Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Στη Γερμανία οι γονείς θα στερούνται τα γονικά τους δικαιώματα εάν διαφωνούν στην αλλαγή φύλου του παιδιού τους


Οι Γερμανοί γονείς που απορρίπτουν κατηγορηματικά την ταυτότητα φύλου του παιδιού μπορούν και να στερηθούν τα γονικά δικαιώματα.

Στη Γερμανία ψηφίστηκε «νόμος αυτοδιάθεσης» που επιτρέπει στα παιδιά να αλλάζουν επίσημα το φύλο τους ακόμη και παρά τη θέληση των γονιών τους, αναφέρει το apollo-news.net.

Σύμφωνα με το νόμο, οι γονείς που αρνούνται να αλλάξουν το φύλο του παιδιού τους ενδέχεται να στερηθούν τα γονικά δικαιώματα.

Τα παιδιά από την ηλικία των 14 ετών μπορούν να αλλάξουν φύλο. Εάν οι γονείς δεν συμφωνούν με αυτό, τότε «το οικογενειακό δικαστήριο αντικαθιστά τη συναίνεση», γράφει η εφημερίδα.

Επίσης, το «οικογενειακό δικαστήριο» έχει την εξουσία να αφαιρέσει την επιμέλεια ενός γονέα «αν, σε αντίθεση με τον άλλο γονέα, δεν συμφωνεί με την αλλαγή του φύλου του παιδιού του».

Επιπλέον, «αν ένας γονέας απορρίψει κατηγορηματικά την ταυτότητα φύλου του παιδιού», μπορεί να στερηθεί και τα γονικά δικαιώματα.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η Ισπανία απλοποίησε τη νόμιμη αλλαγή φύλου και την πρόσβαση στην άμβλωση από την ηλικία των 16 ετών.

spzh.news , https://orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου