Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

'' Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας '' η Νέα Τάξη των Πραγμάτων/ διάβολος η αντι-νέα τάξη των πραγμάτων. ΜΕΡΟΣ 3ο: παλιές ιστορίες... '' νέα εποχή'', '' νέα τάξη'', ''πανθρησκεία'', ''παγκοσμιοποίηση''

Κ.Σ.

Δημοσίευμα του μηνιαίου περιοδικού ''Σάλπισμα'' το έτος 1945 (Σεπτεμβρ.-Οκτωβρ.1945 τευχ. 6-7):  ''Σύγχρονος αποκρυφισμός. Το αρχείο του Χίτλερ, που κατέσχεσαν οι σύμμαχοι στη Γερμανία, περιείχε μερικά αποκαλυπτικότατα στοιχεία για τις σχέσεις του με την αστρολογία· όπως δε αναφέρουν οι άγγλοι δημοσιογράφοι, η επιρροή των αστρολόγων στο γερμανό δικτάτορα ήταν απεριόριστη. Ο ισχυρός άνθρωπος που πίστευε στη δύναμή του κι' επεδίωξε να θέσει κάτω από την εξουσία του τον κόσμο ολόκληρο, ήταν ο ίδιος υποταγμένος στην εξουσία σκοτεινών και απόκρυφων δυνάμεων.

Στη Γερμανία του Κ' (σ.σ.20ου) αιώνα είδαμε να καταδιώκονται και να φυλακίζονται στα απερίγραπτης φρίκης στρατόπεδα συγκεντρώσεως, μαζί με τους πάσης φύσεως ανεπιθύμητους και όλοι εκείνοι οι λίγοι Γερμανοί που δεν προσκύνησαν τον καινούργιο Μεσσία, τον Φύρερ του Γ' Ράϊχ, που δεν αναγνώρισαν την παραποίηση των Ευαγγελίων, που κράτησαν αναλλοίωτη την πίστη στο Χριστό· ενώ παράλληλα αναγνωρίζονται και ρυθμίζουν τις αποφάσεις των αρχόντων αστρολόγοι και μέντιουμ.  

Έτσι ακριβώς και στα βιβλικά χρόνια ασεβείς βασιλείς δίωξαν, σκότωσαν και φυλάκισαν όσους έμειναν πιστοί στις εντολές του Θεού, και τίμησαν τους μάγους και επαοιδούς, που οι συμβουλές τους οδήγησαν στον όλεθρο αυτούς και το λαό που τους ανέχθηκε και τους ακολούθησε. Πόσο αλήθεια οι αιώνες αντιγράφουν αλλήλους''. 

Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο '' Angelic Quantum spirals-θαύματα με αγγελικές σπείρες'' Η μέθοδος που αλλάζει τη ζωή σου σε δευτερόλεπτα (εκδ.Γερμανικ.2017, Ελληνικ.2018), που ενδεικτικώς αναφέρω, γιατί κυκλοφορεί πλήθος βιβλίων με παρόμοιο περιεχόμενο, δηλαδή με αγγέλους, ενέργειες, σύμπαν, ανώτερο νου και καλό, διαλογισμούς, μετενσαρκώσεις κ.ο.κ. : '' ...Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης (σ.σ. δεν είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας· ο Θ. Ακινάτης υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος  του Σχολαστικισμού που αναπτύχθηκε στη Δύση) ήδη από τον 13ο αιώνα, επισήμανε ότι το Σύμπαν χωρίς τους Αγγέλους είναι ατελές και ότι ο Θεός  διαχειρίζεται ολόκληρο τον υλικό κόσμο μέσω αυτών (σ.σ. !!).  Φύλακας Άγγελος. (σ.σ. άγγελος! λέξη κλειδί !) Ο φύλακας Άγγελός μου με παρακάλεσε, πριν εξηγήσω τη μέθοδο Angelic Quantum spirals (σ.σ.!!) να αναφερθώ αρχικά στη σχέση του ανθρώπου με τον Φύλακα Άγγελό του. Και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ...Ο Φύλακας Άγγελός σου είναι το κλειδί για τη σχέση σου με τον θεϊκό κόσμο (σ.σ. θεϊκός κόσμος! φράση κλειδί!) και τις άπειρες δυνατότητές του. ...ο Φύλακας Άγγελός σου δεν επιτρέπεται να παρέμβει στη ζωή σου χωρίς την έγκρισή σου. Τον δεσμεύει ο ''Νόμος της Ελεύθερης Βούλησης'' (σ.σ. !!)...Αυτός ο νόμος θα μπορούσε να θεωρηθεί η βασική αρχή των Νόμων του Σύμπαντος (σύμπαν! λέξη κλειδί!). ...Για εμένα, οι Άγγελοι δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία, όμως εμφανίζονται σχεδόν σε όλες (σ.σ. καμία θρησκεία! φράση κλειδί!).''.

 Τι ή ποιός συνδέει  τον αποκρυφισμό, τους μάγους, την αστρολογία, το σύμπαν, τα ''θεϊκός κόσμος'', ''καμία θρησκεία'' τους αγγέλους και τα λοιπά?! Ο σύνδεσμός τους είναι ο ακατανόμαστος άρχοντας του ψεύδους· που, αφού απέτυχε να εξοντώσει τον άνθρωπο στην Βαβυλώνα και στα Σόδομα και να γίνει θεός στη θέση του Ανίκητου Τριαδικού Θεού και μόνου Νόμου, μηχανεύτηκε άλλο σχέδιο και το ονόμασε ''Νέα (δήθεν) Εποχή'',  ''Νέα  (δήθεν) τάξη πραγμάτων'', Πανθρησκεία,  Παγκοσμιοποίηση, πολλές λέξεις με πρώτο συνθετικό το παν· το παν που, χωρίς τον Τριαδικό Θεό, γίνεται υπό και ο άνθρωπος γίνεται υπάνθρωπος και, γι' αυτό, ο ψεύτης τον ονομάτισε μετάνθρωπο, αντί για υπάνθρωπο ή ανθρωποειδές.    

Ας δούμε λοιπόν πόσο νέα είναι και τι είναι αυτή η μηχανή του άρχοντα του ψεύδους. ( πηγή: '' Ορθόδοξον Χριστιανικόν Περιοδικόν'' ''Ο Σωτήρ'', 1996, τευχ. 1648-1654 και 2005, τευχ.1877 ό.π.).  

Η ''παναίρεση'' της ''Νέας Εποχής''. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από την Αμερική το 1875. Ιδρύτριά του θεωρείται η ρωσίδα Μπλαβάτσκυ, μέντιουμ και οραματίστρια. Η  Μπλαβάτσκυ έγραψε δύο βιβλία: ''Η Ίσιδα αποκαλυπτόμενη'' και ''Το Μυστικό Δόγμα''. Ισχυρίσθηκε ότι τα έγραψε από μηνύματα, που έλαβε από τον Γκουρού του Θιβέτ Djwal Khul.Τα βιβλία αυτά απετέλεσαν τον Καταστατικό Χάρτη της ''Νέας Εποχής''. Στη συνέχεια ανέλαβε την ηγεσία κάποια ονόματι Μπέζαντ και, ακολούθως, η σατανίστρια και μέντιουμ Άλις Μπέϊλυ· και αυτή τάχα έπαιρνε μηνύματα από τον Djwal Khul  και έτσι έγραψε επτά βιβλία και  ίδρυσε εκδοτικό οίκο στην Νέα Υόρκη, με την -όχι τυχαία- ονομασία ''Lucifer'' ( ''Εωσφόρος''). Την δεκαετία του '60 ιδρύθηκε στη Σκωτία ο οργανισμός Findhorn, που είναι το σκοτεινό κέντρο σχεδιασμού όλων των δραστηριοτήτων της ''Νέας Εποχής''. 

Τι είναι όμως η Νέα Εποχή? Μας το λένε οι ίδιοι οι ''νεοεποχίτες'' και τα βιβλία τους. Ειδικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι, που ασχολήθηκαν συστηματικά με αυτό το παγκόσμιο αποκρυφιστικό κίνημα  τονίζουν ότι η ''Νέα Παγκόσμια Θρησκεία της Νέας Εποχής είναι η μοντέρνα μεταμφίεση της αρχαίας Βαβυλωνιακής Μυστηριακής Θρησκείας...Η Μυστηριώδης Βαβυλών έχει σηκώσει ξανά το δύσμορφο κεφάλι της''. Και καλεί τώρα ''όλο τον κόσμο να πάρει μέρος στη μέθη και την ακαθαρσία της''. Πολλοί μελετητές θεωρούν την Νέα Εποχή ως συνέχεια του Γνωστικισμού, που αναπτύχθηκε κυρίως κατά τους Αλεξανδρινούς χρόνους και ήταν ένα φιλοσοφικοθρησκευτικό κίνημα με συγχώνευση των διδασκαλιών αρχαίων  Ελλήνων  φιλοσόφων  και κυρίως του Πλάτωνος με ανατολικές θρησκευτικές δοξασίες και περσικές μαγικές θεωρίες βαβυλωνιακής προέλευσης, αστρολογία και μερικά στοιχεία ιουδαϊσμού. Πολλοί αιρετικοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων ήσαν Γνωστικιστές, όπως οι Εβιονίτες, οι Αντινομιστές, οι Οφίτες, οι Εγκρατίτες, οι Μανιχαίοι· ο κατάλογος είναι μακρύς και σ' αυτούς αναφέρεται ο Απ. Παύλος στις επιστολές του (π.χ. Προς Κολασ. β', 8 και Α'. Τιμ.στ' 20-21).

Από τον Γνωστικισμό φτάσαμε στον ''Αποκρυφισμό'' του Μεσαίωνα, που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την σπονδυλική στήλη της ''Νέας Εποχής''. ''Αποκρυφισμός'' είναι η ενασχόληση με τις λεγόμενες ''απόκρυφες επιστήμες'' (αλχημεία, μαγεία, αστρολογία, θεοσοφία κ.λ.π). ''...Ο αποκρυφισμός είναι συνδυασμός αρχαίων μυστηριακών διδασκαλιών, Γνωστικών, του πνευματισμού, της μαγείας, με την λατρεία της φύσης και τον πανθεϊσμό...''. Όλες αυτές οι θεοσοφικές και γκουρουϊστικές ομάδες, που απετέλεσαν την ''Νέα Εποχή'', ''υπόσχονται να αναπτύξουν ''το δυναμικό του νου'' ή την συνείδηση του ανθρώπου για να την οδηγήσουν στον Υπεράνθρωπο- ή στην σύγχρονη εποχή στον μετάνθρωπο- και να αποτελέσουν έτσι τον πυρήνα του ''Νέου Κόσμου''· να προετοιμάσουν ή και να συγκροτήσουν την ''Νέα φυλή'', που θα αναλάβει να διοικήσει τον κόσμο στην διάρκεια της ''Χρυσής Εποχής'' (πηγή π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, ''Αποκρυφισμός, Γκουρουϊσμός, Νέα Εποχή'', 1993).

Η ''Νέα Εποχή'', όπως ευχερώς μπορεί να γίνει αντιληπτό,  είναι ένα σατανικό κατασκεύασμα, που προετοιμάζει τον δρόμο του Αντιχρίστου και δεν έχει καμία σχέση με την χριστιανική διδασκαλία και αλήθεια. Το σατανικό πνεύμα που δημιούργησε την ''Νέα Εποχή'' για να επιφέρει σύγχυση στους ανθρώπους χρησιμοποιεί χριστιανική ορολογία με εντελώς διαφορετικό όμως περιεχόμενο. Ενδεικτικώς, οι όροι  Θεός, άγγελος, σύμπαν έχουν διαφορετικό νόημα από ό,τι στην Αγία Γραφή. Άλλα εννοούν και άλλα γράφουν. Για τους '' νεοεποχίτες'' η λέξη π.χ. εωσφόρος (για εμάς σατανάς) σημαίνει ''θεός'' και μάλιστα ''προσωπικός''. Είναι ο ''άγγελος'' της εσωτερικής ανάπτυξης και ολοκλήρωσης''. Η λέξη ''άγγελος'' γι' αυτούς σημαίνει '' ανώτεροι διδάσκαλοι'', διδάσκαλοι της Σοφίας'', ''Αρχαίοι διδάσκαλοι'' κ.λ.π., δηλαδή δεν έχουν σχέση αυτοί οι ''άγγελοι'' με τους αγ. Αγγέλους στην Αγ. Γραφή. Οι ''νεοεποχίτες'' χρησιμοποιούν κρυπτογραφικές λέξεις,  που οι περισσότερες είναι αναγραμματισμός της λέξεως σατανάς, όπως π.χ. ''Σανάτ'', ''σανάτ-κουμαρά'' κ.λ.π. Θεωρούν τον Χριστό ως ένα ''Αβατάρ'' (βαβυλωνιακή λέξη, που σημαίνει κάτι ανάλογο με τις λέξεις ''οδηγός'' ή ''αγγελιοφόρος''). Παρουσιάζουν, δηλαδή, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό σαν έναν απλό ιδρυτή μιας θρησκείας και θέλουν να εξισώσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Τριαδικό Θεό, με τους κατά καιρούς ψευδομεσσίες, ψευδοπροφήτες και απατεώνες. Όταν οι ''νεοεποχίτες'' αναφέρονται στο σύμπαν εννοούν τον ''θεό'' (τους?!) που είναι το παν δηλαδή και θεός και φύση, δηλ. η Μητέρα γη που πρέπει και σε αυτήν να προσευχόμαστε· ο ακατανόμαστος πατέρας του ψεύδους χρησιμοποιεί ακόμη και το φυσικό περιβάλλον για να προκαλέσει σύγχυση στις ψυχές των ανθρώπων. Οι ''νεοεποχίτες'' χρησιμοποιούν και διάφορα σύμβολα, όπως π.χ. το ''ουράνιο τόξο''-κάτι μας θυμίζει- ''πυραμίδες'', ''τρίγωνα'' και πολλά είδη σταυρών, όπως ανεστραμμένους, παραποιημένους, τσακισμένους ή την γνωστή ''σβάστικα'' των ναζιστών του Χίτλερ, η οποία προέρχεται από την Βαβυλωνία. Για τον Χίτλερ υποστηρίζεται ότι ήταν μυημένος στην ''Νέα εποχή'' και είχε πολλούς μάγους και αστρολόγους ως συμβούλους του, γεγονός που προκύπτει και από το προαναφερόμενο δημοσίευμα του 1945. Η χρησιμοποίηση παραποιημένων σταυρών γίνεται, γιατί ο διάβολος θέλει με μανία να παραποιήσει τον Σταυρό του Κυρίου, γιατί έτσι νομίζει ότι θα αχρηστεύσει την δύναμή Του. 

Η ''Νέα Εποχή'' εξ αρχής δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι στο στενό πλαίσιο μιας θρησκευτικής αίρεσης, που εύκολα οδηγεί στην καταστροφή, δηλ. στον εμπνευστή της, τον διάβολο. Είναι ένα κίνημα με πολιτικό στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου ελέγχου. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες έχουν συνδέσει όλον τον πλανήτη. Πιστεύουν όλα τα ενεργούμενα του άρχοντα του ψεύδους ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος τους. Είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο από πολλές χιλιάδες οργανισμούς, που συμπράττουν και αποσκοπούν στον σχηματισμό μιας ''Τάξης Νέου Κόσμου'', της γνωστής ως ''Νέας Τάξης Πραγμάτων'', με την συμμετοχή χιλιοακουσμένων οργανώσεων, λεσχών και δυνάμεων, που επηρεάζουν κυβερνήσεις, ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, κατευθύνουν τις θρησκείες προς μία Πανθρησκεία με τον Οικουμενισμό και τον Συγκρητισμό, και επιβάλλουν την θέλησή τους στους λαούς και τα κράτη με τα Μ.Μ.Ε. αλλά και με την, οποιασδήποτε μορφής, βία. Όλοι αυτοί συνεργάζονται ανεξαρτήτως θρησκείας, πατρίδας και πολιτικής με έναν σκοπό: να πλήξουν τον Τριαδικό Θεό και το αγαπημένο του πλάσμα τον άνθρωπο, να καταργήσουν τα εθνικά κράτη και τους πολιτισμούς (με συγχωνεύσεις, ομαδοποιήσεις και αλληλοδιεισδύσεις διαφόρων λαών και πολιτισμών) και να προετοιμάσουν όλοι αυτοί οι πρόδρομοι τον δρόμο για τον ερχομό του αρχηγού τους, του Αντιχρίστου.

Ο αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1880-1956) με αφορμή τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς της εποχής του για την προσπάθεια κάποιων κύκλων να επιβάλουν τον ''Νέο Κόσμο'', την ''Νέα Εποχή'', στο αμέσως παρακάτω κείμενο αναφέρεται στην ''Νέα Εποχή'', την πανθρησκεία και την παγκοσμιοποίηση. Διαπιστώνει ότι μόνο θετική δεν θα είναι για την ανθρωπότητα μία τέτοια εξέλιξη. Το εργαλείο των κύκλων αυτών για την επίτευξη του σκοπού τους είναι η επιβολή μιας ηθικής, μιας γλώσσας, μιας παιδείας, μιας θρησκείας, ενός στρατού κ.ο.κ. Η επικράτηση αυτών των κύκλων θα οδηγήσει σε μια καθολική τυραννία, εσωτερική και εξωτερική. Όλοι εκείνοι, όμως, που σχεδιάζουν όλα αυτά δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους τον μόνο παράγοντα· τον Κύριο Ιησού Χριστό.  

''Στην εποχή μας ορισμένες δυνάμεις αυτού του  κόσμου εργάζονται πυρετωδώς για να κυριαρχήσουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για να κερδίσουν ολόκληρο τον κόσμο. Αυτές οι δυνάμεις δεν θα εργάζονταν έτσι, εάν έπαιρναν στα σοβαρά το λόγο του Χριστού Σωτήρα: τί γάρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή?. ...Με την απώθηση της φροντίδας για την ψυχή απωθήθηκε και ο Ίδιος ο Χριστός. Με την απώθηση του Χριστού στο παρασκήνιο, απωθήθηκε και η Βασιλεία των Ουρανών από κορυφαίος σκοπός της ανθρώπινης ζωής και στη θέση αυτού του σκοπού, του καθορισμένου και αποκεκαλυμμένου από τον Θεό, υψώθηκαν επίγειοι σκοποί, πρώτα πολιτικοοικονομικοί και κατόπιν πολιτιστικο-κοινωνικοί, οι αποκαλούμενοι ανθρωπιστικοί.

Κατά το σχεδιασμό αυτών των φίλαρχων δυνάμεων πρέπει να επέλθει εξισορρόπηση και εξομοίωση όλων των ανθρώπινων όντων στη γη. Αυτή η εξισορρόπηση και εξομοίωση δεν αφορά μόνο τον άρτο, αλλά και το πνεύμα, και όχι μόνο τα πολιτικά δικαιώματα και τον πολιτισμό, αλλά την πίστη και την ηθική.

Μα, όμως, ''ο ανεξιχνίαστος πλούτος του Χριστού'' (Εφ. γ', 8) υπό το πρίσμα της αλήθειας και του πνεύματος, δεν επιτρέπεται να  εξομοιωθεί με τη φτώχεια των άλλων επίγειων πίστεων και φιλοσοφιών. Από την πλευρά εκείνων των δυνάμεων βομβαρδίζουν τον Χριστό με φοβερή δριμύτητα, είτε δημόσια και ανοικτά, είτε καλυμμένα και  πονηρά... ''Ανάστηθι, Κύριε, μη κραταιούσθω άνθρωπος...'' (Ψλ. 9, 20).

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, δεν είναι παράξενο που κάποιοι Χριστιανοί ανησυχούν πολύ για το μέλλον της Αγίας τους Πίστης, ενόσω άλλοι έγιναν αδιάφοροι για τον Χριστό, την Εκκλησία Του και την ίδια τους την ψυχή. Και οι πιο αδύναμοι ανάμεσά τους, υπό την επιρροή της δυνατής ψευδούς προπαγάνδας, άρχισαν να ασπάζονται τη σκέψη ότι ο Χριστός ανήκει στο παρελθόν, ότι ηττήθηκε από τον κόσμο και ότι στη ''Νέα Εποχή'' του εικοστού αιώνα δεν απέμεινε τίποτα άλλο στον άνθρωπο παρά το να καταφύγει σε νέα, τάχα ασφαλέστερη στέγη, είτε της επιστήμης είτε της προόδου, της κουλτούρας, της τεχνικής, της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού, είτε άλλων μοντέρνων ιδεών, κινήσεων ή οργανώσεων. ''Τόσο μόνο ώστε να ζήσει ό άνθρωπος με λιγότερο πόνο και πιο άνετα αυτή τη σύντομη ζωή του πάνω στη γη!'': έτσι μιλούν οι κοντόφθαλμοι, οι φοβισμένοι και εξαπατημένοι. ... 

Mια άλλη αγωνία μάς ωθεί να γράψουμε. Αυτή έγκειται στον ευρύ συμβιβασμό που -πολλοί ακριβώς από αυτούς τους ανήσυχους ποιμένες μαζί με πολλά άλλα μέλη της ’Εκκλησίας- κάνουν ανάμεσα στη Χριστιανοσύνη και το ''πνεύμα αυτής της εποχής'', το οποίο οπωσδήποτε δεν είναι Άγιο Πνεύμα Θεού.

Συνειδητά ή ασυνείδητα τοποθετούν όχι τον κόσμο στην υπηρεσία του Χριστού, αλλά τον Χριστό στην υπηρεσία τού κόσμου, δηλαδή των σύγχρονων ιδεών και προσπαθειών στις οποίες ανήκουν: οι εργασίες για την ταχεία πραγματοποίηση της ευτυχίας των ανθρώπων εδώ στη γη, στην καθολική ειρήνη που επιβάλλεται εξωτερικά, στη διάδοση της παγκόσμιας επιστήμης και κουλτούρας, ακόμα και στην οργάνωση ενός Κόσμου, ενός Παγκόσμιου Κοινοβουλίου ή Παγκόσμιας Δικτατορίας, ενός Παγκόσμιου Στρατού ή Αστυνομίας για τη διατήρηση και υπεράσπιση της ειρήνης, αλλά ακόμα και τη δημιουργία παραδείσιας αδελφότητας ανάμεσα σ’ όλους τούς ανθρώπους, ασχέτως με το αν όλοι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ένα κοινό Ουράνιο Πατέρα ή όχι, σε αντίθεση με την αποφασιστική διακήρυξη του πλησιέστερου στον Χριστό Ευαγγελιστή, ''τις εστίν ο ψεύστης ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ εστίν ο Χριστός? ούτος εστίν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν. πας ο αρνούμενος τον υιόν ουδέ τον πατέρα έχει'' (Α' Ίω. β', 22 -23).

Τέτοιος συμβιβασμός αρνείται την απολυτότητα της πίστης στον Χριστό και δημιουργεί σύγχυση στις ψυχές των χριστιανικών λαών. Σβήνει τη φλόγα του ενθουσιασμού και αποδυναμώνει το ηθικό των πιστών. Συσκοτίζει το όραμα της Βασιλείας των Ουρανών η οποία ουκ εστίν εκ του κόσμου τούτου (Ιω. ιη', 36) και οι λαοί τυφλώνονται με ψευδείς παραστάσεις για ένα παγκόσμιο βασίλειο αυτού του κόσμου. ...

Ο Χριστός όχι μόνο δεν είναι πεπαλαιωμένος αλλά, ενώ ο κόσμος γερνά, Εκείνος είναι πάντοτε Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τούς αιώνας (Εβρ. ιγ', 8). Αιώνια νέος και αιώνια νικηφόρος.'' ( απόσπασμα από το βιβλίο ''Εσοδείες Κυρίου'', αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς, εκδ. Παρρησία, 2016). 

Στο παρακάτω κείμενο ο αγ. Νικόλαος επαναλαμβάνει με άλλα λόγια ότι μόνον ο Χριστός είναι αιώνια νέος και αιώνια νικηφόρος. Οτιδήποτε άλλο εκτός του Χριστού δεν είναι ούτε αγαθό ούτε και νέο· είναι γερασμένο, παλαιό και μαέστρος του  παλαιού αγώνα του κακού είναι ο πατέρας του ψεύδους. Ο Χριστός, κατά το θέλημά Του, μπορεί με το μικρό του δάκτυλο να αναποδογυρίσει και να μετατρέψει σε ερείπια όλες τις αυτοκρατορίες των δικτατόρων,  που επιμένουν αμετανόητοι στον παλαιό αγώνα του κακού.   

''Τί νέο? Αναρωτιέμαι. Τί  νέο υπάρχει σ' αυτό τον γερασμένο κόσμο?...Μόνο ο Χριστός. Όλα τ' άλλα είναι παλιά και γερασμένα, κι από τις πολλές επαναλήψεις φθαρμένα σαν ιμάντας παλιού τροχού. ...Τι ήρθε στον Κόσμο μαζί με τον Χριστό? Νέα λογική, νέα δύναμη, νέοι ορίζοντες, τα πάντα νέα, ακόμα και νέος αγώνας. ...πολλά από εκείνα που οι άνθρωποι αποκαλούν νέα, εκτός του Χριστού δεν είναι αγαθά. Δεν είναι καν νέα, αλλά καλυμμένα ή συντηρημένα παλιά. ... Γιατί, όσο οι άνθρωποι είναι παλιοί, όλα είναι παλιά και το καλειδοσκόπιο της ιστορίας εμφανίζει μόνο νέες μορφές και χρώματα του παλιού χαλασμένου περιεχομένου. ...Μαέστρος αυτού του παλαιού αγώνα είναι ο Ακατανόμαστος πατέρας κάθε ψεύδους, που πρόσφερε στους ανθρώπους ψεύτικη ευτυχία και ψεύτικο παράδεισο, που δεν είναι άλλα από τη Χώρα της Ανέφικτης Ευτυχίας. ...πολλοί ...τις αυτοκρατορίες τους τις έχτισαν με το αίμα των άλλων, προσέχοντας ώστε να μη χύσουν το δικό τους. Αυτό προσπαθούν και μερικοί σημερινοί δικτάτορες, που δεν βλέπουν την ιστορία ως δασκάλα της ζωής, αλλά μένουν πεισματικά στον παλαιό αγώνα για το κακό....Οπότε και το κακό θα τους βρει και θα εγγραφούν στη λίστα των νεκρών ως εχθροί του Χριστού. Οι αυτοκρατορίες τους, ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν, γρήγορα θα αναποδογυριστούν από το μικρό δάχτυλο του Χριστού. Και θα διωχθούν από το δρόμο που ο Χριστός οδηγεί την ανθρωπότητα, και θα μετατραπούν σε σωρό από ερείπια, όπως και όλες οι υπόλοιπες αυτοκρατορίες πριν απ' αυτές.''. ( Απόσπασμα από το κεφ. ''Νέος Αγώνας'' του βιβλίου ''Στη Χώρα της Ανέφικτης Ευτυχίας'', αγ Νικολάου Βελιμίροβιτς, εκδ. Παρρησία, 2017. Ο αγ. Νικόλαος στο βιβλίο αυτό δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο του ναζισμού, που βίωσε και ο ίδιος φυλακισμένος στο Νταχάου μαζί με τον τότε Πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας Γαβριήλ, από τον Σεπτέμβριο του 1944 έως και τον Δεκέμβριο του 1945).           

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ                                                                          Κ.Σ.

'' Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας '' η Νέα Τάξη των Πραγμάτων / ''πρώτος πειραστής-θάνατος'' η αντι-νέα τάξη των πραγμάτων ΜΕΡΟΣ 1ο (κλικ εδώ)

'' Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας '' η Νέα Τάξη των Πραγμάτων/ διάβολος η αντι-νέα τάξη των πραγμάτων. ΜΕΡΟΣ 2ο Η Βαβυλώνα και τα Σόδομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου