Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Κ. Ι. Βαθιώτης : Ρετρό 24.0: «Το ομαδικό πεπρωμένο είναι ο ολοκληρωτισμός» Η προφητεία του Άγγελου Τερζάκη πριν από μισόν αιώνα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Η τηλεόραση, αυτό το υπερόπλο και πολυεργαλείο της σύγχρονης προπαγάνδας, είναι, αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη μάστιγα του 21ου αιώνα και ο ύψιστος κίνδυνος για τα δικαιώματα του πολίτη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι αργυρώνητοι δημοσιογραφίσκοι μάς βομβαρδίζουν νυχθημερόν με ασύλληπτα ψέματα, παραμορφώνουν ξεδιάντροπα την αλήθεια, κατασκευάζουν την πραγματικότητα όπως συμφέρει τα νεοταξίτικα αφεντικά τους, ταΐζουν με τηλεσκουπίδια τους βρεφοποιημένους τηλεθεατές, τους τρομοκρατούν με πρωτόγνωρο σαδισμό και, ενώ τα κάνουν όλα αυτά, αποκαλούν ψεκασμένους τους ψαγμένους, φασίστες τους μαχητές της ελευθερίας, δημοκράτες τους δικτάτορες και μιλούν για την σωστή πλευρά της ιστορίας, ενώ υπονοούν την λάθος πλευρά, κοντολογίς: υπηρετούν με προπαγανδιστική ευλάβεια τον θαυμαστό (διάβαζε: σιχαμερό) ανάποδο κόσμο.

 

Κι έτσι γεμίσαμε τηλεδιασωληνωμένους και μαστουρωμένους μουρόχαυλουςπολίτες-λαπάδες, οι οποίοι περνάνε τους κατά συρροήν δολοφόνους για προστάτες, τους άρπαγες για λυτρωτές, τους σατανάδες για αγγέλους, τους λύκους για ποιμενικούς σκύλους, τους μισανθρώπους για φιλανθρώπους, τους πυρομανείς για πυροσβέστες και τους πνίχτες για ναυαγοσώστες.

Σπάσε, λοιπόν, την τηλεόραση, αν θέλεις να ελευθερωθείς από τον χαλκά που σου έχει περάσει η υπερεθνική ελίτ μέσω των προπαγανδιστικών τηλεγραναζιών της.

Μην επιτρέψεις ξανά να θεωρούν το σαλόνι σου αποχωρητήριο και να σε αντιμετωπίζουν σαν πολίτη-λεκάνη, μπουκώνοντάς σε με τα τηλεκόπρανα της εμετικής, νεοταξίτικης προπαγάνδας.

Βροντοφώναξε τώρα ένα μεγάλο ΟΧΙ στην προπαγάνδα της παγκόσμιας πολυμορφικής δικτατορίας που θα αλλάξει την ζωή σου και θα σώσει την πατρίδα και τον πλανήτη από τα φρικώδη σχέδια για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της παγκόσμιας κυβέρνησης, τα οποία ίσως συντελεσθούν συντόμως σε θρησκευτικό φόντο (πάπας και πατριάρχης δεν βρέθηκαν τυχαία μαζί για την οικουμενική ολονυκτία προσευχής: η παγκόσμια θρησκεία είναι κομμάτι της παγκόσμιας κυβέρνησης).

Κλείσε την οθόνη που σε κάνει κωθώνι και διαρκώς σε αγχώνει, προβάλλοντας Ματίνα Παγώνη!

Γύρνα στο καλό βιβλίο και αναζήτησε τις πατημασιές που άφησαν για σένα κάποια φωτισμένα πνεύματα, με σκοπό να σε προειδοποιήσουν ενόψει της υλοποίησης του φοβερού σχεδίου που εξυφάνθηκε πριν από πολλά χρόνια σε βάρος της ανθρωπότητας.

Διάβασε π.χ. «το φάντασμα του Ρουσσώ» του Άγγελου Τερζάκη (αναδημοσιευμένο στο βιβλίο «Κρίση και έλεγχος της εποχής μας», Οι εκδόσεις των φίλων, Αθήνα 1989, σελ. 64 επ.), όπου ο χαρισματικός συγγραφέας έγραφε πριν από μισόν αιώνα:

«Ο άνθρωπος, ξεγελασμένος από τα δολώματα της τεχνητά οργανωμένης κι ενισχυμένης ευζωΐας, γίνεται όλο και πιο πρόθυμος ν’ απεμπολήσει τα συστατικά της αξιοπρέπειάς του ηθικά δικαιώματα. Αλλοτριώνεται σταθερά, πουλάει την ψυχή του. Το σώμα κέρδισε τη μάχη, έγινε το υποκατάστατο της ψυχής, σφετερίζεται όλες τις απολαβές, θα μπορούσε μάλιστα να πει κανένας πως απέκτησε μια δική του, ακάθαρτη, υλική ψυχή, που είναι το απαιτητικό, αδηφάγο αρνητικό της άλλης. Μια “παραψυχή”. Αυτό που το λέμε σήμερα αναψυχή, εκεί απευθύνεται. Στην ψυχή του χοίρου. Έτσι, πουλώντας τα πρωτοτόκια μας, τρέχουμε πρόσχαρα να καταταγούμε στο κοπάδι της ΚίρκηςΤο μέλλον μας, σε ό,τι αφορά το δημόσιο επίπεδο, δηλαδή το ομαδικό πεπρωμένο, είναι ο ολοκληρωτισμός».

Ναι, καλά διαβάσατε, ο ολοκληρωτισμός! Όσοι μιλούμε σήμερα για την εγκαθίδρυση μια έξυπνης παγκόσμιας δικτατορίας από τους σατανιστές και αποκρυφιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στην ουσία επαληθεύουμε την ζοφερή πρόρρηση του Τερζάκη, ο οποίος την εμβάθυνε με τα ακόλουθα λόγια:

«Κανένας λαός δεν θα τον αποφύγει [τον ολοκληρωτισμό], ο Γιάσπερς μας το είπε, και τα προάγγελα σημεία είναι εύγλωττα. Ίσαμε χτες, θεωρούσαμε τον ολοκληρωτισμό είτε κατατροπωμένον, χάρη στον Μεγάλο Πόλεμο, είτε απομονωμένον στην Ανατολή. Τώρα βλέπουμε τον μολυβένιο ίσκιο του να ορθώνεται πάνω από τη Δύση».

Ο Τερζάκης συνεχίζει με μια ένσταση προορισμένη να αντιμετωπίσει όσους ισχυρίζονται ότι «οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν κακή χρήση της ελευθερίας τους». Αναρωτιέται: «μήπως [οι άνθρωποι] έχουν την τάση να κάνουν καλύτερη χρήση του δεσποτισμού;».

Παραπάνω μιλήσαμε για τηλεδιασωληνωμένους και μαστουρωμένους πολίτες. Ο Τερζάκης έλεγε κάτι παρόμοιο:

«Το μεγάλο πλήθος […] ακολουθεί παθητικά, απνευμάτιστα, το ρεύμα. Χαίρεται τα δώρα του πολιτισμού και δεν σκοτίζεται αν περιέχουν δηλητήριο, το ναρκωτικό που υπονομεύει και σταθερά εξουθενώνει. Βαίνουμε προς ένα μέλλον τοξικομανών, κατενθουσιασμένοι για την απόλαυση. Μπορεί να έρθει καιρός όπου τα σημερινά ναρκωτικά να φαίνονται ερασιτεχνικά μπροστά σ’ αυτό το ανώνυμο, που τελικά θα μας εξοντώσει».

Άρα, βρισκόμαστε στο παρόν των τηλε-τοξικομανών, της πρέζας με την πρίζα!

Ο Τερζάκης δεν λησμόνησε να μας χτυπήσει το καμπανάκι και για την επιστημονικά προγραμματισμένη τερατογένεση:

«Η δημιουργία ανθρώπινων όντων νέου, εργαστηριακού τύπου, με ικανότητα προσαρμογής ρυθμισμένην ανάλογα, ψυχισμό μηχανικόν, αποδοτικότητα προσχεδιασμένην. Ποιος θα το έλεγε πως ανώτερη φιλοδοξία του ανθρώπου θα είταν ν’ αντικατασταθεί από ρομπότ; Ανταγωνίζεται έτσι το έργο της Δημιουργίας, αλλά και σύγκαιρα αποκηρύσσει τον εαυτό του. Για να γίνουμε δημιουργοί, θα αυτοκτονήσουμε!».

Ολοκληρώνοντας το κείμενό του, ο Τερζάκης κάνει ένα νοερό άλμα στο ζοφερό μέλλον, δηλαδή στην δική μας εποχή, και γράφει:

«επειδή σε κάθε στιγμή που περνάει χωνόμαστε στο ανεπανόρθωτο όλο και πιο βαθειά, είναι φυσικό να αναρωτιέται κανένας αν δεν θα ΄ρθει μια εποχή που θα κρίνει ότι, σήμερα ακόμα, είταν καιρός ν’ ανανήψουμε».

Το «σήμερα» του Τερζάκη ήταν η 20ή Μαΐου 1970! Δυστυχώς, η πορεία που διέγραψαν οι συνοδοιπόροι του δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον κατήφορο προς το σπήλαιο του Πλάτωνα. Μωρία και τεχνολογία είναι οι δύο παράγοντες που συνήργησαν ώστε να φθάσουμε εν έτει 2023 στο χείλος του γκρεμού:

«Ανεξάντλητος σ’ εφευρετικότητα έχει αποδειχτεί ο επιστημονικά τελειοποιημένος, ο καταχθόνια οργανωμένος ολοκληρωτισμός. Η ανθρώπινη μωρία κουβαλάει πειθήνια νερό στο μύλο του. Και η τεχνολογία τον οπλίζει με όλα τα μέσα, της εξαγοράς και του εξανδραποδισμού».

Αν μπορούσαμε με την βοήθεια της τεχνολογίας να επαναφέρουμε για λίγη ώρα στην οθόνη μας τον Άγγελο Τερζάκη, ο σατανικός αλγόριθμος είναι πιθανό να αξιοποιούσε την εξής φράση του για να την μετατρέψει σε νουθεσία των οθονόπληκτων πολιτών: «δεν δέχομαι να είμαι ενεργούμενο μέσα στη διαδικασία του κόσμου».

Η φράση αυτή περιέχεται στην εναρκτήρια παράγραφο του σπουδαίου κειμένου του:

«Άγονος, το ξέρουμε πολύ καλά, χιμαιρικός ο πόλεμος –αν λέγεται καν πόλεμος– που έχουμε κηρύξει μερικοί εργάτες του πνεύματος, σ’ όλο τον κόσμο, κατά του τεχνοκρατικού πολιτισμού. Τον διεξάγουμε επίμονα, μονότονα, με τις ασθενέστατες, τις ανύπαρκτες σχεδόν δυνάμεις μας. Αλλά και πώς αλλιώς να γίνει, αφού βλέπουμε πού οδηγεί την ανθρωπότητα; Να σωπάσουμε, να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο “μοιραίο”; Είναι υπηρεσία αυτό; Ή ν’ ακολουθήσουμε το ρεύμα, μήπως βγάλει σε κάποιο ανυποψίαστο ακόμη ξέφωτο; Αυτό θα είταν μια φορά μοιρολατρία. Γιατί, επαναπαύομαι στην τύχη, στο απρόβλεπτο, σημαίνει ότι έχω παραιτηθεί από κάθε ενδεχόμενο αυτεξούσιου. Στο σημείο τούτο, αισιοδοξία κι αδράνεια ταυτίζονται. Όποιος παραιτείται από την πρωτοβουλία, παραιτείται από την ουσία της ανθρωπιάς. Το αντίθετο σημαίνει ότι δεν δέχομαι να είμαι ενεργούμενο μέσα στη διαδικασία του κόσμου».

Στην κατακλείδα του κειμένου του Τερζάκη υπάρχει μια αισιόδοξη νότα δοσμένη υπό την μορφή ενός ακόμη ερωτήματος:

«Μήπως όμως, έστω και τμηματικά, ο άνθρωπος κάτω από ορισμένες κρίσιμες συνθήκες, είναι για περισσότερα από όσα τον νομίζουμε ικανός; Ακόμα και για να ξανακάνει στέγη του τον ουράνιο θόλο; Ω Ρουσσώ ξεπερασμένε, χιμαιροπλάστη, αξεπέραστε!…».

Δυστυχώς, για να ξανακάνουν οι πολίτες στέγη τους τον ουράνιο θόλο, θα πρέπει να απεγκλωβισθούν από την εικονική πραγματικότητα της τηλεπροπαγάνδας και να στραφούν προς την αλήθεια της Φύσης, αναζητώντας τον Δημιουργό του ουράνιου θόλου της.

Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς! Αυτό πρέπει να είναι το σταθερό αντιπροπαγανδιστικό σύνθημα κάθε πολίτη, αν θέλει να αποτρέψει, έστω την υστάτη ώρα, την επαλήθευση της τερζάκειας προφητείας, δηλαδή ότι:

«το ομαδικό πεπρωμένο [θα] είναι ο ολοκληρωτισμός».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο μυθιστόρημα του Άγγελου Τερζάκη «Ταξίδι με τον Έσπερο», το μικρόβιο αποκαλείται «αόρατος εχθρός», αλλά θίγεται και το φλέγον ζήτημα του εμβολιασμού. Επ’ αυτού βλ. και Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού, Τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση, Αλφειός, Αθήνα 2023, σελ. 73.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 16/10/2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου