Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Άποψυχόντων ἀνθρώπων ἀπὸ φόβου…..

Χαίρεται

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ λέει ..

Αποκ. 8,5    Και ἐγένοντο βρονταὶ καὶ φωναὶ καὶ ἀστραπαὶ καὶ σεισμός…..

Αποκ. 8,5    Είναι αι θλίψεις, αι οποίαι δια μεν τους πιστούς αποτελούν παιδαγωγίαν προς την αρετήν, δια δε τους απίστους τιμωρίαν και όλεθρον.
Τα “σημεία ”  πινακίδες που προειδοποιούν πριν τον γκρεμό ..

Ο Θεός δεν θέλει το “κακό” μας ,αλλά την σωτηρία μας , θέλει  μέσα από την “επίγνωση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ” την βαθύτερη καρδιακή μας  ένωση με την ΑΛΗΘΕΙΑ, τον Χριστό, την σωτηρία μας
Έτσι βροντάει και αστράφτει με “σημεία ” ,όπως ο Πατέρας  προειδοποιεί το παιδί που πάει πρός τον όλεθρο
Εμείς διαλέγουμε την σωτηρία ή τον όλεθρον ..

Οι θλίψεις ,τα “σημεία ” …
Τα  γεγονότα  ,οι καταστάσεις πρωτόγνωρου  πυρετώδους καύσωνα  ,οι πυρκαγιές , οι σεισμοί , οι πλημμύρες, οι καταποντισμοί ,το χιόνι στην Βραζιλία κ.α    .

Αλλά και η  πίεση στους  “ανεμβολιαστους “ , που δεν το θέλουν με τίποτα ,η πειραματική τρίτη δόση στο Ισραήλ Η θλίψη ,ο φόβος για το αύριο  ,εργασιακό ,προσωπικό μέλλον , εν μέσω  ασυνήθιστων καταστάσεων  παντού γύρω μας ,η “θλίψη “ όλο και εντείνεται ,ριζώνει στις καρδιές των ανθρώπων  .στην ψυχή..
 
Καταστάσεις που δεν έχουν ξαναγίνει …
Ματθ. 24,21
Ἔσται γὰρ τότε θλῖψις μεγάλη, οἵα οὐ γέγονεν ἀπ’ ἀρχῆς κόσμου ἕως τοῦ νῦν, οὐδ οὐ μὴ γένηται

Καταστάσεων που επιδεινώνονται και θα  επιδεινώνονται συνεχώς  ,είναι τα “σημεία ‘ που όμως δεν δύναμε να διακρίνω
Μια αδυναμία να σταθώ ,να αντιμετωπίσω ,να καταλάβω ,να  παλέψω ,ένας “φόβος”  σκοτάδι με τυλίγει ,κάτι μου λείπει , ότι πίσω από όλα και πάνω από όλα είναι η ΑΓΑΠΗ του Θεού ..
Τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ ΔΥΝΑΣΘΕ γνῶναι .

Ο Θεός προειδοποιεί το “πλήρωμα “ του  ,στέλνει “σημεία “ γεγονότα  που δεν είναι κατά την τάξη ,τον ρυθμό  και την συνέχεια  όμοια με τα κανονικά .
Γεγονότα που φέρνουν “θλίψη ” πίεση στους  ανθρώπους ,αλλά είναι η ώθηση πρός μετάνοια για τους  καλοπροαίρετους ,αλλά “κόλαση “ για τους  εγωιστές ,αμετανόητους .

Τα “σημεία  “  είναι γεγονότα που ανατρέπουν την κανονικότητα ,τον συνηθισμένο τρόπο,τάξης  και ρυθμό της  ζωής  .
Γιατί όμως αυτά τα “σημεία “ δεν μπορώ εγώ ο άνθρωπος … “ου δύναμαι γνώναι “
 
Χωρίς εμού ου  ΔΥΝΑΣΘΕ   ποιείν ουδέν ” ούτε τα σημεία να αναγνωρίσετε ..
 
Βλέπουμε το “ου δύνασθε “να εμπεριέχεται  και στις δύο αυτές φράσεις που είπε ο Χριστός.

Ποιος λοιπόν μπορεί ,“δύναται “  να δει να αντιληφθεί ,όταν ο Θεός στέλνει “σημεία ” να τα ερμηνεύσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα ;
Αποψυχόντων ἀνθρώπων, νεκρών ανθρώπων που έχασαν την ψυχή τους ..
Αυτός που πιστεύει πραγματικά στον Χριστό ,αυτός που θα απαρνηθεί τον εαυτό του και θα τον επικαλεστεί  για βοήθεια , καταλαβαίνοντας ότι , σε αυτή την κατάσταση κανείς άνθρωπος Χωρίς τον Χριστό να  είναι πλάι του, δεν 
θα σωθεί .
Ματθ. 24,22       οὐκ ἂν ἐσώθη πᾶσα σάρξ…
 
Θα οδηγηθεί στην “πλάνη” στην απώλεια , στην ταραχή ,στον φόβο ,στο κολαστήριο  της κατάθλιψης  στο προειδοποιητικό Χάραγμα  του εμβολίου και στο  Χάραγμα των εσχάτων …
 
Λουκ. 21,26        ἀποψυχόντων ἀνθρώπων ἀπὸ φόβου καὶ προσδοκίας τῶν ἐπερχομένων τῇ οἰκουμένῃ· αἱ γὰρ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται.
Λουκ. 21,26              Οι άνθρωποι θα παραλύουν και θα χάνουν τας αισθήσεις των και θα είναι σαν νεκροί από τον φόβον δι’ αυτά, που θα βλέπουν, και δια τα άλλα μεγάλα κακά, που θα περιμένουν να επιπέσουν εναντίον της οικουμένης.
Διότι αι δυνάμεις, που κρατούν την αρμονίαν του σύμπαντος, θα σαλευθούν και θα κλονισθούν.

Η άρνηση,η απιστία ,η αποστασία από τον Χριστό κάνει τον άνθρωπο ” ἀποψυχόντα”  να έχει χάσει την ψυχή του 
Γεμάτο φόβο ,νεκρό 

Το “πυρ της κολάσεως ” είναι η αχαριστία  πρός τον Θεό και τους ανθρώπους ..
Τα “σημεία ” πίεσης και θλίψεως είναι “παιδαγωγικά “  , για τους μεν ,αλλά  “καταστροφικά “ για τους δε όμως ΕΓΩ διαλέγω ,πως θα αντιμετωπίσω αυτή την επερχόμενη με αυξητική τάση θλίψη ,θα πλησιάσω τον Θεό ή θα  τα βάλω μαζί του,όπως και ο σατανάς Απλά θα καταλήξω να βασανίζομαι ,με νεύρα ,θυμό , να μου φταίνε όλα και όλοι ,εκτός από τις επιλογές μου ,αυτό είναι το πυρ της κολάσεως, να φταίνε όλοι ,εκτός από mένα ,να μην λέω ποτέ ευχαριστώ και συγνώμη με την καρδιά σου ,αλλά ψεύτικα ,υπεροπτικά  οπότε το κάνω ,αν το κάνεω .. ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε….είναι αδιανόητο για τον σατανά ,του χρωστάνε οι πάντες και εκείνος σε κανέναν .

Θεωρεί ότι ,είναι τιμή μας να τον υπηρετούμε ,για αυτό όταν του φύγουμε,μετανοήσουμε  ” σκυλιάζει  “
Mας καταδιώκει με κάθε τρόπο ,να μας επαναφέρει και μόλις  ξανά πέσουμε μας “τιμωρεί “ σκληρά  από την κακία του .
Ο ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι,  καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι…
Ότι και όσα συμβαίνουν “σημεία και τέρατα ” είναι υπό παραχώρηση του Θεού ,με την άδεια του ,

Είναι οι χρήσιμες  και απαραίτητες κινήσεις που προκαλούν τον “φόβο ” υπό μορφή σεβασμού ,στις καρδιές των καλοπροαίρετων ,αλλά δαιμονίζουν  τους κακοπροαίρετους ,τους οδηγούν στην “κόλαση ” αμετανόητους  ..

Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας

Γ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου