Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ι. Αμπατζόγλου- Θ. Μαλκίδης στον Focus FM 103.6 για το “Κέντρο ψευτο-Μακεδονικής Γλώσσας”: «Παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα στον FOCUS FM 103.6 οι Ιωάννης Αμπατζόγλου και Θεοφάνης Μαλκίδης στη Δέσποινα Μποτίτση και τον Στέφανο Δαμιανίδη, αντίστοιχα. Αμφότεροι μίλησαν για την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρα μας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού να εστιάζει και στην ίδρυση “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας” στη Φλώρινα από Σκοπιανούς. Ο κ. Μαλκίδης (καθηγητής Πολιτικών Επιστημών) , από την πλευρά του, προσέγγισε τη νομική πλευρά της Συμφωνίας.

Παρακάτω ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τα λεγόμενα των δύο αντρών.

«Υπήρχε μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας περί αναγνώρισης του σωματείου με τη φερόμενη επωνυμία “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας”(…) Δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν οι ανησυχίες ούτε της Εισαγγελέος της Φλώρινας και στην ουσία πάρθηκε μία απόφαση που εγκρίνει την ίδρυση αυτής της ΜΚΟ», ανέφερε αρχικά ο κ. Αμπατζόγλου και συνέχισε, αναλύοντας λεπτομερώς το αφήγημα των Σκοπιανών:

«Και η προηγούμενη κυβέρνηση που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και η σημερινή που την σέβεται, ενώ οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν (312 παραβιάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή), δε θέλουν να ακούγονται αυτές οι φωνές διαμαρτυρίας(…) Σε άρθρο της Συμφωνίας η γλώσσα των Σκοπιανών ορίζεται ως “μακεδονική γλώσσα”, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια βουλγαρική διάλεκτος. Και τώρα μέσα στην πατρίδα μας θέλουν να οργανώσουν διδασκαλία αυτής της γλώσσας με τον όρο “μακεδονική γλώσσα” σε εμάς τους Έλληνες. Η μακεδονική διάλεκτος, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ήταν μια διάλεκτος ελληνική, δωρική διάλεκτος. Καθαρά ελληνική»

«Ακόμα και μέσα στην ίδια μας τη χώρα θέλουν να περάσουν ότι όταν λέμε μακεδονική γλώσσα ενοούμε τη γλώσσα των ψευτομακεδόνων, των Σκοπιανών(…) Θα μας περάσουν αυτή τη βουλγαρική διάλεκτο και θα την λένε και μακεδονική», πρόσθεσε.

Τέλος, για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική χώρα οκ. Αμπατζόγλου τόνισε:

«Σίγουρα έχει μεγάλη ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση που έδωσε την υπογραφή της στην Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η σημερινή γιατί δεν ανακινεί το θέμα της ακύρωσης. Να θυμίσω ότι ακυρώνεται η Συμφωνία για το λόγο και μόνο ότι την παραβιάζουν οι Σκοπιανοί. 312 έχουμε καταγράψει εμείς. Στην πραγματικότητα, είναι αμέτρητες. Με βάση τα άρθρα 56 και 60 της σύμβασης της Βιέννης, ο πρώην ΠτΔ αναλύει σε άρθρο του, πως μπορεί να γίνει αναστολή της Συμφωνίας, ή λήξη της(…) Η νομική οδός έχει κάποια εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε»

Από την άλλη, ο κ. Μαλκίδης, είπε:

«Οι συμφωνίες και οι συνθήκες είναι για να καταργούνται και να ακυρώνονται. Από τον Σεπτέμβριο, από την πρώτη στιγμή της επικύρωσης ενός καταστατικού ενός Κέντρου, το οποίο θα προωθήσει τη μακεδονική γλώσσα, τη μακεδονική εθνότητα και ότι άλλο προωθούν οι Σκοπιανοί, εδώ και περίπου 70 χρόνια, είχαμε μιλήσει αλλά δεν είδαμε να κυκλοφορεί τέτοια είδηση. Αντίθετα, γίνεται είδηση το ατύχημα που μπορεί να έχει ένας ηθοποιός, για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης» και συμπλήρωσε:

«Και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα Σκόπια ως δια μαγείας, ώστε να απωθήσει τις ευθύνες από το σύστημα για μια Συμφωνία που δεν έχει ούτε το παραμικρό ευεργέτημα για τα εθνικά συμφέροντα της(…) Θυμίζω ότι όλοι όσοι εδώ και μια πενταετία προπαγανδίζουν λέγοντας ότι τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ως Μακεδονία από 147 χώρες, το πρώτο και μεγάλο ψέμα. Οι χώρες ήταν 60 και από αυτές αρκετές έλεγαν αν και εφόσον η Ελλάδα συμφωνήσει για την παραχώρηση ονομασίας, θα υπογράψουμε και εμείς τη συγκατάθεσή μας»

«Έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε από εκείνους που ψήφισαν και εκείνους που διατηρούν μια τέτοια συμφωνία για την Ελλάδα να την καταγγείλουν όπως έχουν το δικαίωμα και να ακυρωθεί στην πράξη, μιας και οι μοναδικοί που την τηρούν είναι οι Έλληνες, την ώρα που οι Σκοπιανοί με τα όργανά τους στην Ελλάδα, προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την κλοπή(…) Εδώ δεν διακυβεύεται μόνο ένα ζήτημα ηθικής, αλλά και η εθνική μας κυριαρχία»

Ακούστε εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου