Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

«Υπογράφω με μια βουτιά αγάπης».

«Υπογράφω με μια βουτιά αγάπης».  💗

«Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του σχέση με τον Θεό και με τους γύρω του.  Δεν υπάρχει πρότυπο αγάπης ή αγιότητας που να μπορούν να περάσουν όλοι οι άνθρωποι και να επισημάνουν τον αλτρουισμό, τη συγχώρεση, τη λύτρωση και τα παρόμοια. Ο καθένας έχει το συναίσθημά του, την ιστορία του, την μπαλάντα του, την πτώση και την άνοδό του. Κάθε ψυχή είναι ένα ανεκτίμητο διαμάντι. Η αγάπη λέει αγάπη. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να αγαπηθεί αν δούμε το πρόσωπο του Χριστού στον άλλον. Η αγάπη και η αγάπη θα σας διδάξουν να αγαπάτε καθαρά.

 Η αγάπη μας κάνει να βγούμε από Τον «εαυτός» μας και να ζήσουμε πλήρως.Η αγάπη μας οδηγεί στον Θεό και η αγάπη είναι επίσης το κριτήριο της Εσχάτης Κρίσης.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει αν έχουμε πολλές «κάρτες» και πιστοποιήσεις, ούτε τι θέσεις είχαμε, ούτε από ποιους κύκλους ανθρώπων κάναμε κύκλους, ούτε τι αυτοκίνητο οδηγήσαμε, ούτε σε τι σπίτι μέναμε, ούτε τι διακοπές κάναμε  αλλά θα μας ρωτήσει πόσο αγαπήσαμε και πόσο συγχωρήσαμε.  

Η αγνή αγάπη και η συγχώρεση μεταμορφώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο σε εσωτερική λειτουργία.  Η αγάπη έχει δυνατές ακτίνες που ψήνουν μέσα από την εσωτερική φλόγα κάθε σκιά κακίας από έξω, είναι το Φως που διώχνει το σκοτάδι.  

Η αγάπη σε μεταμορφώνει σε αυτό που αγαπάς και ξεπερνά κάθε εμπόδιο, κάθε σύνορο.  Αυτός που αγαπά δεν έχει εσωτερικούς τοίχους ή μπουντρούμια, αλλά ζει τη χαρά της Αιώνιας Βασιλείας στην κατάσταση της θείας χάριτος.  Η αγάπη γεννά αγγέλους.  Η αγάπη μας κάνει όμορφους.  Η αγάπη μας κάνει υγιείς.

Συχνά χανόμαστε στην αγορά της ζωής αναζητώντας αξία σε πράγματα που δεν έχουν αξία.  Κουβαλάμε τον κόσμο στην καρδιά και στο μυαλό μας.  Όποιος δεν έχει βρει κάτι καλό εκεί δεν θα το βρει έξω.  Οι άνθρωποι είναι αυτό που ξέρουμε να βρούμε σε αυτούς, φως ή σκοτάδι, αδυναμία ή αρετή, χαρά ή πόνο.  Αν η ευτυχία των άλλων είναι η ευτυχία μας, τότε ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο δρόμο της αγάπης.  Η αγάπη είναι τέχνη της καρδιάς, είναι ζωή, είναι υπομονή και αιωνιότητα.

 Δεν μπορώ να συγκρατήσω την αγάπη σε αυτές τις ταπεινές γραμμές, ούτε το επιθυμώ, γιατί θα τους έκλεβα την αξία τους.  Η αγάπη δεν μπορεί να φιλοσοφηθεί, δεν μπορεί να περιέχεται σε συνθήκες, αλλά τη νιώθεις, τη γεύεσαι, τη ζει κανείς στιγμή προς στιγμή.  Η αγάπη σου κόβει την ανάσα, δεν έχει λογική και είναι πολύ δυνατή, διασχίζει βουνά, θάλασσες, χρόνια, ιστορία... Η αγάπη είναι ένα ουράνιο τόξο πάνω από την ψυχή σου.

Στη χαρά της αγάπης δεν χρειαζόμαστε μάσκες.  Είναι ο μόνος καθαρός και αγνός χώρος που δεν χρειάζεται ερμηνείες, ρόλους, σενάρια.  Πιστεύω ολόψυχα στη δύναμη της αγάπης.  Είμαστε στη γη για να αγαπάμε ο ένας τον άλλον σε ένα συνεχές μάθημα αγάπης.

Άλλοτε παίρνουμε επιτυχή βαθμό, άλλοτε αποτυγχάνουμε στις εξετάσεις.  Η αγάπη καθυστερεί μέχρι την άκρη του τάφου.  Αν οι άνθρωποι γέμιζαν την ψυχή τους με αγάπη, δεν θα είχαν χρόνο να παραπονεθούν για τις επιπολαιότητες της ζωής.  

Αν αγαπάς, συγχωρείς και συγχωρείς κάθε τι ευγενές, όχι μόνο από την άκρη των χειλιών σου!  

Η αγάπη σε αγαπά όπως είσαι, γιατί στην αγάπη είμαι εσύ και είσαι εγώ.  Κλήση των ζωντανών όντων είναι η αγάπη.  Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να αγαπηθεί.  Το να είσαι ερωτευμένος σημαίνει να είσαι και να μένεις στον Θεό.  Εγώ αγαπώ την αγάπη!  Τι αγαπάς?"  

Părintele   Hrisostom   Filipescu 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου