Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Θαύμα της Παναγίας η κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιον Όρος

Σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Π.Η) έσβησε η φωτιά που ξέσπασε από την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 στο Άγιον Όρος.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά πάνω από τον Σταυρό από αμελείς προσκυνητές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από την Πέμπτη 17 Αυγούστου συνέδραμαν 36 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου συμμετείχαν δύο αεροσκάφη.

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις επιχειρήσεις προστέθηκαν και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν δύσβατο δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Η αγωνία των πατέρων για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν έκδηλη από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε.

Αρκετοί μοναχοί προσευχήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Ένας Γέροντας που έψαλε τους Xαιρετισμούς και τέλεσε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, σήμερα τα ξημερώματα στις 4:30π.μ., ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από πνευματικό του παιδί, Στρατηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η φωτιά έσβησε όπως τόνισε «με την βοήθεια των Αγίων», για να πάρει την απάντηση από τον Γέροντα πως «παιδί μου, η Παναγία έσβησε την φωτιά».

Να αναφερθεί πως και οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης διαλαλούσαν πως «η Παναγία έσβησε την φωτιά τα ξημερώματα χωρίς την παρέμβασή μας».

Με την κατάσβεση της φωτιάς μπόρεσαν οι προσκυνητές να ανέβουν στην κορυφή του Άθωνα για να εορτάσουν την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ένα παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί το 1985 στην πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου κατά την διάρκεια της αγρυπνίας οι μοναχοί διέκοψαν την αγρυπνία και τέλεσαν παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για να σβήσει η φωτιά που έκαιγε από τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Καλιάγρας. Τότε ξέσπασε μία καταρρακτώδης βροχή στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία έσβησε την φωτιά.

Αυτό είναι ένα μήνυμα της Παναγίας πως το Άγιον Όρος είναι δικό της, το προστατεύει και μπορεί να κάνει πολλά για το Άγιον Όρος αλλά και για όλο τον κόσμο.

Ας σκεφτούμε όλοι πως κάθε χρόνο που η Ελλάδα μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές, λόγω της κλιματικής αλλαγής όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ειδικοί, αν είδαμε μία φωτιά να σβήνει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

πηγη: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου