Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εξηγήσεις από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας

Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Εξαιτίας της απορίας από την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην πόλη μας, σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, με αφορμή τον τρόπο μεταδόσεως της θείας Κοινωνίας από τον Εφημέριο στους πιστούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος δήλωσε ότι, υπήρξε μεν προ καιρού συζήτηση με τους ιερείς μας για το ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο Ναό να τελείται μόνιμα η γνωστή και προσφιλής στους χριστιανούς μας θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται σε όλους τους Ναούς μας δυό φορές τον χρόνο, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε μαθητικές θείες Λειτουργίες.  
Όμως, η προετοιμασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, δεν ολοκληρώθηκε, οπότε το τελετουργικό αποτέλεσμα σήμερα δεν ήταν λειτουργικά ορθό και γι’ αυτό ο Μητροπολίτης μας έδωσε εντολή να μην επαναληφθεί. Εξάλλου στην Ιερά Μητρόπολή μας, ποτέ μέχρι τώρα ούτε υπήρξε ανάγκη αλλά ούτε και τροποποιήθηκε ποτέ η παραδοσιακή μετάδοση των Αχράντων Δώρων στους πιστούς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

1 σχόλιο:

 1. Η Θεία Κοινωνία είναι ο Χριστός.

  Όμως περίεργο.

  Παρατήρησα ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν αυτοί που πήραν τον Χριστό "προς ειρήνην των ψυχικών τους δυνάμεων", αλλά αυτοί που δεν τον πήραν διαμαρτυρήθηκαν.

  Και ότι αυτοί που δεν κοινώνησαν διαμαρτυρήθηκαν και όχι αυτοί που κοινώνησαν...

  Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή