«Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση» - Πώς θα χρησιμοποιήσουν τις κρίσεις (που οι ίδιοι δημιούργησαν) για να επιβάλουν τις «λύσεις» τους
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του οποίου Πρόεδρος και ιδρυτής είναι ο γνωστός οπαδός της ολοκληρωτικής διακυβέρνησης, Κλάους Σβαμπ, δημοσίευσε τα κύρια θέματα της ατζέντας για το επερχόμενο συνέδριο του Νταβός το 2023, όπου γίνεται αντιληπτό πως οι παγκόσμιες πολιτικές θα συντονιστούν προς την κατεύθυνση μίας «Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».
Το WEF ανησυχεί για τον «πολυπολικό κόσμο» που σημαίνει πως δεν θέλει να υπάρχουν άλλες υπερδυνάμεις πλην των ΗΠΑ (ως πολιτικοστρατιωτικού οργανισμού που θα επιβάλει την παγκόσμια τάξη), ενώ επιζητεί να υπάρχει κοινή και συγκεντρωτική αντιμετώπιση των προβλημάτων από μία «κεντρική διοίκηση».
Το κύριο θέμα της πολιτικής ατζέντας για το 53ο Συνέδριο του WEF στο Νταβός 2023 που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου ονομάζεται «Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο », με αναφορά φυσικά στην σύγκρουση στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις του COVID-19, στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων και τον αχαλίνωτο πληθωρισμό.
Nα σημειώσουμε ότι ο Κλάους Σβαμπ (σ.σ. Γερμανός μηχανικός, οικονομολόγος και ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ-WEF) μίλησε κατά την διάρκεια της Συνόδου των G-20 για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» και τη χρησιμότητα της κρίσης ως μέσου για την επίτευξη μιας «αναδιάρθρωσης» της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης.
Με λίγα λόγια πόσο σημαντικές είναι οι κρίσεις για να επιτευχθεί η δική του ατζέντα και των εξτρεμιστικών κύκλων που την υποστηρίζουν.
Στην ανακοίνωση του WEF για την σύνοδο του 2023 αναφέρεται:
«Ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Οι δίδυμοι «πυροκροτητές» της πανδημίας COVID-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξαν ένα ήδη εύθραυστο παγκόσμιο σύστημα.
Η οικονομική ανάπτυξη στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου καθυστερεί, ενώ οδεύει προς τους αντίθετους ανέμους από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.
Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970, ο κόσμος αντιμετωπίζει μια επισφαλή ανισορροπία με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Αυτό συμβαίνει παράλληλα με τον αυξημένο γεωοικονομικό κατακερματισμό, τις ευπάθειες του χρηματοπιστωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των τεντωμένων τιμών των περιουσιακών στοιχείων και των υψηλών επιπέδων χρέους, και μια (σ.σ. δήθεν) κλιματική κρίση που βγαίνει εκτός ελέγχου και θα μπορούσε να μεγεθύνει οποιαδήποτε επιβράδυνση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές.
Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτοί οι συστημικοί και αλληλένδετοι κίνδυνοι, η υπόσχεση μιας «δεκαετίας δράσης» μπορεί να γίνει μια δεκαετία αβεβαιότητας και ευθραυστότητας.»
Το WEF ισχυρίζεται ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ένα κεντρικό παγκόσμιο σύστημα ελέγχου, «ιδιαίτερα στο πλαίσιο των μετα-τάσεων της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής».
Το WEF απαριθμεί 5 θέματα που θα εξεταστούν στην σύνοδο κορυφής του Νταβός: ενεργειακή/διατροφική κρίση, πληθωρισμός, καινοτομία στον ιδιωτικό τομέα, «κοινωνικές ευπάθειες» και γεωπολιτικοί κίνδυνοι ενός «πολυπολικού κόσμου»
1. Αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την ενέργεια, το κλίμα και την φύση
2. Αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομίας υψηλού πληθωρισμού, χαμηλής ανάπτυξης, υψηλού χρέους στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος επενδύσεων, εμπορίου και υποδομών
3. Αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για την καινοτομία και την ανθεκτικότητα του ιδιωτικού τομέα
4. Αντιμετώπιση των τρωτών κοινωνικών σημείων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος για εργασία, δεξιότητες και φροντίδα
5. Αντιμετώπιση των τρεχόντων γεωπολιτικών κινδύνων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διαλόγου και συνεργασίας σε έναν πολυπολικό κόσμο
Το WEF αναφέρει ότι η συνάντηση θα «περιλάβει ομιλίες από βασικούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και διάφορες γεωοικονομικές και γεωπολιτικές συζητήσεις».
Συγκεκριμένα, έχουν σταλεί προσκλήσεις σε 2.500 ηγέτες κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και προέδρων των 1.000 εταιρειών εταίρων του παγκοσμιοποιητικού οργανισμού, σε δημόσια πρόσωπα από τις χώρες G7 και G20, σε «ηγέτες από την κορυφαία κοινωνία των πολιτών, εργατικού δυναμικού, οργανισμών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε κορυφαίους στοχαστές και ακαδημαϊκούς», και τέλος στο Forum of Young Global Leaders (Φόρουμ των νέων παγκόσμιων ηγετών) του ιδρυτή Κλάους Σβαμπ.
Το διοικητικό συμβούλιο του WEF περιλαμβάνει τους κορυφαίους παγκόσμιους διεθνιστές όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Λάρι Φινκ, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η διευθύντρια του CERN Φαμπιόλα Τζιανότι, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος του MIT Ράφαελ Ριφ, ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé, Μαρκ Σνάιντερ, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ και η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα.
πηγη: primenews.press
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου