Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Υπήρξε προπαγάνδα που έκανε τον κόσμο να λοιδορεί τον Επίσκοπο

Μαθαίνοντας για την περιπέτεια υγείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» εξαιτίας του κορωνοϊού, εξ αρχής πολλοί ήταν αυτοί που έκριναν την στάση του, χωρίς να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες.

Δεν δίστασαν -ελαφρά τη καρδία- να τον χαρακτηρίσουν αρνητή από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχει, όπως φαίνεται, και η άλλη όψη του νομίσματος. Σύμφωνα με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνο, ο Σεβασμιώτατος αρνούνταν να νοσηλευτεί επειδή διακονεί για χρόνια μόνος του την αδερφή του.

Η υπόθεση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και κυρίως η άρνηση του να νοσηλευτεί προκάλεσαν πανελλήνιο ενδιαφέρον, συζητήσεις, κρίσεις και επικρίσεις σε αντίθεση με το «μη κρίνετε ινά μη κριθήτε» του Χριστού.

Στο ζήτημα δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου,

Στο κήρυγμά του στη χθεσινή Θεία Λειτουργία, ο π. Κωνσταντίνος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους:

«(Ο Σεβασμιώτατος) ποτέ δεν ήταν αρνητής, ποτέ δεν αρνήθηκε την επιστήμη και το Νοσοκομείο. Αρνήθηκε να νοσηλευτεί, γιατί διακονεί χρόνια μόνος του την τυφλή και κατάκοιτη αδερφή του. Γράφτηκαν και ακούστηκαν ψέματα, υπήρξε προπαγάνδα που έκανε τον κόσμο να φτύνει τον Επίσκοπο», είπε ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο έργο του Μητροπολίτη. Σαράντα χρόνια έδωσε τη ζωή του ολόκληρη για να διακονεί τα παιδιά στις κατασκηνώσεις. Πήρε δάνεια τώρα για φοιτητές, για αρρώστους, για να στείλει παιδιά για να χειρουργηθούν στο εξωτερικό. «Πότε ήταν αρνητής, πότε σας είπε μην κάνετε το ένα ή το άλλο; Ποιον απέκλεισε από τους ναούς;» αναρωτήθηκε ο ιερέας.

Ακούστε το κήρυγμα μετά το 2:33:00 ΕΔΩ

πηγη: orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου