Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Είθε ο Θεός των όλων, όλους να μας ελεήσει...Αμήν

Κ.Σ.

Θα ήθελα, κατ' αρχάς, να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον κ. Βαθιώτη για το άρθρο του ''Η αυτοκτονία των απελπισμένων ως έργον των σατανάδων''. Επιτέλους μία ξεκάθαρη και δυνατή φωνή για όλες αυτές τις έμμεσες αυτουργίες -όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος ως εξαίρετος επιστήμονας του ποινικού δικαίου - διαπραχθείσες  από τον αόρατο πασίγνωστο εχθρό μέσω των πασίγνωστων ορατών ένσαρκων σκοτεινών  οργάνων του. Και για να προλάβω και να μην σπεύσουν διάφοροι κριτές  είτε γιατί  δεν θα κατανοήσουν όλα όσα γράφει ο κ. Βαθιώτης είτε γιατί θα θελήσουν να ψέξουν -όπως κάποιοι το έπραξαν-  την εκλιπούσα Χρυσάνθη,  γιατί δεν κατάφερε να γίνει ''σούπερ ήρωας''  αλλά ηττήθηκε  από τον  αόρατο  εχθρό και τα όργανά του,   θα παραθέσω κάποια αποσπάσματα λόγων του Αγ. Λουκά του ιατρού  Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του  Οσ. Ιωσήφ του Ησυχαστού, του Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθείτου και του Αγ. Παϊσίου του Αγιορείτου.

 190 ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ideas | θρησκεία, πίστη, εκκλησία

''Και εμείς οι αμαρτωλοί, αδύναμοι και ασήμαντοι άνθρωποι με έναν λόγο αγάπης και σεβασμού μπορούμε να συγκινούμε και να συνταράζουμε τις καρδιές των αμαρτωλών, όπως ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Να το θυμόμαστε και ποτέ να μην κατακρίνουμε τους αμαρτωλούς, να μην τους στιγματίζουμε. 

Οι φαρισαίοι ήταν ανίκανοι να καταλάβουν την συμπεριφορά του Χριστού και δυσφορούσαν για την στάση του απέναντι στους αμαρτωλούς. Αλλά ο Κύριος τους απαντούσε το εξής: «Ου χρείαν έχουσιν οι ισχύοντες ιατρού, αλλ' οι κακώς έχοντες» (Μθ. 9, 12). Ήλθε για να σώσει τους αμαρτωλούς. Με την αγάπη του αγκάλιαζε κάθε αμαρτωλό και ζητούσε να τον οδηγήσει στην σωτηρία. Στους φαρισαίους που του παραπονέθηκαν είπε: «Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσίαν» (Μθ. 9, 13). Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι την ελπίδα της σωτηρίας τους στήριζαν στις θυσίες και τις προσευχές τους, και ο Κύριος λέει ότι δεν θέλει θυσία, αλλά έλεος, έλεος στους αμαρτωλούς.

Να βλέπουμε τις δικές μας αμαρτίες και όχι των άλλων, να αποκτήσουμε την ταπείνωση και την πραότητα, μιμούμενοι την δική Του ταπείνωση και πραότητα. Σε όλα πρέπει να είμαστε μιμητές του Κυρίου και να ακολουθούμε το παράδειγμα Του. Να μην είμαστε σαν τους φαρισαίους, αλλά να μιμούμαστε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αμήν. 

[Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, Λόγοι και Ομιλίες Β', εκδ. "Ορθόδοξος Κυψέλη",Θεσ/νίκη) Πηγή: impantokratoros.gr

      

Είθε ο Θεός των όλων, όλους να μας ελεήσει δι' ευχών των Οσίων Θεοφόρων Πατέρων Αμήν. 

Ο ληστής  ήταν κακούργος! Μα, επειδή εζήτησε με ελπίδα το έλεος του Χριστού, εμπήκε πρώτος στον Παράδεισο!

Ο Ιούδας ήταν απόστολος! Αλλά, αφού το έλεος του Θεού το εξέχασε, έγινε ο άνθρωπος ο πιο καταραμένος στον κόσμο.

Ημείς να ζητώμεν το έλεος της αφέσεως των αμαρτιών μας και αν επιμεληθώμεν της καθαρότητας της ψυχής, και τα του Θεού έρχονται μόνα τους.

( Λόγοι Οσ. Ιωσήφ του Ησυχαστού από το βιβλίο ''Για το Άπειρο Έλεος του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού'', εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη).

  Pin on Γέρων Εφραίμ Αριζονίτης

Το πέλαγος και ο Ωκεανός έχουν κάποιο μέτρο, κάποια όρια, κάποιο τέλος. Η Φιλανθρωπία όμως του Θεού, είναι απροσμέτρητη, απεριόριστη, ατέλειωτη.

Ω! Πόσο θάρρος και παρηγοριά μας δίνει ο Ιερός Χρυσόστομος! Ο χρυσός στην γλώσσα και στην καρδιά, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου, μισεί την αμαρτία, αγαπά τον αμαρτωλό· καυτηριάζει τα αμαρτωλά πάθη, αγκαλιάζει τους αμαρτωλούς.

'' Είμαι τόσο πολύ αμαρτωλός, που αμφιβάλλω για την σωτηρία μου...''. Αδελφέ μου συναμαρτωλέ! Ο Παράδεισος δεν είναι για τους αναμάρτητους. Είναι για τους αμαρτωλούς. Ο Παράδεισος είναι γεμάτος από αμαρτωλούς που μετανόησαν. Είναι και για μας ανοικτός ο Παράδεισος. Αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα εμείς· το βήμα της μετάνοιας. Τότε σπεύδει ο Θεάνθρωπος Κύριος να κάνει δέκα βήματα να μας αγκαλιάσει· είναι τα βήματα του ελέους και της συγγνώμης.

Δόξα τη μακροθυμία και τη ανοχή σου Κύριε. Αμήν.

( Λόγοι Γέροντος Εφραίμ Φιλοθείτου από το βιβλίο ''Για το Άπειρο Έλεος του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού'', εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη).

  C:\Users\user\Pictures\19833_102760606422885_100000668379352_78722_852676_n.jpg

''...Αλλά  εμείς πρέπει να κάνουμε πολλή προσευχή για όσους αυτοκτονούν, για να κάνει κάτι ὁ καλός Θεός και γι’ αυτούς, γιατί δεν ξέρουμε πώς έγινε και αυτοκτόνησαν, ούτε σε τί κατάσταση βρέθηκαν την τελευταία στιγμή. Μπορεί, την ώρα πού ξεψυχούσαν, να μετάνοιωσαν, να ζήτησαν συγχώρηση από τον Θεό και να έγινε δεκτή ἡ μετάνοιά τους, οπότε την ψυχή τους να την παρέλαβε Άγγελος Κυρίου''.

( απόσπασμα λόγων του Αγ. Παϊσίου του Αγιορείτου από κείμενο από το έντυπο ''Ορθοδοξία και αίρεσις'' της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Πηγή: impantokratoros.gr).

Κ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου