Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μόρφου: Είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη νομική διαδικασία – Αν θέλετε βάλτε με φυλακή!!!!


της Δήμητρας Μακρυγιάννη

Με διάθεση ‘’ως εδώ και μη παρέκει» τοποθετείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα προκαλεί με τη συμπεριφορά του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζει σε έντονο ύφος τις πράξεις του Πανιερώτατου, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσει … δειλό.

Νίκος Αναστασιάδης – Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο και το λέω ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δε θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες».

Αναφερόμενος στο φαινόμενο κατά το οποίο ο Μόρφου Νεόφυτος λειτουργεί με περιφρονητικό τρόπο έναντι των διαταγμάτων ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ξεκάθαρος δίχως να μασάει τα λόγια του.

Νίκος Αναστασιάδης – Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Και είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι πέρα από τις όποιες απόψεις, έχουν και καθήκον απέναντι στους συμπολίτες τους. Στο σύνολο. Οφείλουν να σέβονται την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών τους και ιδιαίτερα τους νόμους».

Σε συνέντευξη του στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο Μητροπολίτης Μόρφου υπεραμύνεται της απόφασής του να αγνοήσει τα διατάγματα και να τελέσει τον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων.

Μητροπολίτης Μόρφου

«Εάν το κράτος που είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άλλη άποψη, τότε είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη νομική διαδικασία. Αν θέλετε βάλτε με φυλακή. O κόσμος ήρθε αθρόως, δικαιούμαστε μέχρι 75 άτομα εμείς είμαστε πάνω από 300. Δεν μπορώ να αφήσω πίσω τον μέγα αγιασμό των Φώτων ούτε να τον κάνω κεκλεισμένων των θυρών φοβικά».

Όσο για το εάν ανησυχεί μήπως κολλήσει ο ίδιος, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση.

Μητροπολίτης Μόρφου

«Τώρα αν θέλει ο Χριστός να περάσω έναν κορωνοιό ας τον περάσω ρε παιδάκι μου».

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για ενδεχόμενη παραβίαση των διαταγμάτων στην Ευρύχου τα Θεοφάνεια.

 πηγη https://orthodoxypisti.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Μαζί σου δέσποτα ο Θεός να σου δίνει υγεία και θάρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει τα πράγματα όπως είναι.Άξιος ο Μόρφου, να τον έχει καλά ο Θεός και να τον προστατεύει.

      Διαγραφή
  2. "Αρχή (και έργα) άνδρα δείκνυσι"

    Δειλός είσαι εσύ ολίγιστε Αναστασιάδη. Για πες μας τι στάση κράτησες στο σχέδιο Ανάν, τι έκανες όταν σου κουρεύαν τις τράπεζες, όταν οι Τουρκαλάδες σουλατσάρηζαν στην ΑΟΖ της Κύπρου, και τι έκανες με τις χρυσές visa;;; Για πραγματικούς άνδρες λοιπόν σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον Μόρφου, και άλλους του αναστήματός τους, δεν δικαιούσαι να ομιλείς. Ολίγιστος ων εν τοις πράγμασι δεν φτάνεις το μπόϊ τους, κι ούτε τη δύναμη της ψυχής τους. Σιώπα λοιπόν να μην εκτίθεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι Μόρφου γιατί έχουν πέσει πλέον οι μάσκες και τα έργα δείχνουν τα αληθινά πρόσωπα.Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν ούτε πολλοί Μόρφου ούτε και πραγματικοί άνδρες, είναι σπάνιες εξαιρέσεις.Υπάρχει μόνο υποκρισία...

      Διαγραφή