Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Κρητικός κτηνοτρόφος που ζει σε μιτάτο με… Wi-Fi στα 1.800 μέτρα!

Κάλλια στα όρη άρχοντας παρά στον κάμπο δούλος, θωρώ τον κόσμο από ψηλά κι είναι δικός μου ούλος.

Λευκά Όρη. Σαμαριά . Μαδάρα.Πάνω από τα σύννεφα. 

Το Κάλεσμα του βουνού. the call of the mountain.

Με αυτή την μαντινάδα, ο Γιάννης Παπασηφάκης εκφράζει την ζωή του, η οποία άλλαξε μέσα σε μία στιγμή, με την απόφασή του να αφήσει την δουλειά του για την κτηνοτροφία.

Από τα καράβια και τις θάλασσες που αρμένιζε -ως καμαρότος- έφτασε στην ψηλή κορφή των Λευκών Ορέων, ως κτηνοτρόφος!

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Γιάννης Παπασηφάκης περνά τους περισσότερους μήνες του χρόνου, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, στο μητάτο , στα Λευκά Όρη, με τα ζώα του και την ηρεμία του βουνού για συντροφιά.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε ύψος 1.800 μέτρων, ο Γιάννης δεν χάνει επαφή με… κανέναν καθώς κατάφερε και μετέφερε την τεχνολογία στο βουνό όπου ζει και με τηλεόραση και με… wifi!

Μιτάτο 

«Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις επιλογές μου»

Όπως δήλωσε στο zarpanews ο Γιάννης δεν έχει μετανιώσει ποτέ για τις επιλογές του, ωστόσο όπως μας εκμυστηρεύθηκε, έχει χάσει αρκετές στιγμές από την ζωή του…

“Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για για τις επιλογές μου. Έχεις βέβαια τα υπέρ, έχει και τα κατά. Έχω χάσει πολλά πράγματα στην ζωή μου, στιγμές με την οικογένειά μου, το παιδί μου και την γυναίκα μου”

Δεν μένει όμως συνέχεια μόνος του στο βουνό. Κατεβαίνει πολύ συχνά στο χωριό, στην Ανώπολη. Περίπου κάθε 10 ημέρες γυρνάει στο σπίτι του να πάρει προμήθειες και ύστερα γυρνά στο “καλυβάκι” του, στον όμορφο χώρο που έχει φτιάξει, όπου κοιμάται, μαγειρεύει, τρώει, ώσπου να έρθει η ώρα να πάει να φροντίσει τα ζώα του ή να παράξει γάλα.

Επίσης, τον επισκέπτονται αρκετές φορές φίλοι του και ανταλλάζουν δυο κουβέντες, όπως λέει.

zarpanews.gr , trelogiannis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου