στηρίζετε για να μην "μπατάρει" ο νους μας και όχι το φύλο μας. Κ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή