Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ν. Δαπέργολας στον Focus FM 103.6 για τό κέντρο «μακεδονικῆς γλώσσας» στή Φλώρινα καί τή συνεχιζόμενη ἐθνική προδοσία τόσο τῶν ἐμπνευστῶν ὅσο καί τῶν συνεχιστῶν τοῦ ἐλεεινοῦ σαβουρόχαρτου τῶν Πρεσπῶν.

“Μία από τις πολλές αδιανοητες αθλιότητες ” χαρακτήρισε την απόφαση του Πρωτοδικειου Φλώρινας αναφορικά με τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, ο κος Νεκτάριος Δαπέργολας, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας, μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη.

“Συνεχίζεται η εθνική προδοσία που ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες και κορυφώθηκε βέβαια, με εκείνο το κατάπτυστο παλιόχαρτο , για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο ήξεραν πάρα πολύ καλά, τι παρενέργειες θα έχει. Δυστυχώς δεν έχουμε εθνικές κυβερνήσεις, έχουμε υπηρέτες ξένων συμφερόντων”.

“Πρόκειται για ένα συλλογικά εφιαλτικό έργο. Ζούμε την επίσημη αναγνώριση από ελλαδικά δικαστήρια μιας οργάνωσης, που θα διδάσκει λέει, τη μακεδονική γλώσσα. Επομένως έχουμε ξεκάθαρη και απερίφραστη παραδοχή από τη φερόμενη ως δικαιοσύνη μας, οτι υπάρχει μακεδονική γλώσσα και οτι δεν πρόκειται για μία ξετσίπωτη απάτη. Σε λίγο θα αναγνωρίσουν και μακεδονική εθνότητα και κανονικά μειονοτικά δικαιώματα. Είναι ένα βάρος ασήκωτο, είναι βλασφημία κανονική απέναντι σε αναρίθμητες γενιές προγόνων και σε ποτάμια αίματος που χύθηκαν για τη Μακεδονία μας”.

“Η στάση των δημοσιογράφων είναι αισχρή για όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια. Είναι βασικό φερέφωνο του συστήματος, με εξαίρεση λίγα μέσα που αγωνίζονται. Στην εθνική προδοσία και στο ξεπούλημα, δε στέκει καμιά δικαιολογία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να έρθει εκείνη η ευλογημένη ημέρα που θα δούμε αυτό το κουρελόχαρτο της Πρέσπας, σκισμένο”.

Ακούστε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου