Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτόπολης Λουκάς: Προσπαθούν να μας κλείσουν τα στόματα..

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτόπολης Λουκάς διωκόμενος

«Προσπαθούν να μας κλείσουν τα στόματα…Ζούμε σε μια υπέροχη εποχή που έχουμε μια επιλογή – είτε να συναριθμηθούμε με τους Ιούδες, είτε να μετέχουμε στην ταπείνωση του Γολγοθά και έχοντας βιώσει τον πόνο της σταύρωσης, να εισέλθουμε στη Δόξα του Θεού». Τάδε έφη ο διωκόμενος Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτόπολης Λουκάς της Κανονικής και Διωκόμενης υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο..

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του:

«Πρέπει να καταλάβετε – αφού αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο του Χριστού, τότε τίποτα άλλο, εκτός από τον Γολγοθά δεν θα μπορεί να μας προσφέρει ο κόσμος»

Ο Μητροπολίτης Λούκα στις 9 Αυγούστου 2023 μίλησε για όσα τον ρώτησαν κατά την ανάκριση στην Εθνική Αστυνομία. Κατηγορήθηκε για προπαγάνδιση θρησκευτικού μίσους. Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως Λούκα πιστεύει ότι καλώντας τον για ανάκριση στην αστυνομία, λόγω δήθεν εξάπλωσης θρησκευτικού μίσους οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την αρχιποιμαντορική του υπηρεσία

  • για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε το κανάλι telegram του επισκόπου.
  • πώς σχετίζεται ο Μητροπολίτης Λουκάς με τον Τόμο.
  • στάση απέναντι στην OCU και τον αρχηγό της Eπιφάνιο Dumenko.
    Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου άνοιξαν ποινική υπόθεση σύμφωνα με το άρθρο. 161 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους). Και έδειξαν στον Vladyka μια εξειδικευμένη φιλολογική εξέταση των κειμένων στο κανάλι του στο Telegram.

Ο δεσπότης στις 9 Αυγούστου 2023, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονα είπε:

«Προσπαθούν να μας κλείσουν τα στόματα», είπε ο Μητροπολίτης Λουκάς, απευθυνόμενος στους κληρικούς και στο ποίμνιο που είναι παρόντες στη λειτουργία. «Με καλούν σήμερα για ανάκριση, φέρεται ότι το κανάλι μου στο Telegram Lekar.zp διαδίδει ή συμβάλλει στη διάδοση θρησκευτικού μίσους»..Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού η Εκκλησία έχει διορίσει επισκόπους να μαρτυρούν την αλήθεια του Θεού στον κόσμο, δεν έχουν δικαίωμα να σκέφτονται μόνο την προσωπική σωτηρία. «Αν έχουμε ήδη επιλέξει τον δρόμο μας με τον Χριστό, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο μέχρι το τέλος». Υπενθύμισε ότι διώκονται επίσης οι συνάδελφοί του, ο Επίσκοπος Πάβελ,ο Επίσκοπος Ιωνάθαν, ο Επίσκοπος Θεοδόσιος….

Οι Ζελένσκηδες ακολουθούν την πάγια τακτική πατάξω τον ποιμένα και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα γι αυτό και έχουν φυλακίσει, ανακρίνει διώξει κατά κόρον δεσποτάδες.

πηγη: https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου