Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Επιμένουν οι μοναχοί της Λαύρας του Κιέβου, “δεν πρόκειται να φύγουμε”

Μήνυση σε Ουκρανικό δικαστήριο καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξωση για την

οποία έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, έκαναν οι μοναχοί της Ορθόδοξης Μονής Σπηλαίων του Κιέβου. Είναι κάτι που ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της μονής Μητροπολίτης Παύλος ο οποίος μιλώντας στο κανάλι του στο Telegram, υποστήριξε και τα εξής:


«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, ζητάμε τη συγχώρεσή σας που σας επιβαρύναμε με επίγεια θέματα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, εσάς και τα ιερά. Στις 23 Μαρτίου, υποβάλαμε μήνυση».

Ο μητροπολίτης λέει ότι οι μοναχοί της μονής δεν θα συμβιβαστούν και καλεί τους εξουσιαστές να σταματήσουν να πιέζουν τους δικαστές και το μοναστήρι. «Θέλω να πω ότι δεν θα συμβιβαστούμε με τα πιστεύω μας, θα αντέξουμε μέχρι τέλους. Ο νόμος είναι με το μέρος μας», είπε χαρακτηριστικά.  Στις 10 Μαρτίου, οι ουκρανικές αρχές ακύρωσαν τη σύμβαση για το μοναστήρι από τις 29 Μαρτίου. Μέχρι τότε, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έπρεπε να εκκενώσει το μοναστήρι, ανέφερε. Ο Μητροπολίτης Παύλος χαρακτήρισε αυτά τα μέτρα παράνομα ενώ επεσήμανε ότι «ούτε το μουσείο ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού έχουν το δικαίωμα να επανεγκαταστήσουν μοναχούς χωρίς δικαστική απόφαση».

πηγη: https://news12.gr , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου