Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια προσομοίωση πανδημίας ζητάει τώρα ο ΠΟΥ!

Παγκόσμια προσομοίωση πανδημίας μέχρι το τέλος του έτους ζήτησε το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας (GPMB), ένα όργανο που συγκαλείται από τον ΠΟΥ! 

Καθώς οι εργασίες για ένα νέο σχέδιο πανδημίας που ο ΠΟΥ θέλει να υπογράψουν τα 194 κράτη μέλη συνεχίζονται, πλέον υπάρχει επιθυμία να γίνει αυτή η προσομοίωση για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των νέων όρων προτού τους υπογράψουν τα κράτη μέλη το 2024.

«Αισθανόμαστε πολύ έντονα ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη έκτακτη ανάγκη για να μάθουμε πόσο καλά θα λειτουργήσει η συμφωνία για την πανδημία. Πρέπει να το μάθουμε τώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του οργάνου Joy Phumaphi (Τζόι Φουμαφί). Συνιστούμε λοιπόν στα κράτη μέλη, μαζί με άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, να πραγματοποιήσουν μια άσκηση προσομοίωσης βάσει του σχεδίου συμφωνίας και του σχεδίου τροπολογιών, προτού οριστικοποιηθούν και εγκριθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη συγκέντρωση της δράσης που σχετίζεται με την πανδημία εντός του ΠΟΥ συνεχίζονται. Ο τρέχων γύρος διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία για την πανδημία και τις τροπολογίες διεξήχθησαν  κεκλεισμένων των θυρών στη Γενεύη.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη έκθεσή του τον Σεπτέμβριο του 2019, το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας του ΠΟΥ είχε προβλέψει ότι μια αναπνευστική πανδημία θα προκαλούσε εκατομμύρια θανάτους και τεράστιες ζημιές στην παγκόσμια οικονομία.

πηγη: https://news12.gr , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου