Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Το κάμπινγκ της ανέχειας in Greece

 

«Το μόνο που κατάλαβα από διακοπές φέτος ήταν μια διακοπή της ΔΕΗ». Τα «Μπαλκονήσια», είναι must προορισμός φέτος το καλοκαίρι

 Του Δημήτρη Κωστάκου

….«Και εδώ ερχόμαστε στα μπαλκονήσια. 

Η ακρίβεια, αποτελεί προτεραιότητα των πολιτών σε ποσοστό 85,3% (Marc).

Τον ανήφορο έχουν πάρει τα ενοίκια τα τελευταία χρόνια, με τις ζητούμενες τιμές να παρουσιάζουν αύξηση, μόνο μέσα σε μια 3ετία, ακόμα και της τάξεως του 30% με 55%, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Ξενοδοχείο τα… άστρα

Την ίδια ώρα, ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα του ενοικίου αλλά και στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αποτυπώνει έρευνα για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Το 49,4% των πολιτών που ζουν στην πρωτεύουσα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, κοινοχρήστων ή ακόμα και του ενοικίου.

Και κάπως έτσι, οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται απειλητικά κοντά στο ύπαιθρο και τη φύση.

Ας θεωρήσουμε, ότι δεν επιλέγουν εκείνοι το κάμπινγκ, αλλά το κάμπινγκ εκείνους.

Η αύξηση των τιμών πλήττει τους πάντες. Όχι, όμως, στον ίδιο βαθμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ένας στους τρεις εργαζομένους (741.286 ή 29,10%) σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα καλείται να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του, με μηνιαίο μισθό 330€ καθαρά (398€ μεικτά)!

Παράλληλα, ο μέσος μισθός στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα δεν ξεπερνά τα 817€ καθαρά (943€ μεικτά).

Τα πολυθρύλητα «μπάνια του λαού», θα γίνουν στη θάλασσα που (τα) έκανε η κυβέρνηση, όσο για τις χειμερινές διακοπές «να δεις τι σου ‘χω για μετά».

πηγή akrovolistishellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου