Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Επιδημία πυρκαγιών…..

Επιδημία πυρκαγιών…..συμβαίνει κι αλλού….”Η Ελλάδα καίγεται όπως και πολλές άλλες χώρες ”κυρίως η εξής μία η Τουρκία…..

Ο καύσωνας…..ευνοεί δεν πυρπολεί…..

”Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα”.…..η γνωστή φρασεολογία και η υλοποίηση της ατζέντας του Νταβός. Για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός υπεραπλούστευση…

”Το φυσικό αυτό φαινόμενο” η πυρκαγιά και μάλιστα όταν μιλάμε για δεκάδες πυρκαγιές ανά την επικράτεια σε νευραλγικά σημεία σύνορα με Αλβανία, νησιά, πρωτεύουσα, αρχαία Ολυμπία ( εν μέσω Ολυμπιακών) αβίαστα και αβασάνιστα αποδίδεται σε θεομηνία και εκδίκηση της φύσης. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι συνήθως ο πρώτος παράγοντας της εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς. Γιατί εκ προοιμίου αποκλείεται και μάλιστα όταν έχουμε σ΄εξέλιξη μέτωπα;;; Η έννοια εμπρησμός από πότε διαγράφτηκε από το λεξικό του ανακριτικού της πυροσβεστικής και εν γένει των αρχών;; Eίναι φως φανάρι…. 145 πυρκαγιές σήμερα ”φυσικό φαινόμενο”.

”Τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται”…Αυτό ισχύει μόνο για πυρκαγιές δεν ισχύει για υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό όπου με 20.000 νεκρούς μετά τον εμβολιασμό μόνο στην ΕΕ επίσημα καταγεγραμμένους από ΕΜΑ εξωθούνται νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες και όχι μόνο να ρισκάρουν τη ζωή τους;;; To κέρδος των εταιριών υπερτερεί της ανθρώπινης ζωής σε αυτή την περίπτωση;; 2 μέτρα και 2 σταθμά…

2 χρόνια μας έκαναν το βίο αβίωτο και τώρα μιλούν για ακόμη πιο δύσκολες μέρες που έρχονται …..

”τα δύσκολα είναι μπροστά μας”………..Όταν η χώρα καίγεται απ’ άκρον σ΄άκρον είναι θέμα Εσωτερικής Ασφάλειας υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.. Η μη αποτροπή η μη πρόληψη η μη ετοιμότητα η μη αποτελεσματικότητα ……Μέχρι τώρα η δημόσια απειλή και δημόσιος κίνδυνος ήταν ο ανεμβολίαστος το 50% του ελληνικού πληθυσμού δηλ. σήμερα μίλησαν για ενότητα ”όλοι ενωμένοι”. Οι διασπαστές της κοινωνικής συνοχής επικαλούνται σήμερα την ομοψυχία και την ενότητα.

Σίγουρα υπάρχει εσωτερικός εχθρός με 150 ταυτόχρονες πυρκαγιές αλλά αυτοί τον έψαχναν εκεί που δεν υπάρχει..

Η ατζέντα του Νταβός και πως θα υλοποιηθεί…..

Θέμα της φετινής συνάντησης Κορυφής 2021 του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum γνωστού ως Νταβός [Διεθνής ΜΚΟ (INGO)], είναι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση»,…Συμμετέχουν οι ισχυροί του κόσμου-  πολυεθνικές, Τράπεζες, φαρμακευτικές, ασφαλιστικές και άλλες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών και οι πολιτικοί. Τι μπορεί να σημαίνει ο γρίφος «μη επιστροφή στην κανονικότητα»; Μέσα από ένα ασαφές κείμενο (και όπου υπάρχει ασάφεια πάντα υποκρύπτεται δολιότητα), σταχυολογούμε μερικές φράσεις κλειδιά όπως βιώσιμη ανάπτυξη,  δημοκρατικοποίηση! των υπερκομπιούτερ -HPC, μακράς διάρκειας αποτέλεσμα των εταίρων. Θα αναφερθούμε παρακάτω στο πως εξειδικεύεται ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης που είναι κυρίαρχος στόχος της συνόδου.

Εικόνα
η αλήθεια σε 1 εικόνα

Αναφέρονται 6 υψηλά θέματα και υπερφιλόδοξοι στόχοι για την αλλαγή το κλίματος και την σωτηρία των πλανητών! (for people, nature and planets), οποία αλλαζονεία!, στόχοι των οποίων η επίτευξη θα επιταχυνθεί.  Αναφέρεται ότι η προσπάθεια Επανεκκίνησης είναι εξ ολοκλήρου χωρίς προηγούμενο, ότι χρειάζεται κάποιου τύπου σχέδιο Μάρσαλ. Εξαγγέλλει ότι η αγορά των ρύπων στην ενέργεια θα αλλάξει και θα συνδεθεί με τις τεχνολογικές αλλαγές, θα αλλάξουν οι ορισμοί για τη μηδενική κατανάλωση ενέργειας, θα σταματήσει η στήριξη- επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα. Θα χρησιμοποιηθούν ευρέως νέες τεχνολογίες για τη συλλογή και χρήση του διοξειδίου του άνθρακα και για πλήθος λειτουργιών που σήμερα εκτελούνται με άλλες τεχνολογίες. Αναφέρεται ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών έναντι των πόρων- νερό και ενέργεια- δηλαδή θα αυξηθούν πολύ οι τιμές τους καθώς η τιμολόγηση πόρων θα ακολουθεί την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» (ερμηνευόμενο ως «ο πληρώνων έχει δικαίωμα να ρυπαίνει»). Αναφέρεται ότι θα επιταχυνθούν οι καινοτομίες και η αγροτική παραγωγή θα αναδιαρθρωθεί με νέα τεχνολογικά συστήματα. Ότι ο ΟΗΕ θα θέσει πιο ψηλά τον πήχη των στόχων. Παράλληλα, ενώ οι τιμές των πόρων τροφή, νερό, ενέργεια  θα αυξηθούν, πουθενά δεν αναφέρεται πώς οι πολίτες θα μπορούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος χωρίς δουλειές. Πουθενά δεν αναφέρεται πώς στους στόχους θα συμβάλλουν οι άνθρωποι με την εργασία τους, πώς θα κάνουν επενδύσεις οι αγρότες χωρίς επαρκές εισόδημα και σε ποιο ποσοστό χρειάζεται η απασχόληση στην νέα οικονομία, χωρίς προηγούμενο.

Εν ολίγοις, ποια είναι η θέση της εργασίας στο νέο οικοδόμημα. Και τι προβλέπεται για την αναμενόμενη μαζική εξαθλίωση της μεγάλης στρατιάς των «ανέργων της τεχνολογίας»- ανθρώπων, αγροτών που θα χάσουν τα χωράφια τους και επιχειρήσεων που θα κλείσουν.

Νόμος για το Κλίμα και την Ανθεκτικότητα του γαλλικού Κοινοβουλίου συγκεκριμενοποιεί τα μέτρα με δημιουργία ζωνών χαμηλών εκπομπών ρύπων στις μεγαλουπόλεις, περιορισμούς σε μετακινήσεις με εναέρια μέσα ή οχήματα κατά περίπτωση κλπ

Σε πύρινη κόλαση η πρωτεύουσα.. η φωτιά πέρασε την εθνική

κατακαημένη Ρούμελη

πηγη: dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου