Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Θαυμαστές διηγήσεις της Γερόντισσας Μακρίνας: Στη συνοικία του Βόλου, που λέγεται Καπακλί, ζούσε μια φοβερή μάγισσα...

«Θαυμαστές διηγήσεις της Γερόντισσας Μακρίνας, ηγουμένης Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς Βόλου» (2)

Μπαλδιμτσής Νικόλαος, Ιατρός

Δεύτερη διήγηση: «Στη συνοικία του Βόλου, που λέγεται Καπακλί, ζούσε μια φοβερή μάγισσα. Ήταν πασίγνωστη και την επισκέπτονταν πολλοί άνθρωποι, γι’ αυτό και είχε κάνει μεγάλη περιουσία. Όταν έμαθε ο π. Εφραίμ ο πνευματικός μου σχετικά με τη μάγισσα αυτή, την επισκέφτηκε για να την βοηθήσει. 

Τα λόγια του που προέρχονταν από την προσευχόμενη καρδιά του είχαν δύναμη. Προκάλεσαν πνευματική αλλοίωση σ’ αυτή τη γυναίκα. Ζήτησε να εξομολογηθεί. Η εξομολόγησή της ήταν ειλικρινής, με αληθινή μετάνοια. Μετά την συγχωρητική ευχή, της έβαλε έναν κανόνα: 

Όλα τα χρήματα που μάζεψες με τις μαγείες σου, να τα βάλεις σ’ ένα σακούλι, να πας στη θάλασσα και να τα πετάξεις και να μη γυρίσεις να δεις πού έπεσαν. Όταν γύρισε στο Γέροντα και του είπε ότι εφάρμοσε την εντολή του, τον ρώτησε: Τώρα Γέροντα ούτε ψωμί δεν έχω. Πώς θα ζήσω; 

Ο Γέροντας της απάντησε: Μη σ’ απασχολεί παιδί μου. Εγώ θα σ’ αναλάβω. Ό,τι χρειαστείς εγώ είμαι. Από το ίδιο βράδυ άρχισαν τα μαρτύρια αυτής της μετανοημένης γυναίκας. Την επισκέπτονταν τα πονηρά πνεύματα, κατά παραχώρηση Θεού, και την έδερναν αλύπητα. 

Το πρωί πήγαινε στον Γέροντα και του έλεγε για το ολονύκτιο ξύλο. Αυτός της έλεγε: Υπομονή! Υπομονή, παιδί μου! 

Αυτό το μαρτύριο με το αλύπητο νυχτερινό ξύλο των πονηρών πνευμάτων συνεχίστηκε χωρίς διακοπή μέχρι το τέλος της ζωής της και έτσι ξόφλησε όλα τα πνευματικά της ‘χρέη’. Το τέλος της ήταν οσιακό». Εφαρμόστηκε ο λόγος της γερόντισσας Μακρίνας για όποιον έπεσε σε σοβαρά αμαρτήματα ότι: «Πρέπει και να μετανιώσει και κανόνα να πληρώσει». 

Ο όσιος και ιεραποστολικός Γέροντας από το Βόλο έφθασε μέχρι την Αμερική. Η Γερόντισσα είχε μια μεγάλη φωτογραφία του με φόντο το Λευκό Οίκο. Όπως οι περισσότεροι ιεραπόστολοι, έτσι και αυτός ο όσιος πατήρ άφησε την τελευταία του πνοή και το αγιασμένο σώμα του στον τόπο της ιεραποστολής του. Μέσα στην πνευματική έρημο της Αμερικής, πόσοι άνθρωποι βοηθήθηκαν και είδαν το φως του Χριστού από το ιεραποστολικό του έργο μόνο ο Θεός γνωρίζει! Ας έχουμε την ευχή του οσίου πατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου