Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μια διευκρίνιση για την συντήρηση αλευριού

 

Ας μου επιτραπεί να κάνω κάποιες επισημάνσεις λόγο εμπειρίας στον συγκεκριμένο τρόπο αποθήκευσης.
Το αλεύρι πρέπει να είναι στεγνό από υγρασία.
Το αγοράζουμε και το κρατάμε κάποιες μέρες σε δωμάτιο με θέρμανση για να φύγει η υγρασία. Το αλάτι το βάζουμε τουλάχιστο μισή ώρα στο φούρνο 50-80 βαθμούς να φύγει η υγρασία. Κάθε στρώση αφράτο αλεύρι 5 εκατοστών εντός δοχείου την πιέζουμε πολύ καλά να φύγει εντελώς ο αέρας. Θα μείνει περίπου 2 εκατοστά συμπιεσμένο.
Συνεχίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι επάνω. Δύο στρώσεις αλάτι ενός εκατοστού πάχους σε όλη την επιφάνεια που μια θα είναι στην μέση του ύψους στήλης και μια στο τέλος επάνω. Με την βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε το αλεύρι στις άνω γωνίες έτσι ώστε να φύγει ο αέρας εντελώς!!!  Αντί δάφνης μπορούμε να βάλουμε βασιλικό. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είναι εντελώς ξερά τα φύλα.
Μπορούμε επίσης στο πάνω σημείο  να βάλουμε και άρτο από αρτοκλασία ένα μικρό ξερό κομμάτι. Σταυρώνουμε 3 φορές το περιεχόμενο να σφραγίζουμε με κερί.
Τοποθετούμε σε στεγνό και ξηρό μέρος.
Πότε απευθείας στο δάπεδο. Δύο σανίδια είναι απαραίτητα για να περνάει και αέρας από κάτω για να μην μεταφερθεί η υγρασία εσωτερικά.
Για να μην τελειώνει το περιεχόμενο φροντίζουμε να δίνουμε και σε αυτούς που δεν έχουν με διάκριση και ...... τρόπο!! 
Η αποθήκευση των τροφίμων καλό είναι να μην είναι όλα μαζί γιατί τυχόν να συμβεί κάτι που να χαλάσουν ή να χαθούν όλα. Ο Θεός μαζί μας.
δείτε και...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου