Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μόρφου: Αν κάτι έχουμε ανάγκη, να ζητήσουμε του Αγίου Χαραλάμπους, δεν είναι να σταματήσει την αρρώστια αυτή

Αν κάτι έχουμε ανάγκη, να ζητήσουμε του Αγίου Χαραλάμπους,δεν είναι να σταματήσει την αρρώστια αυτή που θα σταματήσει σύντομα όπως μας είπε ένας Άγιος.

Αλλά αν γίνει αυτό που μας είπε ένας άλλος, ότι η επόμενη αρρώστια θα είναι πιο δύσκολη και ότι θα έχουμε και σεισμούς και τρίτον παγκόσμιο πόλεμο;

Αν γίνουν όλα αυτά που μακάρι να μην γίνουν σκεφτήκατε πόση πίστη θα χρειαστούμε, πόση υπομονή;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όσοι ακούτε τις ομιλίες μου μια προσευχή λέω συνέχεια: Χριστέ μου δώσ μου την υπομονή και την πίστη των Αγιών.

Γιαυτό να τον παρακαλείτε.Δεν ξέρουμε τι θα γεννήσει αύριο η ημέρα για τον καθένα μας.Αλλά πίστη Χριστού όπως είχε ο γέρο Χαράλαμπος 107 ετών.Νίκησε τους άθεους, νίκησε τους ειδωλολάτρες, νίκησε στα ύστερα χρόνια την πανούκλα και γέμισε ο τόπος Χαραλάμπιδες να λάμπουν δηλαδή από χάρη και χαρά.

Σκεφτείτε πόσο, πόσο, πόσο ανάγκη έχουμε από την χάρη από την ενέργεια των αγίων και εξαιρέτως του σήμερος εορτάζοντος Αγίου Χαραλάμπου.

Ο καθένας τώρα που θα γίνεται λιτανεία και όταν θα εισέλθετε μέσα, με ζέση καρδιακή να προσευχηθεί, να αυξήσει η δύναμη του Θεού, η αγιότητα του Τρισαγίου Θεού δι ευχών του Αγίου Χαραλάμπους και στη Μητρόπολη μας και στο νησί μας και στα σπίτια μας και στη καρδιά μας.Αλλά όλα ξεκινούν από την καρδιά μας.Του ενός του ενός.

Και προσπαθείστε τώρα που πλησιάζουν οι επόμενες γιορτές, το Πάσχα, με την Μεγάλη νηστεία, να κρατήσετε την νηστεία, να έχετε μετάνοια, εξομολόγηση και να κοινωνάτε όταν αυτά γίνουν τακτικότερα.

Έτσι θα έχετε την ενέργεια του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

πηγή: http://www.immorfou.org.cy , https://choratouaxoritou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου