Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025

Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης : Ανθρωποθυσία Ιμίων και κατάρρευση Χρηματιστηρίου: Η αποκαθήλωση της φρενοβλαβοποιητικής αγιογραφίας του Κ. Σημίτη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


«Η βραχονησίδα Ίμια είναι και θα παραμείνει ελληνική… Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους».
Κώστας Σημίτης

«Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές να τοποθετούν το περίσσευμά τους στο χρηματιστήριο και να αμείβονται».
Κώστας Σημίτης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Ι. Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
Α. Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Β. ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΡΩΩΝ
Γ. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Δ. ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Ε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ VERSUS ΑΘΑΝΑΤΟΙ
ΙΙ. Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Α. ΓΡΗΓΟΡΑ – ΕΥΚΟΛΑ – ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ
Β. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΙΙΙ. ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Α. ΚΑΝ’ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Β. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Γ. Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ. «ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ» ΚΑΙ ΜΑΤΡΙΞ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Ίμια, Νίκος Χειλαδάκης, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός, Ινάν Μπατού, Φίλιπ Ζιμπάρντο, Μιχάλης Ιγνατίου, Ήρωες, Γκρίζες ζώνες, Οσφυοκαμψία, Υποτέλεια, Θεόδωρος Πάγκαλος, Χρήστος Λυμπέρης, Ελληνική σημαία, Φρενοβλαβοποίηση, Φούσκα/κραχ χρηματιστηρίου, Μαζικοί τζογαδόροι, Προπαγάνδα, Ασφάλεια, Χειραγώγηση, Θέμος Αναστασιάδης, Μανώλης Καψής, Θαυμαστός Ανάποδος Κόσμος, Εμβολιασμός, Ατομική ευθύνη, Κώστας Βάρναλης, Μάτριξ διαρκείας.


Ι. Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Στο περιοδικό HELLENIC NEXUS του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2009 (τεύχ. 30, σελ. 43 επ.) είχε δημοσιευθεί ένα άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη με τίτλο:

«ΙΜΙΑ: 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

Α. Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Στην τελευταία σελίδα εκείνου του άρθρου, ο Χειλαδάκης αποκαλύπτει ποιος Τούρκος πολιτικός είχε την φαεινή ιδέα να κάνει η Τουρκία μια κίνηση, η οποία, μετά από τους φρικτούς χειρισμούς της ελληνικής πλευράς, θα οδηγούσε στον θάνατο το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου: τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Επρόκειτo για τριπλή ανθρωποθυσία που προήλθε από εκείνα τα ελληνικά χείλη τα οποία έδωσαν ή ενέκριναν την εντολή για την απογείωση του ελικοπτέρου υπό συνθήκες που καθιστούσαν σχεδόν βέβαιο τον θάνατο του πληρώματος.

Γι’ αυτό άλλωστε, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, προτού φύγει από το σπίτι του εκείνη την νύκτα, είχε παραδώσει την βέρα του στην σύζυγό του (αδελφή του κουμπάρου του γράφοντος): πιθανολογούσε ότι εκλήθη να εκτελέσει αποστολή θανάτου!

Ο Τούρκος πολιτικός με την φαεινή ιδέα που κατ’ αποτέλεσμα κόστισε την ζωή των τριών Ελλήνων αξιωματικών ήταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ινάν Μπατού, ο οποίος, βλέποντας την Ελλάδα να έχει αποκτήσει ένα κρίσιμο πλεονέκτημα με την παρουσία των Ελλήνων κομάντος στην βραχονησίδα, αλλά και να είναι οργισμένοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί από τις δημόσιες δηλώσεις της Τσιλέρ («με όλη την έπαρση αλλά και την άγνοιά της για τα στρατιωτικά θέματα», η τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε πει ότι «θα πρέπει να κατεβάσουν αμέσως τους Έλληνες κομάντος από τη βραχονησίδα και να υποστείλουν την ελληνική σημαία»), ανέφερε:

«Μου ήρθε η ιδέα ότι δίπλα στη βραχονησίδα υπάρχει και μια δεύτερη βραχονησίδα. Αποφάσισα να προτείνω να κάνουμε απόβαση στην άλλη βραχονησίδα, αφού ήταν αφύλακτη από τους Έλληνες, και έτσι η κατάσταση θα ισοφαριζόταν. Στη συνέχεια, θα περιμένουμε την επέμβαση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για να εκτονωθεί η κατάσταση. Αποσυρθήκαμε όλοι τις θέσεις μας και ενώ συνεχίστηκε η ροή των πληροφοριών, περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης. Ωστόσο, τρέμαμε μήπως φανεί ότι ήμασταν εμείς οι πρώτοι που θα προκαλούσαν σύρραξη, γιατί τότε η Τουρκία θα έπαιρνε όλο το κόστος της σύγκρουσης. Δεν θέλαμε με κανέναν τρόπο να φανεί ότι εμείς αρχίζαμε πρώτοι τις εχθροπραξίες».


Ο Χειλαδάκης, ο οποίος θεωρούσε ότι υπήρχαν πολλά ερωτηματικά γι’ αυτήν την «τουρκική ιδέα», την οποία μετέπειτα, εκτός από τον Μπατού, διεκδίκησε και ο Ναύαρχος Γκουβέν Έρκαγια, συνέχισε την εξιστόρηση των γεγονότων ως εξής:

«τότε, γύρω στις 2:30 τη νύχτα, ήρθε η είδηση. Οι Τούρκοι είχαν πετύχει τον στόχο τους. Στη μία νησίδα ήταν Έλληνες και στην άλλη Τούρκοι κομάντος. Τώρα, λέει ο Μπατού, περιμέναμε τη διεθνή επέμβαση. Η Ε.Ε. ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε πουθενά – σαν να μην υπήρχε. Μόνο οι ΗΠΑ επενέβησαν αμέσως και άρχισε νέος γύρος τηλεφωνημάτων (και εδώ είναι σκοτεινό το σημείο σχετικά με το τι ακριβώς ειπώθηκε με τους Αμερικανούς)».

Ο Χειλαδάκης αναφέρει ότι, στην συνέχεια, ο Μπατού έκανε μια σημαντική αποκάλυψη, λέγοντας ότι:

«οι ΗΠΑ εκείνη τη βραδιά μάς έδωσαν εγγύηση».

Ο αρθρογράφος συμπληρώνει:

Η εγγύηση αυτή δόθηκε, «προφανώς αφού [οι Αμερικανοί] είχαν επικοινωνήσει με την Αθήνα [συμφωνώντας] ότι θα εκτονωνόταν η κατάσταση και θα αποχωρούσαν και οι δύο χώρες από τις βραχονησίδες, για να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς της ηρεμίας και της γκρίζας για τους Τούρκους κυριαρχίας».

Το άρθρο του Χειλαδάκη ολοκληρώνεται με την εξής παράγραφο:

«Νωρίς το πρωί η Τσιλέρ ανήγγειλε θριαμβευτικά στα τουρκικά κανάλια ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και ότι οι Έλληνες είχαν φύγει ενώ η ελληνική σημαία είχε κατεβεί. “Τις επόμενες ημέρες“, συνεχίζει ο Μπατού, “είχαμε κάποια ένταση, καθώς κάποια ελληνικά ψαροκάικα προσπάθησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα στις κατσίκες που υπήρχαν στα Ίμια. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους Αμερικανούς, έτσι και το επεισόδιο αυτό έληξε χωρίς να υπάρξει συνέχεια“. “Η Τουρκία”, κατέληξε ο Μπατού, με επιμονή και ειρηνική διάθεση ειχε πετύχει τον σκοπό της».


Β. ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

Τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα ύδατα του Αιγαίου1 κηδεύθηκαν ως ήρωες και ως τέτοιοι θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μας. Ήταν εξ ορισμού ήρωες, αφού προέταξαν το συμφέρον της πατρίδοςθυσιάζοντας την ζωή τους.

Ο Φίλιπ Ζιμπάρντο, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντστο βιβλίου του «H επιρροή του Εωσφόρου. Πώς καλοί άνθρωποι γίνονται κακοί»2 περιγράφει τις επιμέρους προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η στάση του ηρωισμού:


«α) η εμπλοκή σε πράξη πρέπει να είναι αυτόβουληβ) πρέπει να περιλαμβάνει κάποιο ρίσκο ή κάποια θυσία, όπως είναι η απειλή του θανάτου, μια άμεση απειλή για τη σωματική ακεραιότητα, μια μακροπρόθεσμη απειλή για την υγεία, ή την πιθανότητα σημαντικής υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, γ) θα πρέπει να γίνει για την υπηρεσία ενός ή περισσότερων ανθρώπων ή για την κοινωνία ως σύνολο, και δ) δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος απώτερος, άσχετος σκοπός, που το άτομο θα έχει ως στόχο κατά τη διάρκεια της πράξης».

Γ. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Την νύχτα των Ιμίων δεν χάσαμε, όμως, μόνο τρεις ηρωικούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά απωλέσαμε και κομμάτι της εδαφικής μας κυριαρχίας.

Όπως σχολιάζει ο Μιχάλης Ιγνατίου:

«από εκείνη την ημέρα δεν τόλμησε κανένας Έλληνας πολίτης να πάει στα Ίμια. Κι όποιος τόλμησε, τον σταμάτησε το λιμενικό, διότι η συμφωνία εκείνης της βραδιάς αναφέρει ότι δεν θα υπάρχουν στρατοί, δεν θα υπάρχουν ναυτικές δυνάμεις, δεν θα υπάρχουν σημαίες και τίποτε απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να επιτρέψει στο νησί. Άρα το νησί είναι γκρίζα ζώνη!». 

Πρωθυπουργός της Ελλάδος εκείνη την νύκτα ήταν ο εμβολιασμένος και προσκυνημένος στην Νέα Τάξη Πραγμάτων Κώστας Σημίτης, ενδεχομένως ένα ακόμη πρόσφατο θύμα της λεγόμενης ξαφνικίτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και με βάση το ιατρικό ανακοινωθέν, η αιτία θανάτου αποσιωπάται τεχνηέντως:

«Σήμερα και περί ώρα 7:30 περίπου διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης».

Σύμφωνα δε με διάφορα δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος για «αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Σημίτη», «ο 88χρονος πρώην πρωθυπουργός δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα υγείας»3.

Σε σχέση με την τριπλή ανθρωποθυσία των Ιμίων, ο Σημίτης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αρχικώς εψεύσθη απροκάλυπτα: Παρότι, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν αμέσως παραπάνω, κατάφερε να γκριζάρει την βραχονησίδα, διαβεβαίωσε υποκριτικά τους Έλληνες περί του ότι:

«Η βραχονησίδα Ίμια είναι και θα παραμείνει ελληνική».

Εν συνεχεία, συμπεριφερόμενος ως εμετικός οσφυοκάμπτης, είπε ανερυθρίαστα μια φράση, η οποία έμελλε να αντηχεί ως ανεξίτηλο πιστοποιητικό της υποτέλειάς του έναντι της Αμερικής:

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους».


Εκτός, όμως, από οσφυοκάμπτης, υπήρξε και προδοτικά άνανδρος, αφού, σε τηλεοπτική εκπομπή προ των εκλογών του 1996, αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του για την διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, ρίχνοντας το φταίξιμο στον ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη:

«Είχα δώσει τότε εντολή στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας να προλάβει τέτοια περίπτωση αλλά δεν εξετέλεσαν αυτές τις εντολές τις οποίες είχα δώσει».


Δ. ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Σημειωτέον ότι, όταν την νύχτα της απόλυτης ντροπής των Ιμίων ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ερωτηθεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ τι θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την απομάκρυνση της σημαίας από τα ελληνικά Ίμια, ο Πάγκαλος είχε απαντήσει με την αλήστου μνήμης φράση:

«Θα πείτε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας!».

Επιπλέον, λίγους μήνες αργότερα, όταν εντοπίσθηκε ελληνική σημαία στην πλέον γκριζαρισμένη βραχονησίδα, δόθηκε άνωθεν εντολή στον επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, ο οποίος επιχειρούσε στην περιοχή, να κατεβάσει και να κάψει την σημαία μας, ώστε να μην πυροδοτηθεί η τουρκική προκλητικότητα, καθώς η ειρήνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία υποτίθεται ότι κρεμόταν σε μια κλωστή4.

Κι όμως, παρά τα προπεριγραφέντα ασύλληπτα αίσχη, οι φρενοβλαβοποιητές πολιτικοί και δημοσιογραφίσκοι άρχισαν να αγιογραφούν τον Σημίτη, στον οποίο, βεβαίως θα πρέπει να χρεωθούν και σωρεία άλλων αμαρτημάτων, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν το σκάνδαλο ή, αλλιώς, η φούσκα του χρηματιστηρίου και η απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητές μας.

Ε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ VERSUS ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Η ιαχή «αθάνατος» που ακούστηκε στην κηδεία του Σημίτη5 αποτελεί λογική αντίφαση και προσβολή της μνήμης των τριών νεκρών ηρώων που έπεσαν με το ελικόπτερό τους την νύκτα της 31ης Ιανουραίου 1996:

Κανείς δεν επιτρέπεται να εύχεται να είναι αθάνατος εκείνος που ευθύνεται για τον θάνατο των αθανάτων ηρώων!


 Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται να επιχειρείται να καταστεί αθάνατος ένας τέτοιος (τέως) πρωθυπουργός μέσω της απόφασης να δοθεί το όνομά του σε κεντρικό δρόμο του Πειραιά, της πόλεως δηλαδή στην οποία από το 1997 έχει στηθεί ανδριάντας (πλατεία Τερψιθέας) για να καταστεί αθάνατη η μνήμη του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου6.


ΙΙ. Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Α. ΓΡΗΓΟΡΑ – ΕΥΚΟΛΑ – ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ

Σε ό,τι αφορά το χρηματιστήριο, αρχικά ο Σημίτης εκπαίδευσε τους Έλληνες να αναβαθμισθούν από λάτρεις του ΠΡΟ-ΠΟ και των λοιπών τυχηρών παιγνίων σε μαζικούς τζογαδόρους του χρηματιστηρίου, καλλιεργώντας τους την διαβολική κουλτούρα του «γρήγορα – εύκολα – (καθόλου) σίγουρα» με δηλώσεις σαν και αυτήν:

«Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές να τοποθετούν το περίσσευμά τους στο χρηματιστήριο και να αμείβονται».


Β. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Τον Ιούνιο του 1999, οι δρόμοι της Αθήνας είχαν κατακλυσθεί από την αφίσα με το πασοκικό σλόγκαν:

«Σήμερα 1.000.000 επενδυτές ξέρουν ότι οι μετοχές τους έχουν αξία».


 Στην τηλεόραση προβαλλόταν και διαφήμιση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, μέσω της οποίας προπαγανδιζόταν η ασφάλεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα! Τα ακριβή λόγια εκείνης της παραπλανητικής διαφήμισης ήταν τα εξής:

«Το Χρηματιστήριο Αξιών είναι δίπλα σας και εργάζεται στην κατεύθυνση της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της ποιότητας. Οι μετοχές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς προσφέρουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε αυτούς που επενδύουν μακροπρόθεσμα. Εσείς συνεργαστείτε με επαγγελματίες της αγοράς για να επιλέξετε εταιρείες με προοπτικές ανάπτυξης. Γιατί το Χρηματιστήριο ανταμείβει αυτούς που επιλέγουν σωστά και κοιτάζουν μακριά».


Εξάλλου, ο Σημίτης χειραγώγησε τον λαό, διατυπώνοντας την πρόβλεψη ότι:

«το Χρηματιστήριο θα ξεπεράσει τις 6.000 μονάδες».

Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, ο αριθμός των παικτών του χρηματιστηρίου ανήλθε σε 1,5 εκατομμύριο!

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παράλληλα με την κυβέρνηση, υλοποιείτο και μια προπαγάνδα υπέρ της ευρωστίας του χρηματιστηρίου από την πλευρά των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Θέμου Αναστασιάδη σε ερώτηση του Μανώλη Καψή (1999) αν υπάρχει κίνδυνος για κραχ.

Ο Αναστασιάδης διέρρηξε τα ιμάτιά του ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει ξεκινώντας να απαντά με την φράση:

«Τώρα σοβαρά μιλάμε;».


 Όταν, όμως, έγινε το κραχ, ο Σημίτης, επιτελώντας τον ρόλο του «ανάλγητου πατερούλη», φέρεται να ασπάσθηκε την αρχή της «ατομικής ευθύνης», λέγοντας την φράση «ας πρόσεχαν!» (οι πολίτες που έπαιξαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο)7.

Οι αγιογράφοι του Σημίτη προφανώς ή δεν θυμούνται ή αποκρύπτουν το γεγονός ότι την χρονιά που είχε προηγηθεί της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου στο υπ’ αριθμ. 2292 τεύχος της 9ης Απριλίου 1998 του περιοδικού «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» είχε δημοσιευθεί άρθρο του Αντώνη Κεφαλά με τίτλο «Η νευρική κρίση του Χρηματιστηρίου Αθηνών» (σελ. 20-21).

Στην εισαγωγή εκείνου του άρθρου διαπιστωνόταν ότι:

«Η ευφορία της ανόδου του Χρηματιστηρίου μετά την υποτίμηση δεν άφησε σχεδόν κανέναν να συνειδητοποιήσει πόσο κοντά στην κατάρρευση έφτασε το σύστημα την εβδομάδα που πέρασε. Συνδυασμένες ενέργειες –στις οποίες έλαμψε με την απουσία της η κυβέρνηση– απέτρεψαν τον κίνδυνο».

Στο εξώφυλλο εκείνου του τεύχους υπήρχε ο τίτλος:

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: 5 προτάσεις για να σωθεί από μπλακ άουτ.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε κανέναν ανασχετικό φραγμό να σπρώχνει μέχρι το 1999 τον λαό στον χρηματιστηριακό γκρεμό, αναμασώντας φαρισαϊκά τις προπαγανδιστικές παρόλες περί ασφαλείας και αξιοπιστίας του μαζικού τζογαρίσματος!

ΙΙΙ. ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Χάρη στις εμπειρίες που αποκομίσαμε ιδίως κατά την τρίτη δεκαετία του 21ου (απατ)αιώνα, είμαστε πλέον σε θέση να αντιληφθούμε πεντακάθαρα ότι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι χόρευαν ανέκαθεν ένα προπαγανδιστικό, τοξικό τανγκό για τον απλό πολίτη, ο οποίος καλείται από καιρού εις καιρόν να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιουσία, την υγεία και την ζωή του.

Α. ΚΑΝ’ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Όπως το 1999, προτού επέλθει η ξαφνική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, το ντουέτο πολιτικοί-δημοσιογράφοι έριχνε στάχτη στα μάτια των πολιτών, διαβεβαιώνοντας τους ότι η επένδυση των οικονομιών τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών όχι μόνο δεν ενέχει κάποιον κίνδυνο, αλλ’ αντιθέτως αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο για το αβγάτισμα της περιουσίας τους, έτσι και προς τα τέλη του 2020 τον διαβεβαίωναν (χλευάζοντας, φιμώνοντας ή τιμωρώντας τις αντίθετες φωνές) ότι τα πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού ήταν αποτελεσματικά και ασφαλή!

Αυτήν την φορά, όμως, η ξαφνική κατάρρευση δεν θα αφορούσε το χρηματιστήριο αλλά τον οργανισμό των εμβολιασμένων

Τώρα η φράση που θα κωδικοποιούσε την αρχή της «ατομικής ευθύνης», δηλ. το «ας πρόσεχαν», λέγεται ότι ακούστηκε από τα χείλη κάποιων προβεβλημένων ειδικών της ιατρικής επιστήμης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο ένιψαν τας χείρας τους για τις παρενέργειες και τους θανάτους που σημειώθηκαν σε βάρος των… ευκολόπιστων εμβολιασμένων!

Για να μπορεί, όμως, να εφαρμοσθεί η αρχή της «ατομικής ευθύνης», θα πρέπει ο πολίτης να είναι επαρκώς ενημερωμένος σχετικά με τους κινδύνους που υποκρύπτονται στο επίμαχο εγχείρημα και, βεβαίως, η απόφασή του να μην είναι προϊόν πλάνης ή απειλής (πρβλ. την «ενημερωμένη συναίνεση» ή, κατ’ άλλην διατύπωση, την «ενήμερη συγκατάθεση» [informed consent] του ασθενούς).

Επομένως, τόσο στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου όσο και στην περίπτωση του Εμβολίου, οι πολίτες παγιδεύτηκαν στα σατανικά δίχτυα των προδοτών πολιτικών και των σαδιστών δημοσιογράφων, αφού στην πρώτη περίπτωση τους κορόιδεψαν, ενώ στην δεύτερη και τους κορόιδεψαν και τους απείλησαν!

Β. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Άραγε, πόσες ακόμη φορές θα πρέπει να πέσει ο ανυποψίαστος λαός στις παγίδες αφ’ ενός της κάλπης αφ’ ετέρου της τηλεόρασης, προκειμένου να συνειδητοποιήσει άπαξ διά παντός ότι εκείνοι τους οποίους ψηφίζει ανά τετραετία και εκείνοι τους οποίους παρακολουθεί καθημερινά από τον καναπέ του προσποιούνται απλώς ότι νοιάζονται για το καλό του, ενώ στην πραγματικότητα εμφορούνται από εντελώς ανάποδες προθέσεις, δηλ. επιδιώκουν το κακό του, και μόνο το κακό του;

Δυστυχώς και ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας ακόμη πολιτικός βγαλμένος από το νεοταξίτικο μαγειρείο του Θαυμαστού (διάβαζε: Σιχαμερού) Ανάποδου Κόσμου μας.

Συνεπώς, το ότι αγιογραφήθηκε και λιβανίσθηκε post mortem τόσο κραυγαλέα αντίθετα προς τις παγίδες που έστησε στον ελληνικό λαό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει:

Τον ανάποδο άνθρωπο ανάποδα τον τιμάς μόλις πεθάνει. Και, ταυτοχρόνως, κηρύττεις τετραήμερο πένθος για να θρηνήσεις την απώλεια του βιαστή σου!

Τα δε διθυραμβικά λόγια τα οποία ακούστηκαν στην επικήδεια θεατρική παράσταση που στήθηκε για τον Κ. Σημίτη, μαρτυρούν αδιαμφισβήτητα τις εκλεκτικές-νεοταξίτικες συγγένειες με όσους δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο μακάβριο θεατρικό έργο.

Ο Ισπανός αποφθεγματογράφος Μπαλτάσαρ Γκρασιάν στο βιβλίο του «Ο Ήρωας»8 περιγράφει την διαστροφή του ανάποδου κόσμου ως εξής:

«υπάρχουν ορισμένοι που διατηρούν την αντιπάθεια προς το διαμάντι και εκδηλώνουν συμπάθεια προς το σίδηρο. Είναι τερατούργημα της φύσης να δελεάζεται κανείς από τα σκουπίδια και να απεχθάνεται το φως».

Γ. Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Και τώρα ας ολοκληρωθεί ο προβληματισμός του αναγνώστη ως προς τις ρίζες και το ποιόν των πολιτικών που εκλέγονται πρωθυπουργοί αυτής της δύσμοιρης χώρας από την ανάποδη ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) υπέρ του εκλιπόντος:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την βαθιά θλίψη των Ελλήνων Εβραίων για τον θάνατο του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που άφησε το αποτύπωμα του υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό με συνέπεια και σωφροσύνη χαράσσοντας δρόμους προόδου και ευημερίας.

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ταυτόχρονα ο πρώτος Έλληνας πολιτικός ηγέτης που εφάρμοσε στην πράξη την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα καταργώντας την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών.

Οι Έλληνες Εβραίοι δεν ξεχνούμε ότι ο Κώστας Σημίτης πρότεινε και η Βουλή των Ελλήνων νομοθέτησε και όρισε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Δάφνη και στην οικογένειά του.

Ας είναι ευλογημένη η μνήμη του».

Δ. «ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ» ΚΑΙ ΜΑΤΡΙΞ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στις 28 Νοεμβρίου 1973 ο Κώστας Βάρναλης είχε εμπνευστεί ένα επίγραμμα με τίτλο «Πότε;», μέσα στο οποίο φιλοξενείται ένας νόμος του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου μας:

«Να μασάει ο χοντρός είναι δουλειά του,

γουργουρίζει η πατρίδα στην κοιλιά του!

Νόμος: ο που προδίνει κι απατά,

όλο και πιο ψηλότερα πατά!

Και συ, Λαέ, με την καμένα ανάσα

πότε θα κόψεις του χοντρού τη μάσα;».

Το παραπάνω επίγραμμα εντάχθηκε σε μια συλλογή του Βάρναλη με μεταθανάτια ποιήματα, η οποία ονομάσθηκε «Οργή Λαού».

Αυτήν την οργή περιμένουμε εδώ και καιρό, αλλά οι αφέντες μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι να την απορροφούν. Ώς πότε, άραγε;

Στο ίδιο βιβλίο του Βάρναλη υπάρχει και ένα ποίημα (γραμμένο στις 20 Οκτωβρίου 1973) που αντανακλά το μάτριξ διαρκείας, μέσα στο οποίο έχουν φυλακίσει τους σκλάβους οι ελεύθεροι αφεντάδες:

«Γρήγορα πας, πιο γρήγορα ξεχνιέσαι·

όνομα κι έργο, λάθια, καλοσύνες.

Τα φκιάρια ένα πρωί θα σου πετάξουν

τα κόκαλα στη λάσπη, άγνωστε φίλε,

να χώσουν άλλον αγνωστότερό σου.

Θα γίνετ’ έτσι αιώνες των αιώνων

ώς να γενεί ένας τάφος όλη η Σοφία.

Δε λυπάμαι τα γερατειά που φεύγουν –

τα μωράκια που έρχονται αθέλητά τους

να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι,

σ’ έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων.

Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος

εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!…

Πότε θ’ αναστηθούν οι σκοτωμένοι;»




1

Σύμφωνα με την εκδοχή που υιοθετείται από τον Χειλαδάκη σχετικά με τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, αυτή οφειλόταν σε κατάρρευση των ηλεκτρονικών του συστημάτων εξαιτίας παρεμβολών από την τουρκική πλευρά: Στις 19.11.2005, ο Τούρκος δημοσιογράφος Τουτκούν Ακμπάς, σε ιστοσελίδα του μεγάλου τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Haberturk, αποκάλυψε ότι:

«το Κέντρο Πολεμικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας είχε προμηθευτεί τελευταίου τύπου συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και παρεμβολών γερμανικής τεχνολογίας και παραγωγής. Τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή, τα συστήματα αυτά είχαν εκπέμψει ισχυρές ηλεκτρονικές παρεμβολές στην περιοχή της κρίσεως. Οι παρεμβολές αυτές μπλόκαραν το ελληνικό σύστημα επικοινωνιών, ενώ επηρέασαν και τις επικοινωνίες μεταξύ των ίδιων των τουρκικών δυνάμεων και του Κέντρου. Ακόμα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στην ελληνική πλευρά είχαν μπλοκαριστεί, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο. Οι παρεμβολές αυτές προκάλεσαν, όπως αποκάλυψε ο Ακμπάς, το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών συστημάτων του ελληνικού ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να πέσει».

Ωστόσο, σύμφωνα με την αποκάλυψη του Γιάννη Καραθανάση, υιού του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, η στολή του πατέρα του ευρέθη διάτρητη: «Ναι, η στολή του μπαμπά είναι διάτρητη. Την έχω εγώ τη στολή του και όταν θα έρθει μπροστά μου εκείνος που θα το αμφισβητήσει θα του την δείξω. Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι όλα αυτά. Δεν έχει νόημα εάν τον σκότωσαν. Το νόημα είναι πως έπεσε την ώρα του καθήκοντος σε μία δύσκολη στιγμή που είχε αποστολή να υπερασπιστεί ελληνική γη και αποτέλεσε το παράδειγμα για όλους μας. Απέδειξε πως πρέπει να υπερασπίζεσαι με τη ζωή σου τη χώρα σου, την οικογένεια σου και την ιστορία σου. Δεν βγάζω φασιστικές κορώνες. Εκφράζω πατριωτισμό ενός ελεύθερου και υπερήφανου λαού και είμαι υπερήφανος που ο μπαμπάς μου θα συμβολίζει αιώνια αυτά τα ιδανικά». Βλ. https://www.ethnos.gr/greece/article/117579/karathanashsstoethnosgrhpsyxhtoympampathaarmenizeistoaigaio

2

Μτφ.: Α. Λακιώτη / Μ. Φωτοπούλου, εκδ. University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2011, σελ. 566.

8

Μτφ.: Φ. Δ. Δρακονταειδής, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήνα 2005, σελ. 97.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου